dimecres, 14 de setembre del 2011

REVISTA SKORPIO 4 EDITORIAL pàgina 2

Pagina 2 “ SKORPIO “ Octubre 2010
EDITORIAL
Recordatori Revista SIROC, Novembre-Desembre 1982 ( copia literal )
Aclariment : Ermita de Gràcia
L’ermita de la Mare de Déu de Gràcia ha estat restaurada. Ens alegrem del fet. Hi ha qui ha dit que el poble de Santa Susanna no hi ha col-laborat. Es veritat. Peró també és veritat que es va endegar la restauració sense tenir en compte el nostre poble ni demanar-nos ajuda per a res.
Que no ens havien de dir res perquè la propietat de l’edifici és de l’Ajuntament de Pineda ? Llavors que no ens ho retreguin.
El fet és que ha mancat un diàleg de bons veïns i s’han dit coses que no són exactes. Per això ens hem adreçat a la parròquia de Santa Susanna per tal de rebre informació sobre el lligam que hI ha entre l’Ermita de Gràcia i el nostre poble. Heus aquí la resposta.
“ Consta a aquesta parròquia de Santa Susanna que el passat dia 13 d’octubre del 1982 el Vicari General del Bisbat per asuntes juridics s’adreçà per carta al Sr. Alcalde de Pineda de Mar i entre altres coses li comunicave el següent :
Que per les lleis de l’Església, la jurisdicció eclesiàstica, es a dir el dret i deure d’actuar les activitats religioses que es duen a terme en une església, per toquen al Rector de la circunscripció parroquial on està erigida l’església. En el cas de la capella de Gràcia, la dita jurisdicció pertany al Rector de Santa Susanna. De tots els actes de culte que s’hi celebrin ell n’ha de tenir coneixement per què n’ha de poder respondre’n ; més encara, els casaments que eventualment s’hi celebrin han de ser autoritzats pel
Rector de Santa Susanna el cual, endemés, n’haurà de donar part al Registre Civil de l’Ajuntament de Santa Susanna per a la seva inscripción i efectes.
La propietat de l’edifici de la Capella o Ermita de Gràcia es diu que és del municipi de Pineda de Mar,
peró cau dintre dels termes municipals i parroquials de Santa Susanna i aixó ha produït la confusió amb
la jurisdicción eclesiàstica.
Donat que el Rector de Santa Susanna és el responsable davant l’autoritat eclesiástica i com a tal a de conéixer i autoritzar els actes de culte que s’hi duguin a terme especialment els casaments que s’hi vulguin celebrar, es prega al Sr. Alcalde de Pineda de Mar que disposi que sigui entregada al Rector de Santa Susanna una clau de la Capella de Grácia per un millor ordenament de les activitats pastorals que
s’hi puguin celebrar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada