diumenge, 23 de desembre del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 52 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. DESEMBRE 2018 PÀG. 9 " CONSELL DE MINISTRES A BARCELONA " PANTOMIMA?, FANTASMADA?, PAYASADA?. QUE US ASEMBLA?

*      *Si us pregunteu perquè el consell de ministres se celebre a Barcelona el 21-D.*



Memorial secreto del conde duque de Olivares (1624):

_«El tercer camino, aunque no con medio tan justificado, pero el más eficaz, sería hallándose VM con esta fuerza que dije, ir en persona como a visitar aquel reino donde se hubiere de hacer el efecto, y hacer que se ocasione algún tumulto popular grande y con este pretexto meter la gente, y en ocasión de sosiego general y prevención de adelante, como por nueva conquista asentar y disponer las leyes en la conformidad de las de Castilla y de esta misma manera irlo ejecutando con los otros reinos.»_                                                                                                                                                                                                
-52 El regal de Nadal de l'Estat Espanyol.   PANTOMIMA?, FANTASMADA, PAYASADA?.

Molts de vosaltres pensareu a què em refereixo. Aquesta nit passada el meu marit s'ha adonat del propòsit que té l'Estat aquest Nadal amb Catalunya. I tot quadra.
El dia 22 de Desembre l'Estat Espanyol suspendrà l'autonomia. Està tot premeditat, molt ben pensat i planificat. No els hi ha funcionat el relat de la rebel-lió a fora d'Espanya. Doncs el 21D la crearan de debò.
M'explico. El dia 21 tot el govern espanyol vindrà a reunir-se a Catalunya. Perquè? Us preguntareu. Per provocar? Per imposar-se i demostrar que poden fer el que volen? Per demostrar que Catalunya és territori espanyol? Doncs sí, per això i molt més. Saben que els ànims de molts independentistes estan escalfats, que els CDRs estan actius, i que moltes associacions van treballant per assolir una república catalana. I la manera de tallar en sec tot això és provocant una manifestació en contra de la reunió del Gobierno a BCN encerclant el lloc on es reuneixen. Conseqüència? Diran que estan "assediats" que se senten "atacats", que hi ha "violència", que el poble català s'ha "rebel-lat" contra el govern espanyol, que activen l'estat d'excepció, i com a conseqüència suspenen l'autonomia catalana, amb la conseqüent eliminació dels Mossos per inacció, de tv3 per "adoctrinament", la supressió dels partits sobiranistes, i la intervenció i eliminació de l'escola catalana.
Amb tot el que pot passar a una manifestació convocada com la que hi ha el 21D, tindran el relat perfecte per condemnar per rebel-lió i sedició al govern legítim de Catalunya a més a més de tot l'anterior.
I tot això en un plis, perquè l'Estat Espanyol juga amb els sentiments, amb l'estómac dels catalans sobiranistes i independentistes, i saben que seran incapaços d'estar-se quiets i actuar amb intel-ligència perque estan dominats per les passions i les emocions.
A més a més ara en tenen més motius després que VOX hagi tret tants vots a Andalusia. El relat anticatalà els ha funcionat molt bé i l'Estat vol guanyar. Sempre.
La meva pregunta ara és:
Voleu que desaparegui l'autonomia i es converteixi en una cosa diluïda dins d'Espanya, només per el fet d'anar a protestar i manifestar-se contra un govern que no ens representa?
O preferiu desconvocar la manifestació, fer el cor fort, no donar-los-hi bombo ni motius, i que passin per BCN sense que ningú els faci cap cas, i seguir treballant per Catalunya sense tenir l'autonomia suspesa?
Els donem el que volen, o els donem una "plantufada als morros" i que no puguin justificar els seus plans?
Fem servir el cap i deixem a part les passions.
Aquest Nadal l'Estat Espanyol ja té pensat el nostre regal. Jo prefereixo no desembolicar-lo. I tu?
Després de que en algún sectors aquestes eran les posibles previsions per el dia 21-12-18,está molt clar que un cop ha passat aquest dia fantasma!. Aquest Chiroco!.
De qué ha servit?, que em aconseguit?.
Tota aqueste payasada, tot aquest enranou, tot aquest gasto, tot aquest moviment mediatic per fer qué?.
Un Concell de Ministres únicament per possar nom al aeroport?.
Per aixó aquest monumental moviment uracanat a tots els nivells i en tots els sentits?.
DEUNIDOR!!!
Per aixó eu vingut a Barcelona?
Els presos polítics continúen a la presó!!!.
El dialec per intentar apropar postures entre els dos Govers!!!.
 Com està la nostre Independencia?, La República?, la nostre economía a nivel just com Autonomia?. Les nostres reivindicasions, infrastructurals congelades?.
Etc. etc. etc.?
Tinc la impresió que continuarem igual com avans.
Autonomia teórica, amb la qual només podrem fer viatges esterils a Madrid, com sempre han fet els nostres Presidents de la Generalitat, amb resultats PAPELERA!!!.
Ojalà m’equivoqui!!!.    
Ho creieu posible? 










Fer un Referèndum, és possible amb l'article de la Constitució espanyola 150.2 on diu:.

"L'Estat podrà transferir o delegar a les comunitats autònomes, mitjançant una llei orgànica, facultats corresponents a una matèria de titularitat estatal que per la seva naturalesa siguin susceptibles de transferència o de delegació. La llei preveurà en cada cas la transferència corresponent de mitjans financers i també les formes de control que l’Estat es reservi."

L'estat, si vol, pot transferir a Catalunya poder fer un Referèndum, els arguments que feia servir el Rajoy, afirmant que no podia, són falsos, poder, sí que podia, no volia aplicant la seva voluntat política.
En tres ocasions els nostres parlamentaris van anar al Congrés per sol.licitar poder fer un Referèndum, les tres, van ser negades per voluntat política, mai jurídica.

Quan el President Sánchez diu, que el diàleg ha d'estar dins de la llei, tots hem d'estar d'acord, tornem a demanar poder fer un Referèndum, ja que l'estat, pot autoritzar-lo si vol, no solament això, sinó que l'ha de finançar, i pot imposar les formes de control, en totes les actuacions seran respectades les normes la carta magna espanyola.




                                       
                           





*       


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada