dimarts, 13 de setembre del 2011

SKORPIO 2 SPORT

Pagina 21 “ SKORPIO “ 2 Abril 2010

SPORT
----------
Parlem de Maratons :
La paraula Marató darrerament s’ha popularitzat molt. Qualsevol activitat que tingui una durada fora de lo normal ja se li posa el sobrenom de “Marató”. Coneguda és la Marató de TV3 per recaptar fons per a una malatía concreta.
Però del que jo vull parlar és de la Marató en le seva vessant esportiva, i més cocretament atlética :
La carrera a peu per exelencia!!!. Son concretamente 42 km i 195 metres que segons diu la llegenda fou la distancia que un soldad grec va recorrer desde el camp de batalla fins Atenes per anunciar que havian derrotat els perses. La batalla va succeir en l’esplanada anomenada Maratón; i el soldat de nom Filipides es va desplomar i va morir tan bon punt va arribar a Atenes i va donar la noticia. Tot aixó succeia a l’any 490 a. de Crist, i desde llavors a plogut molt i aquesta gesta s’ha convertit en una singular prova atlética de resistencia : La prova reina de les carreras de fons.
De Maratons s’en corren per les principals ciutats de tot el mon, essent les més conegudes i importants
les de Berlin, Londres, i Paris a Europa, i les de New York, Boston i Chicago a América, on els nivells de participació estàn entre les 30.000 i 40.000 persones.
Però que representa correr una Marató?
Sempre he dit que una Marató es corre amb les cames, amb el cap i amb el cor.
La preparació física és sens dupte important, però també ho és la preparació psicológica.
Tens devant teu 42 km. que els tens que corre en 3, 4, 5 o 6 hores…és molt de temps, massa temps per pensar, que encare que les cames aguantin tens que estar molt convençut del que estàs fent; i això costa i requereix un cert espirit de sacrifici.
Acabar una marató és un repte, d’aquells reptes que t’omplen d’una satisfacció inmensa imposible de descriure en paraules………, és com tantes coses de la vida que per més que ho intentis explicar s’ha de viure, s’ha de sentir !!!.

Josep Pons Puigdefábregas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada