diumenge, 21 d’octubre del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 50 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. OCTUBRE 2018 PÀG. 15 " LA CENSURA CONTRA EL REI AL T. C. " LA MONARQUIA A PUNT DE SOLFA. JA ESTÀ BÉ!!!


50 LA CENSURA CONTRA EL REI ES PRESENTARA AL T.C.
PROCÉS CATALÀ
El govern espanyol portarà al TC la resolució del Parlament contra Felip VI
La vicepresidenta Carmen Calvo ha anunciat al Congrés dels Diputats que l'executiu presentarà el recurs aquest divendres

El rei Felip VI i Pedro Sánchez a la desfilada del Dia de la Hispanitat | Ministeri de Defensa
El govern espanyol presentarà aquest divendres un recurs davant el Tribunal Constitucional contra la resolució del Parlament de Catalunya en què es va reprovar el rei Felip VI i es va demanar la supressió de la monarquia. La moció va ser aprovada a proposta dels comuns i amb el suport de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat la mesura aquest dimarts després que dijous passat la Moncloa anunciés en un comunicat que emprendria mesures legals.

En unes declaracions fetes al Congrés dels Diputats, Calvo ha afirmat que "un parlament autonòmic no pot decidir la forma d'estat que tingui un país". Segons la número dos de Pedro Sánchez, "aquesta resolució no té cap base jurídica", però l'executiu espanyol sí que li ha de donar, ha dit, una resposta política. "Anirem al TC com hi vam anar fa un parell de mesos quan es va intentar recompondre les lleis que trencaven la Constitució, l'Estatut i la unitat territorial d’Espanya, ha assegurat Calvo.


La concreció de l'anunci de la Moncloa

"Som un govern que sabem perfectament els espais en què ens hem de moure, però veuran també com dia a dia anem naturalitzant la situació de coordinació, cooperació de lleialtat que tenim amb tots els governs, també amb el de Catalunya", ha afegit.

L'executiu espanyol ja va anunciar dijous passat -poques hores després de la votació al Parlament de la resolució- que estudiava "les mesures legals al seu abast per impedir sempre aquelles actuacions que soscavin la posició constitucional de totes i cada una de les institucions de l'Estat".

En un comunicat d'urgència, l'executiu de Pedro Sánchez qualificava la resolució de "políticament inacceptable" i assegurava que "és producte de la deriva dels grups independentistes, que inexplicablement, han comptat amb el suport d'un altre grup parlamentari, en la seva irresponsabilitat d'utilitzar les institucions catalanes en esperonar el conflicte i no servir els interessos generals de tots els catalans".


Convençuda del suport independentista als pressupostos

Malgrat aquest recurs, la vicepresidenta del govern espanyol s'ha mostrat convençuda que les formacions independentistes donaran suport als pressupostos generals de l’Estat sense fer gestos, tampoc, respecte als presos. "Tenim un govern de Catalunya que és el que la llei pot permetre, tenim obertes comissions que fa 11 anys que no es reunien i gairebé cada setmana hi ha un ministre a Catalunya", ha dit, i ha afegit: "Anem fent natural el que abans havia estat desallotjat".

En aquest sentit, Calvo ha insistit que és "inacceptable" que es pretengui "donar un ultimàtum" al govern espanyol o que es provi d'assaltar el Parlament de Catalunya, però ha afirmat que el govern espanyol ja ha donat "proves suficients" de la seva "defensa de la Constitució" i "és responsable i fiable". En tot cas, ha denunciat que PP i Cs no "ajuden" a la resolució del conflicte, sinó que busquen "empitjorar les coses". 


50 LA CORONA ESPANYOLA NO AIXECA EL CAP


Si l’abdicació del rei Joan Carles I en el seu fill va ser una operación per salvaguardar del desprestigi la corona, es pot afirmar que ha estat absolutament fallida.  Ben al contrari, sota la direcció de Felip VI la monarquia espanyola se situa entre les cases reials d’Europa pitjor valorades.
L’epicentre d’aqueste desafecció s’ha situat a Catalunya després del infame discurs del 3-O, en què Felip VI avalava la brutalitat policial de l’1-O,i el sondeig del CEO que dona una valoracio dels catalans respecte al monarca d'1,8 sobre 10. Felip VI ha dinamitat la seva relacio amb la majoria Dels catalans i les seves institucions, con mostra la reprovacio contra el rei aprovada dijous per la majoria. del Parlament i la demanda de l'abolicio de la monarquia a la cambra catalana. Probablemente els febles fonaments democratics que demostre l'Estat espanyol es el que encara apuntala la corona. Nomes aixo por explicar la irada i amanaçadora resposta del govern espanyol socialista contra la resolusio.

El problema de Felipe VI no es, pero, nomes Catalunya. La corrupcio de la seva familia, amb el caso Noia que implica la Infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, les sospites sobre comissions irregulars i l'us de parásitos fiscales del seu pare, o els publics enfrontaments entre la reina emérita, Sofía, i l'actual reina, Leticia, son alguns Dels elements que no lo han permes esborrar l'exigencia republicana de l'agenda publica. La perdua de suports es constant i els que mante estan cada cop mes concentrats en una poderosos, pero limitats, cercles politics, economics i mediatics. I cal esperar que la pervivencia d'un sistema opac que pida la Zarzuela en el punt de mira de les sospites permanents de corrupcio acabi sent insostenible per el conjunt de l'Estat.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada