diumenge, 21 d’octubre del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 50 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. OCTUBRE 2018 PÀG. 1 " BORRELL I CASADO AJUDAN A L'INDEPENDENCIA " MAITE MASSONS


En Borrell i en Casado i la seva ajuda a la independència de Catalunya.

En Borrell, nascut a la Pobla de Segur, és d’aquells personatges que  gaudeixen menyspreant i fent mal. No és d’estranyar que al seu poble li hagin tret el carrer que estava al seu nom.

És prepotent i li agrada humiliar.  I, si convé, més enllà d’Espanya.

Una de les darreres ha estat retirar l’estatus diplomàtic al representant de Flandes a Espanya. El motiu ha estat que el President del Parlament Flamenc ha escrit a la nostra Presidenta, Carme Forcadell donant-li suport. Tal com ha dit en Borrell:

“Ha escrit una carta amb l’encapçalament del Parlament, sense tenir-ne l’acord del mateix Parlament…”
A més de castigar el representant flamenc a Espanya,  ha renyat als parlamentaris flamencs per no controlar el seu president. Els renyats han reaccionat fent pinya, units dreta i esquerra, defensant la llibertat d’expressió i el seu president.

Si Flandes pensava que Espanya tenia un dèficit democràtic, ara els ha quedat encara més clar.

La reacció del President del Govern belga  ha estat:
“Flandes  és lliure en les seves relacions internacionals, no tinc res a comentar”

Us imagineu que els catalans titllen un altre país de no democràtic sense el permís de Madrid? El mínim hauria estat tancar la delegació catalana, perquè escarmenti. Però si en Borrell ja les voldria tancar ara sense cap motiu, perquè que no li agraden.

Bèlgica dona estatus diplomàtic al personal que representa Flandes (no Bèlgica). Madrid donant estatus diplomàtic a un representant de Catalunya? Vade retro!

De vegades de Madrid estant diuen que som el país més descentralitzat del món, deu ser del seu món.

Sr. Borrell, continuï la seva inestimable ajuda a fer que els motius  de la independència siguin cada dia més evidents i diàfans. Endavant!

En Casado es un altre. Ara  ha dit que el que els espanyols van fer a Amèrica ha estat la cosa més important i millor del món: han dut la civilització, la cultura, l’idioma, la religió... es clar que per fer-ho van esclavitzar els indis. I els resultats no han estat galdosos.

A Nord-Amèrica també es van carregar els indis i van portar la civilització, la religió, l’idioma,... però el resultat ha estat un país estable, democràtic i ric.  No es pot dir el mateix de Sud-Amèrica i Centro-Amèrica. La majoria són estats fallits amb corrupció, pobresa i sovint dictadura. Deu ser que aquestes característiques són  germanes de la llengua castellana imposada. Però en Casado n’està ben orgullós.

I una altra perla:  en Casado ha dit que a Catalunya qui parla castellà és insultat i agredit, que el clima és irrespirable. Potser els andalusos se’l creuen, però aquí això contribueix a  tenir més indepes.

Els catalans tenim límits i defectes i molt a aprendre. Aprofitem per anar endavant i no repetir errors, busquem models millors que els espanyols, n’hi ha.


Maria Teresa Massons
Octubre 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada