diumenge, 21 d’octubre del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 50 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. OCTUBRE 2018 PÀG. 9 LA CUINETA DE L'AVIA " SOPA DE PEIX " ROSA MUNUERA


50 LA CUINETA DE LAVIA, SOPA DE PEIX

Netegem el peix i el marisc. A l’olla amb aigua i sal bullim lluç, llucet, calamar.

L’últim que posem a l’olla són les gambes i les cloisses. Vapor de bullit mariner, tal com feien els mariners al seu vaixell, que bé cuinaven!.

Seguim amb la sopa, colem el caldo del bullit i en aquest caldo coem seva i tomàquet-reservem-.

Passem les verdures del colador xinés i les tornem a posar al caldo.

Al morter masaguem el cap del lluç i la substància que ha sortit la posem de nou al caldo. 

Afeigim les cloïsses sense closca, el llucet i el lluç esmicolats, el calamar tallar a rodelles.

Quan de nou comenci a bullir posem el pa torrat, piquem els rovells i les clares dels ous durs i ho aboquem al caldo.

Plat acabat. A taula! Una sopa de primera amb tots els sabors dels mars, així en plural.
La cullera no donarà l’abast.

Sopa de marisc, tot un repte per a la cuina!.

Rosa munuera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada