dissabte, 28 d’abril de 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 45 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. ABRIL 2018 PÀG. 17 " ÚLTIMA HORA "


45 EL PARTIT BASC DONA SOPORT ALS PRESUPOSTOS DEL ESTAT         

El PNB donarà suport finalment al pressupost de Rajoy a canvi d’equiparar les pensions a l’IPC
Votarà demà contra les esmenes a la totalitat que presentaran diversos grups

El PNB s’ha compomès a donar suport a Mariano Rajoy en la votació del primer tràmit cap a l’aprovació del pressupost de l’estat espanyol del 2018. Ho farà votant demà contra les esmenes a la totalitat presentades pel PSOE, Podem, ERC, PDECat, Compromís i Bildu. El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ha justificat la decisió per l’acord a què han arribat Rajoy i el president del PNB, Andoni Ortuzar, segons el qual el govern espanyol equipararà l’augment de totes les pensions al 2018 a l’IPC, és a dir, un 1,6%. L’acord també inclou situar la base reguladora de la pensió de viduïtat al 56% al 2018 i al 60% al 2019, i endarrerir el factor de sostenibilitat de manera que no entri en vigor fins el 2023.
El portaveu del PNB al Congrés espanyol, Aitor Esteban, ha afirmat que el seu grup actua després d’escoltar les manifestacions de Rajoy apel·lant a la necessitat d’obrir una nova etapa de diàleg a Catalunya i davant la ‘urgència’ i la necessitat que es faci ‘política en majúscula’ en reivindicacions com la de les pensions.
Els cinc vots dels diputats del PNB eren imprescindibles perquè els pressupostos continuessin vius després de demà, quan es votarà conjuntament totes les esmenes a la totalitat (altrament dites de devolució) dels grups de l’oposició, que sumen 175 vots. El PP, Ciutadans i CC sumen 170 vots i necessiten el suport dels escons del PNB per aconseguir un empat a 175 que –un cop es repeteixi en tres ocasions aquest dijous- farà decaure la iniciativa que es presenta, és a dir, les esmenes de devolució. Un cop superin aquest tràmit, els pressupostos es debatran en comissió i finalment se sotmetran a criteri del ple entre els dies 21 i 24 de maig, coincidint amb la data límit al Parlament de Catalunya per a la investidura d’un president si es vol evitar una repetició de les eleccions (22 de maig).
El PNB havia vinculat fins ara el suport als comptes a l’aixecament de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. Amb el suport de demà permeten, de moment, que els pressupostos continuïn tramitant-se i que el debat final (del 24 de maig) tingui lloc més enllà del termini màxim de què disposen els grups del Parlament per investir un president i forçar la derogació de la intervenció del govern espanyol.
Esteban ha comparegut en roda de premsa al Congrés espanyol per explicar aquesta posició. Segons ha apuntat, Ortuzar va traslladar  dimarts a Rajoy ‘la seva preocupació per la situació catalana’ i la seva ‘oposició frontal al manteniment del 155’ i als ‘cants de sirena sobre la prolongació’ d’aquesta intervenció, així com la seva ‘sensibilitat respecte a les reivindicacions del col·lectiu de pensionistes’. Esteban considera que ‘hi ha un compromís ferm’ que quan existeixi un govern no es prolongarà el 155. ‘La nostra política anirà dirigida a què aquest final del 155 es produeixi tan aviat com sigui possible’, ha dit.
Esteban també ha celebrat que Rajoy hagi ‘acceptat’ les seves peticions respecte a l’augment de les pensions. ‘Creiem que són les reivindicacions del carrer, que són justes’ i que ‘l’estat ha de fer un esforç’ que en aquests moments ‘era urgent’. Segons el portaveu del PNB, la seva formació busca ‘aprofitar el temps’ abans de començar a pensar en quines esmenes parcials presentarà. Amb tot, el fet que el PNB permeti mantenir vius els comptes de Rajoy no n’assegura l’aprovació final al mes de maig. Esteban ha advertit que el seu grup estarà ‘molt vigilant’ al compliment dels compromisos assolits per Rajoy.
Principio del formulario
SFinal del formulario
·         ÚLTIMES NOTÍCIESBon dia,
Hui es fa ressó vilaweb dels lamentables fets d' ahir a València a l' acte de país.
L' Article d' Albert Dasí
s' apropa a la realitat dels fets. Més de 100.000 persones anaven a participar, i es va quedar finalment en unes 20.000 per la por.
Jo vaig arribar des de Benicàssim amb companys d' Escola Valenciana i a l'aplegar a l' Estació del Nord de València ens vam trobar molts ultres a la caça de qualsevol que duguera una senyera.
El nostre grup n' érem 50, ple de pares, mares i fills menuts, i vam decidir no participar a la marxa ja que no hi havia cap policia per a la nostra protecció. I no ens vam equivocar, sort que ens vam quedar al marge, com es va poder vore hi havia total complicitat entre ultres i policies.

El responsable de tot açò no són (només) els ultres, sinó el Delegat del Govern Moragues, que
s' ha comportat com un ultra més en les darreres declaracions.
Estan rabiosos perquè  ja han perdut el poder al País i nosaltres cada vegada en som més.Sempre acostume d' anar a l' Acte de País, i mai
m' havia trobat eixa situació. Fins a hui, la policia sempre havia vetllat per la nostra seguretat.
Hem perdut la democràcia!!!!. Bueno la veritat és que Espanya encara no l'ha conegut.

El digital alemany "Neue Debatte" ha publicat un article del catedràtic de la Universitat de Bremen, Axel Schönberger sobre la situació actual de Catalunya. Si m'ho permeteu us tradueixo els apartats més interessants. Durant els últims mesos la llei espanyola ha perdut totalment la seva legitimitat. Les sentencias dels Tribunals ESP, així com les accións del Ministeri Públic han provocat que la Justícia espanyola es converteixi en una "injusticia legal".
(3) Es de esperar que, jutges, fiscals, i membres del Govern ESP, que son responsables de violacions de drets fonamentals, rendeixin comptes davant un tribunal internacional per les seves accions.
(4) Pels catalans, la República Catalana i la llibertat está propera sempre i quan actuin de forma decidida i coherent, si dubten i accepten les ordres legals/ilegals de l'Estat ESP, perdrán i mai més tindrán oportunitat de fer realitat el seu dret a un Estat propi.
(5) El dret a la autodeterminació del poble català no s'aconseguirà mitjançant l'obediència a Espanya i els seus tribunals, només mitjançant la desobediència massiva a l'Estat espanyol, q, de fet, ja ha perdut tota legitimitat a Catalunya a causa del seu comportament repressiu.
(6) La comunitat internacional, només té en compte qui controla efectivament el territori. Mentre aquest sigui l'Estat ESP, el Govern de Catalunya no te cap possibilitat d'aplicar amb èxit el dret d'autodeterminació del poble català.
(7) L'objectiu del Pp és sometre Catalunya completament i de forma definitiva, destruïr les institucions catalanes i perpetuar l'explotació econòmica de Catalunya. Qualsevol renúncia per part catalana ajudará a Espanya i perjudicará Catalunya.
(8) Seria un error creure que Catalunya podria negociar una reforma més favorable del Estatut y seguir dins Espanya sense més problemes. Es un tot o res per Catalunya. Espanya asfixiará econòmica i culturalment Catalunya i seguirá sent una colonia de l'Estat espanyol.
(9) Per cada polític que sigui empresonat pel Estat espanyol, és necessari que surtin dos més. Qui té por, perd. La prudència i el convenciment que la causa justa sempre acaba triomfant, conduirá Catalunya al Estat propi.
(10)  Si España segueix violant els drets humans i oprimint Catalunya es convertirà en un Estat "paria" que es veura condemnat, a la llarga, al ostracisme internacional, tal com li va succeïr temps enrere a la República de Sudàfrica.
(11) A ningú li agrada ser un màrtir. Però en la situació actual, Catalunya necessita patriotes disposats a sacrificar-se si és necessari. Junqueras i Puigdemont ho van ser y ho son. Tots dos mereixen lloc d'honor, no sols en la História de Catalunya, sino en la de tota Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada