diumenge, 21 d’octubre del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 50 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. OCTUBRE 2018 PÀG. 5 " ON ES L'AVENTATJA " JOSEP GARRIGA


50 ON ES LAVENTATJA
On és l’avantatge?
Per Josep Garriga, a Opinió11 d'oct. de 2018 DIARI MARESME
.
Us passo l’explicació d’un company, que he trobat aclaridora:
“Al final, crec que ho he entès.
A) Delegar el vot vol dir que el diputat continua essent diputat però com que no pot anar al Parlament delega el vot. (opció Junts per Cat). És el què es feia fins ara, però segons els advocats del Parlament podria ser desobeir la suspensió del jutge Llarena i per tant pot comportar que es castigui a la Mesa del Parlament i/o al seu President. A més, les coses que s’aprovin poden ser recorregudes i deixen de ser efectives. El dimarts dia 9, la Mesa no va acceptar aquesta delegació i per tant es perden 4 vots.
B) Designar substitut és acceptar la suspensió, és a dir, que hom deixa de ser diputat temporalment i que un altre votarà per ell. (opció d’ERC). Aquesta temporalitat (invent suggerit per Llarena) duraria fins que s’haguessin resolt els recursos o s’acabés el judici. El Parlament funciona amb les mateixes majories i les coses que s’hi aprovin seran efectives.
.
Acceptar la suspensió (ni que sigui temporal) és renunciar al recurs que demana anul·lar la suspensió de Llarena, car per jurisprudència només es pot suspendre als que formen part de banda terrorista o hagin usat bombes i armes (sort que ningú va caure a l’esquer de les metralletes deixades per la GC al famós jeep). Aquest recurs ha de ser respost pel TC, però el TC, controlant el temps al seu gust, deixa passar dies i dies, afectant als treballs del Parlament.
ERC aposta per l’efectivitat de les votacions del Parlament i no córrer riscos de sancions. És una opció raonable i criticable. Junts per Cat aposta per plantar-se i no acceptar la suspensió i esperar que es resolgui aquest recurs i, si es acceptat a tràmit, puguin continuar delegant el vot com fins ara. Si no és acceptat a tràmit caldrà dissenyar un altre camí. Igualment és una opció raonable i criticable.
.
De fet, amb la diferència de criteri entre els dos grups, l’independentisme ha posat per unes setmanes els ous a les dues cistelles (la A i la B). El Parlament ara està en la A) les seves votacions són efectives, però els indepes sense la CUP no tenen majoria. Si Junts per Cat ho veuen necessari (per exemple perquè el recurs no és acceptat) es poden passar l’opció B) i es recuperen les majories indepes. En canvi, l’opció B) és irreversible, els qui han optat per ella ja no poden tirar enrere.
CONCLUSIÓ: dins de la gravetat dels fets, les coses no s’han fet tan malament. Hi ha els ous a les dues cistelles. El Govern i el Parlament poden continuar treballant. Ho faran sota tensió, però ja hem dit mil vegades que “la cosa no serà fàcil”, anar cap a la República no és un camí de roses.”
Jo hi afegeixo que el que està molt clar és que encara que els nostres representants polítics actuïn amb el millor del seny, amb tota la bona fe del món, amb total colze a colze amb la ciutadania, amb la millor preparació tècnica política, deixant-se la pell, amb total valentia, amb el sentit mes demòcrata, i amb l’objectiu independentista, Republicà, i amb tota la il·lusió possible, a més de ser innocents i tenir tota la raó. Ells tenen el poder, el sistema judicial en ple, el Tribunal Constitucional, tots els Jutges – que com sabem (són Déus) – a la butxaca. I per si fora poc, l’exèrcit. Bé, és de total transparència, veritat?
Amics lectors, no us sembla que per poques llum que es tinguin és fàcil endevinar on és l’avantatge.
Josep Garriga | Santa Susanna
Imatges: YouTube
Principio del formulario
  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada