50 LA CUINETA DE LAVIA, SOPA DE PEIX
Netegem el peix i el marisc. A l’olla amb aigua i sal
bullim lluç, llucet, calamar.
L’últim que posem a l’olla són les gambes i les cloisses.
Vapor de bullit mariner, tal com feien els mariners al seu vaixell, que bé cuinaven!.
Seguim amb la sopa, colem el caldo del bullit i en aquest
caldo coem seva i tomàquet-reservem-.
Passem les verdures del colador xinés i les tornem a
posar al caldo.
Al morter masaguem el cap del lluç i la substància que ha
sortit la posem de nou al caldo.
Afeigim les cloïsses sense closca, el llucet i
el lluç esmicolats, el calamar tallar a rodelles.
Quan de nou comenci a bullir posem el pa torrat, piquem
els rovells i les clares dels ous durs i ho aboquem al caldo.
Plat acabat. A taula! Una sopa de primera amb tots els
sabors dels mars, així en plural.
La cullera no donarà l’abast.
Sopa de marisc, tot un repte per a la cuina!.
Rosa munuera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada