diumenge, 23 de desembre del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 52 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. DESEMBRE 2018 PÀG. 14 SALUT OCULAR " TRIQUIASI " JOSEP GARRIGA




52 SALUT OCULAR “ TRIQUIASI “

La Triquiasi és una malaltia que afecta les parpelles.

“ El tractament definitiu implica eliminar la pestanya ”
I les seves conseqüéncies són el creixement de les pestanyes cap a l’interior del globus ocular en comptes d’exteriorment.

Això és tan preocupant i molest com zona, ja que existeix risc que les pestanyes freguin la còrnia, la conjuntiva i fins hi tot la superficie palpebral.

Per descomptat, amb els consegüents riscos de lesions o desenvolupament d’altres patologies com la queratitis i fins i tot pèrdua de visió .

La principal causa d’aquesta patología acostuma a ser el desenvolupament d’algun tipus de cicatrització en les zones del voltant.

Però també pot deure’s a procesos de blefaritis, alguns tumors, traumatismes oculars, etc.

Devant el mínim signe d’un creixement anòmal de les pestanyes, és important visitar al nostre oftalmòleg per tractar-lo de la forma més rápida i més efectiva posible.

Però la triquiasi pot venir acompanyada d’altres símtomes com l’enrogiment ocular, la sensació de cos extrany dintre de l’ull, irritació, sensibilització a la llum o un llagrimeig constant.

Per el tractament, aquest depèn de la gravetat del desenvolupament de la patología i de la quantitat de pestanyes afectades.

En casos petits, l’oftalmòleg pot intentar retirar-les en aquest mateix momento amb un fórceps.

Això serveix per evitar molèsties i donar una mica de temps per començar amb el tractament, però no és una solución definitiva, donat que el risc de creixement invers continua existin.

El tractament definitiu implica eliminar la pestanya o el grup de pestanyes mitjançant la seva extracció i eliminació del fol-licle associat.

D’aquesta forma s’evita que torni a créixer més endevant.

Això es fa mitjantçant radiofreqüència o láser.

És un procediment ambulatori que només requereix anestèsia local per realizar-se.

Josep Garriga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada