diumenge, 25 de febrer del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 43 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME GUARDONADA EN POESIA. FEBRER 2018 PÀG. 14 " RECONSTITUCIÓ DEL PARLAMENT "

'L'unionisme ha rebut un bany de realisme quan ha vist, vot a vot, com Roger Torrent era escollit president de la cambra
18/1/18, 8:21 - Josep: https://www.vilaweb.cat/noticies/la-segona-derrota-del-155/

Constitució de la mesa del Parlament de Catalunya. La primera derrota del bloc de partits que van donar suport a l’aplicació de l’article 155 va ser les eleccions autonòmiques del 21 de desembre passat, convocades per Mariano Rajoy. Aquell dia, després d’una ofensiva judicial i política sense precedents, els independentistes van revalidar la majoria absoluta, amb setanta escons, i els unionistes es van quedar a cinquanta-set. Aleshores no van admetre la derrota i han continuat actuant com si no hagués passat res, aplicant i fins i tot endurint la política de repressió contra els dirigents independentistes i mantenint el segrest de l’autogovern.
18/1/18, 8:21 -




La segona derrota ha estat el ple de constitució de la mesa d’avui, en què la majoria independentista s’ha fet evident i els intents del bloc del 155 d’impedir-ho han naufragat. L’unionisme ha rebut un bany de realisme quan ha vist, vot a vot, com Roger Torrent era escollit president de la cambra i la mesa mantenia la majoria independentista tot i l’absència de vuit diputats, empresonats o exiliats. La delegació de vot dels diputats Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Quim Forn, que són a la presó, ha estat clau. Una delegació autoritzada pel jutge Llarena que Arrimadas ha provat d’impugnar infructuosament, perquè Ernest Maragall, que presidia la mesa d’edat, s’ha espolsat la petició sense immutar-se. Iceta ha donat suport a la delegació de vot, en un gest que semblava que es desmarcava del bloc del 155, però el gest s’ha acabat quan el PSC ha votat disciplinadament el candidat de Ciutadans José María Espejo-Saavedra, al costat del PP. El to de la sessió ha estat relativament tranquil dins l’anormalitat d’un ...






Òmnium Cultural, entitat cívica - cultural del país, amb 56 anys d’història i gairebé 100.000 socis, vol deixar constància que:


1. Màxima unitat i generositat per tal de poder garantir tan aviat com sigui possible la investidura, la formació de govern i la restitució de les nostres institucions.

2. Que les forces polítiques sobiranistes assumeixin la responsabilitat que els han donat les urnes, que parlin clar a la ciutadania i expliquin amb la màxima transparència quines són les estratègies que cadascú creu que cal seguir a partir d’ara. La societat catalana ha donat sobrades mostres de maduresa per poder entendre que davant un context polític complex i de repressió, les respostes polítiques també han de ser complexes; i que no hi ha solucions fàcils ni ràpides. En aquest sentit, Òmnium es troba en un procés de reflexió estratègica que pretén contribuir al necessari debat de futur que ha d’afrontar el sobiranisme.

3. A partir de les legítimes estratègies de cada partit, demanem que es treballi des del sobiranisme per fixar uns objectius mínims de país que siguin àmpliament compartits i que permetin sumar més persones al projecte republicà i avançar en la seva materialització.

Som davant d’un camí llarg, però que serà irreversible si així ho decideix la ciutadania.

No ens deixem espantar per la força d’un Estat que utilitza tots els mecanismes per silenciar-nos, però alhora fem un exercici d’autocrítica i sinceritat amb nosaltres mateixos. Ens calen solucions serenes, fermes i el més àmpliament compartides que respectin els resultats expressats per la ciutadania el 21D a les urnes.
4/2/.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada