dilluns, 1 d’octubre del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 49 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. SEPTEMBRE 2018 PÀG. 4 LA CUINETA DE L'AVIA " SUQUET DE BACALLÀ " ROSA MUNUERA


49 LA CUINETA DE L’AVIA “ SUQUET DE BACALLÀ “

Ingredients:

4 talls de bacallà dessalat (també pot ser rap o lluç); 12 llagostins (3 per persona); 200 g. de cloïsses; fumet natural de peix; 6 carxofes talladles a quarts; 1 ceba tendrá; 2 tomàquets ratllats; 1 dent d’all ben picada (opcional), 50 g. d’ametlles fregides; 2 llesques de pa; oli del bo; sal.

En una cassola de fang hi posem oli i fregim el pa; reservar.                         
Amb el mateix oli hi fregim el bacallà enfarinat; reservar.                                             
Ala mateixa cassola fregim les carxofes, a mig coure incorporar la ceba, després el tomàquet i l’all.
Ara hi posem el fumet, deixant coure fins que les carxofes estiguin cuasi cuites.  En un morter fem la picada del pa fregit i les ametlles; tirem la picada al fumet i deixem coure 5 minuts.  Després hi posem els llagostins i les cloïsses.
En tres minuts tenim el suquet llest per servir.

Bon profit.

Rosa Munuera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada