dijous, 26 de setembre del 2019

REVISTA SKORPIO Nº 61 SEPTEMBRE 2019 PÀGINA 4 BIS " LA GUARDIA CIVIL S'AVORREIX " PILAR PORCEL


LA GUARDIA CIVIL S’AVORREIX

                Com sigui que a les Espanyes no hi ha tràfic de droga, no hi ha rebenta-pisos, no hi ha frau fiscal, no hi ha tràfic de dones per induir-les a la prostitució, no hi ha blanqueig de diners... és  dir es dóna per fet  que els espanyolets són àngels del cel, no hi ha a qui perseguir, investigar, escorcollar, etc. naturalment la Guardia Civil s’avorreix.

                Tothom sap que quan un home s’avorreix té la temptació d’entrar a la taberna, establiments que se’n troben un al costat de l’altre. La voluntat és feble, la llaminadura propera i fer el pas per franquejar-la és bufar i fer ampolles. Què passa quan s’entra a una taberna? S’hi beu. Primer per fer passar la sed, després per acompanyar el veí, més tard per fer escolar la tarda i la última abans de sopar. El comportament d’un home (Guardia Civil o no) amb unes quantes copes a la panxa resulta una mica desballestat, provoca o respon a les provocacions reals o imaginàries i ja tenim la bullanga assegurada. Tot plegat, per què? Per avorriment, per fer algun cosa.

                El ministre de torn és conscient d’aquesta situació. Eureka! Ja ha trobat la solució! N’enviaren uns quants  Catalunya i pels catalans va el pollastre.

                El ministre de torn recorda que a l’est de la península hi ha un llogaret de rebels donats a anar a la seva, que sense fer gaire soroll, diuen que pacíficament, sempre van a la seva, res els està bé.

                Volen carreteres per poder-les tallar,  diuen que els peatges són per aixecar les barreres, volen trens amb doble via i sense passos de nivell per poder impedir-ne la circulació, es reuneixen per impedir desnonaments de gent que no paga el lloguer i no sap on anar a raure, s’han ficat al cap que els seus amics no poden passar-se anys i pany  la presó i per acabar-ho d’adobar sembla que preparen ves a saber què amb la intenció de provocar aldarulls al carrer o no, podria ser que només tinguessin la intenció de muntar un correfocs, una xocolatada o fer la bogada. De fet són molt i molt perillosos.

                El ministre de torn ho té clar, posar pau a cop de porra és la millor feina per una Guardia Civil que s’avorreix, l’enviarem a Catalunya que allà hi trobaran feina per un  tub. Si no n’hi ha, se la poden inventar.

                Ja tenim la Guardia Civil a Catalunya rebentant pisos amb una estaca quan és més fàcil troca rel timbre i esperar que t’obrin la porta. Fent escorcolls esbotzant calaixos i escampant papers per terra. Detenint ciutadans els engaltes l’etiqueta de terroristes perquè, diuen, que amb tot l’arsenal que els han trobat podria ser que intentessin fabricar explosius casolans que fan pum! A part d’ordinadors i altres eines informàtiques ni havia de molt perilloses, olles i culleres de fusta, detergent per rentar roba, ampolletes d’acetona per treure esmalt d’ungles, i elements de pirotècnia ja que un dels malfactor era diable, i per acabar de arrodonir les sospites varen requisar una urna d’aquelles que l’1 d’octubre de fa dos anys no van ser capaços d’esbrinar on eren ni a cops de porra.

                Si no fos que darrere de tot aquest espectacle hi ha persones que pateixen valdria la pena pagar-ne l’estrada. Si no fos que tot aquest operatiu costa molts diners de l’erari públic es semblaria una pallassada.

                No són els Mosso d’Esquadra l policia de Catalunya? Què hi fa la Guardia Civil a Catalunya? El ministeri de l’interior espanyol no es fia dels Mossos perquè són curosos amb la seva feina.
                Té sentit que precisament l’últim dia de la cimera sobre el canvi climàtic, un helicòpter de la Guardia Civil sobrevoli el Vallès durant tot un matí? S’ha calculat el que costa aquesta joguina en mas de la Benemèrita? S’ha mesurat la quantitat d’elements nocius pel medi ambient s’han deixat a l’aire?

                La Guardia Civil s’ha pogut divertir força. Ha oblidat que en una de les cases escorcollades hi havia infants que tenen tot el dret de respecte i consideració? No.

                Per buscar explosius, s’han de rebentar portes, destrossar mobles, tallar carrers i impedir el pas dels veïns per anar a la feina?

                Tot és bo per distreure la Guardia Civil.

                Diu el ministre de torn. Hem enviat 500 Guàrdies Civils a Catalunya i si cal en podem enviar molts més, total estan sens fina! Això no és una invasió en tota regla?

                La Delegada del Govern d’Espanya  Catalunya diu que tot plegat no és altre cosa que repressió preventiva, abans no passi res tallarem el coll al primer que se’ns presenti.
Això em fa pensar en un  pare que un dia arriba a casa, crida al seu fill adolescent li engalta una plantofada i li diu: “ Abans no se’t acudeixi fumar-te un porro, va el càstig per si de cas”

                Els ciutadans tenim por, però de la por en fem virtut, sortim al carrer i plantem cara però ni cremem contenidors ni llencem papers a terra.

                Qui té por és el Govern de l’Estat que com més fica la pota més enfangat en surt.

                Sembla que és un afer banal que el fet d’estar vivint en un Estat incapaç de formar govern des de fa 4 mesos, que és incapaç de trencar els seus propis motllos i veure si hi ha alguna escletxa que pugui una dinàmica política que s’ha fet etern.

                El més important és que la Guardia Civil no s’avorreixi.

Pilar Porcel        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada