dimecres, 25 de març del 2020

REVISTA SKORPIO Nº 67 MARÇ 2020 PÀG. 9 " CORONAVIRUS, CONÇELLS UNICEF I CONTA "


67 *CONCELLS DE LA UNICEF CONTRA EL CORONAVIRUS
Consejos de la Unicef*

El coronavirus es de gran tamaño con un diámetro celular de 400-500 micras, por lo que *cualquier máscara impide su entrada*, por lo que no es necesario explotar a los farmacéuticos para comerciar con bozales.

El virus *no se instala en el aire, sino en el suelo*, por lo que *no se transmite por el aire*.

El virus, cuando cae *sobre una superficie de metal, vivirá durante 12 horas*, por lo que *lavarse bien las manos con agua y jabón será suficiente*.

El virus cuando cae *sobre las telas permanece durante 9 horas*, por lo que *lavar la ropa o exponerla al sol durante dos horas es suficiente* para matarlo.

El virus *vive en las manos durante 10 minutos*, por lo que *llevar un desinfectante con alcohol en el bolsillo y aplicar es suficiente para prevenirlo*.

Si el virus se expone a una temperatura de 26-27 ° C, se matará, *no vive en áreas calientes*. También *es suficiente beber agua caliente y exponerse al sol*. Mantenerse alejado del helado y la comida fría es importante.

Hacer *gárgaras con agua tibia y sal* mata el virus en las amígdalas y evita que se filtren a los pulmones.

Cumplir con estas instrucciones es suficiente para prevenir el virus.

*Consejos de la UNICEF*

67 Lassaig clínic català per combatre el coronavirus
És el primer al món i començarà immediatament amb 195 infectats.
L’assaig busca que les persones afectades no puguin transmetre’l, i que els seus contactes no arribin a desenvolupar la malaltia.
Als contagiats els donaran un antiretroviral per fer baixar la càrrega vírica i, per tant perquè deixin de transmetre el virus.
En el cas dels contactes és cercarà que no puguin arribar a desenvolupar la Covid 19.
El projecte el dirigeixen El departament de salud de Catalunya i el metge investigador del servei de malalties infeccioses de l’hospital Germans Trias i Pujol Oriol, mitjà si tot va com és previst, les primeres dades dels resultats se sabran d’aquí a tres setmanes.




67 CONTA CORONAVIRUS
Hi havia una vegada un virus que era conegut amb el nom de Coronavirus. Aquest virus, com tothom que es posa una corona al nom o al cap, volia conquerir tot el món i com que no tenia cames la única manera que tenia de fer-ho era anar saltant de persona en persona.
Van venir els homes i les dones més forts, però cap va ser capaç de guanyar al virus, ja que aquest era tan petit que no s'el podia ni agafar.
- I si és tan petit, com el podem guanyar?- van començar a preguntar-se.
- Molt fàcil! – va dir un nen,
-Si no té cames, nosaltres som les seves cames. Si ens quedem tot el temps que puguem a casa, no podrà seguir avançant, i el vencerem sense lluitar, que és la manera com es guanyen les lluites més importants, va dir el nen deixant a tothom bocabadat.
I així va ser com els adults vàrem aprendre una mica de sentit comú dels infants.
Que si un gat, que si un gos, aquest conta s'acavat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada