diumenge, 21 d’octubre del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 50 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. OCTUBRE 2018 PÀG. 13 " BEA TALEGÓN "


Talegón: La necessitat urgent d'un 'Tortosa'
Bea Talegón
madrid. Divendres, 5 d'octubre de 2018

És evident que la manifestació de Jusapol, disfressada de reivindicació sindical, ha estat una trampa. Van arribar a Barcelona per quedar-se i la manifestació que han convocat aquest dijous ho confirma.
Un no s'ha d'esforçar gaire per adonar-se que des de Madrid estan 50 BEA TALEGÓN
intentant no dialogar, responent a les trucades des del Govern amb l'"ara no toca". I d'aquesta manera, pretenen dilatar les respostes institucionals i la presa d'una decisió que cada vegada es fa més difícil d'eludir: assumir amb responsabilitat l'assumpte que hi ha ara mateix entre mans, i no és cap altre que donar sortida a la necessitat dels plantejaments sobiranistes. Una possible opció de trobada és la realització d'un referèndum pactat. Així ho va dir Sánchez i així ho entenen des del bloc independentista i sobiranista. Però no s'entén que des de La Moncloa estiguin retardant el moment d'asseure's i parlar-ne obertament. I Torra ho ha intentat aquests dies, però no ha tingut més resposta que la d'"ara no, però continuarem parlant-ne".
Qui és l'unilateral aquí? Fa bé Torra de demostrar qui és qui. I precisament no és Catalunya la que es nega a dialogar, més aviat, queda clar que està sent Madrid. Mentrestant, els carrers de Barcelona bullen. Suposades manifestacions antifeixistes que planten cara a les presumptes manifestacions monàrquiques (també conegudes com a unionistes). El cas és que no se sap ben bé qui és qui en tot això, perquè en els moments de violència només hi ha cares tapades, d'un costat, i feixistes impunes, per un altre. I els mossos repartint bufetades, denunciant i els jutges que no donen curs a la majoria de les denúncies que s'estan interposant contra, sobretot, els feixistes.
Sembla com si des de Madrid es volgués allargar el temps al màxim per no donar una resposta institucional, mentre es provoca violència als carrers. D'on surt aquesta violència quan mai no n'hi ha hagut? Té alguna cosa a veure amb l'arribada massiva d'agents de tot Espanya? Com es pot identificar els infiltrats, que sempre n'hi ha, en qualsevol baralla? Parem-nos un moment a pensar: a la Tamara no la van detenir per anar amb la cara descoberta. La van detenir per un àudio que va enviar a un grup de Telegram. Per tant, no es creguin que cal anar amb la cara tapada perquè no els detinguin. No. La cara tapada és la trampa perfecta perquè els infiltrats (vinguin d'on vinguin i treballin per a qui treballin) siguin més impunes encara. Ells ho emboliquen tot, i després encasqueten a qui vulguin criminalitzar la culpa de les seves accions. Sí. Aquesta és una estratègia vella i hauríem de tenir-ho tots clar.
El proper 12 d'octubre s'estan preparant accions per part dels monàrquics-unionistes o ves a saber com dir-los. Ja han anunciat la sortida d'autobusos des de diferents punts de la geografia espanyola per anar a Barcelona a concentrar-se. Es preveuen novament aldarulls, segur. I quina hauria de ser una resposta intel·ligent? Doncs un fer un Tortosa. O sigui, zero resposta. Passar absolutament de les provocacions que estan sent constants i, curiosament, no criticades pel Ministeri d'Interior, que és qui hauria d'intervenir davant del descontrol dels seus agents. I això que ja hi ha hagut un escrit dels sindicats policials que denuncia que Jusapol està fent política i no reivindicació sindical. Però Grande-Marlaska i Sánchez miren a un altre costat.
En conclusió: volen que hi hagi sang. Qui? Doncs podem imaginar moltes opcions. Però sens dubte que està clar a qui culparan si n'hi ha. Ho sigui o no. I volen que hi hagi més denúncies per terrorisme, i els és igual si l'excusa és un tall de carreteres o pujar a un fanal. Ho tenen clar i decidit. Una crida a la calma, a la ment freda i a l'absoluta falta de qualsevol resposta a aquestes provocacions.
Gravin tot el que puguin. Vagin de cara. I si de sobte veuen que passa alguna cosa estranya, vagin-se'n. Estan buscant la violència que mai no van trobar per poder utilitzar-la contra els presos polítics. No caiguem en la trampa. És urgent.
n
Descripción: https://www.elnacional.cat/bundles/cs/Widgets/VaCentralContent/images/box.png

Descripción: https://www.elnacional.cat/bundles/cs/Widgets/VaCentralContent/images/box.png
Principio del formulario



50 ELS AMOS DESPANYA NO VOLEN ESCOLTAR AL POBLE
Talegón: Els amos d'Espanya no s'atreveixen a escoltar el poble
Bea Talegón
Foto: roberto lázaro | Vídeo: Roberto Lázaro
madrid. Dijous, 18 d'octubre de 2018

Demà el govern espanyol recorrerà davant del Tribunal Constitucional la resolució que va ser aprovada la setmana passada en el Parlament de Catalunya. La resolució va ser presentada pel grup parlamentari dels comuns i la seva portaveu, Elisenda Alamany.
En definitiva, un Parlament que hauria de ser sobirà i trasllada el sentiment del 80% de la societat catalana, que rebutja la figura del Rei i el sistema monàrquic com a democràtic.
De la societat espanyola no en podem parlar, ja que fa anys que el CIS no pregunta sobre aquesta qüestió. Concretament, la penúltima vegada que va preguntar va ser l'abril del 2014, amb Joan Carles I encara al tron. I en aquell moment la institució havia tret un 3,7 sobre deu en la seva valoració. Un any després, amb Felip VI al capdavant de la direcció d'Estat, va millorar la nota, però no va aprovar: un 4,3. I des d'aleshores, mutis.
En preguntar al govern espanyol sobre aquest "silenci", la seva resposta va ser curiosa: segons Rajoy (l'abril del 2018), el CIS pregunta sobre els problemes d'Espanya, i el que passa és que la majoria d'espanyols no consideren que la monarquia sigui un problema. Per això no surten preguntes sobre això.
La qüestió és que no només és el CIS qui prefereix no treure el tema. Cap empresa demoscòpica ni els mitjans de comunicació, tan interessats a fer enquestes quan els convé, han plantejat aquesta qüestió.
Podem trobar alguna pregunta específica, com en aquest cas va fer El Español, sobre el discurs de Felip VI després de les càrregues policials de l'1 d'octubre. Crida l'atenció la percepció sobre l'assumpte, comparant els territoris. Estic segura que hi influeix una mica també la nefasta manipulació informativa que s'ha produït a Espanya per intentar tapar, precisament, aquesta tendència que observem a la taula.
A Catalunya, precisament, sí que han realitzat enquestes a la població. Concretament, el Centre d'Estudis d'Opinió va publicar en el passat 2017 el baròmetre d'opinió política
I és quan pot veure's que 6 de cada 10 catalans no té cap mena de confiança en la monarquia, la puntuen amb un 0 sobre 10.
És evident que qualsevol mostra sobre la república se silencia. Fins i tot fixin-se en el titular que va escollir el passat 2 d'octubre El País per parlar de la concentració que va tenir lloc a la Puerta del Sol en suport a l'1 d'octubre i de la República.
La convocatòria era republicana. I podem veure com en el text al diari no li ha quedat més remei que reconèixer el que era evident: "Els assistents que donaven suport a l'1-O, més nombrosos, han cridat consignes com 'Madrid està amb el poble català', 'visca la República' o 'dret a decidir'". Sens dubte que el titular no fa referència al que en realitat va succeir.
A qui es persegueix, se silencia i es reprimeix és a un tipus determinat de catalans, que són els republicans
El problema que tenim amb els que han patrimonialitzat Espanya és que volen fer creure que hi ha alguna mena de rebuig contra els catalans pel fet de ser això, catalans. I segons la meva opinió no és així. A qui es persegueix, se silencia i es reprimeix és a un tipus determinat de catalans, que són els republicans. Com va succeir amb el poble basc. I com succeeix amb tots els que heu vist en els vídeos: que sembla que no existim, que no hi siguem. El CIS no pregunta, els mitjans no ho expliquen i es tira un vel intentant crear un fals relat d'odi entre pobles.
No, els pobles no ens odiem. A la majoria de la població ens encanten les tradicions populars, les diferents llengües i estem molt d'acord amb el dret a decidir lliurement, sabem que així podrem estrènyer els llaços de solidaritat, que es fonamenten en la sobirania i la llibertat. Però queda clar que als poders d'aquest règim, que són amos dels mitjans, que dirigeixen les enquestes i que recorren al Tribunal Constitucional (fent trampes) cada vegada que els ve de gust per frenar tot el que faci olor de democràcia i sobirania popular, cada vegada estan més sols.
Una crida al govern espanyol: facin una consulta popular, vostès que poden fer-ho, sobre el dret a decidir, sobre la monarquia i sobre la república. Cridi'ns a votar i a expressar-nos. Estem desitjant fer-ho.
Divendres vinent, a més del recurs davant del TC, passaran més coses. Com aquesta: Diego Fernández i Juan Martínez, dos joves brillants de la Universitat d'Oviedo, han emès un comunicat on expliquen per què plantaran els Reis a la recepció a què han estat convidats pel seu extraordinari currículum universitari. I no seran els únics. En la seva declaració han manifestat que pretenen ser un altaveu per retratar una institució que no els representa, que està desfasada i que no té cap tipus de relació amb els valors de la universitat pública ni amb els de la Universitat d'Oviedo. Estiguem atents per veure quants mitjans ens expliquen aquesta notícia.
Per cert: el proper 2 de desembre algú reprendrà el que va succeir a Catalunya el passat 1 d'octubre de 2018. I aquí ho deixo. 

Principio del formulario

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada