dimecres, 26 de juny del 2019

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 58 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. JUNY 2019 PÀG. 1 " TEMPS D'ELECCIONS I JUDICI " MARIA TERESA MASSONS


Temps d’eleccions i temps de judici

Eleccions

A Catalunya no guanyem per a eleccions. De catalanes hem tingut un munt, darrerament  cap Govern ha esgotat els quatre anys normatius.

I d’espanyoles també un munt i ara, també les municipals, aquestes perquè tocaven, això sí.

Barcelona és la capital de Catalunya i per això tots els catalans, independentment on visquin, les segueixen si fa no fa. I aquest cop les de Barcelona han estat un xic complicades. El partit més votat ha estat ERC, però sense majoria absoluta. Després ve Ada Colau amb el mateix nombre de regidors i menys vots.

Ada Colau és una activista procedent de persones afins a Iniciativa i que com a mínim el darrer any, abans de presentar-se a eleccions pels Comuns, va viure de les subvencions que rebia l’Observatori DESC (Drets Econòmics, Socials i Culturals)  de l’ajuntament de Barcelona.  Cobrar d’aquest entitat amb diners municipals li va permetre estar present en molts desnonaments i exercir l’oposició a l’ajuntament des de fora. I, fer-se un nom que li va permetre guanyar les eleccions. Va ser una operació perfecta.

Com a alcaldessa estava en minoria i es va aliar amb el PSC, fins l’afer del 155 que va desfer la coalició. Pel que fa a la independència de Catalunya, es va situar en el “sobiranisme”, que ve a ser l’ambigüitat, em mullo, no em mullo. A Madrid va dir que “Madrid ha de tornar a ser la capital de Catalunya” i alhora posa el llaç groc al balcó municipal. Quan el referèndum neda i guarda la roba i evidentment no forma part de l’AMI, podria prendre mal.

I arriben les eleccions. Abans ha dit públicament que ella mai acceptarà els vots d’en Valls, ella n’és totalment contrària, però com ella mateixa  ha dit els ha acceptat finalment, però sentint-se molt incòmoda. Es dedueix que no ser alcaldessa li era molt més incòmode.

L’ambigüitat s’ha acabat, tot i que farà el que pugui per continuar-hi, li agrada sentir-se còmoda. Però el PSC ja ho ha dit: govern municipal paritari, és a dir, Ada Colau no tindrà la majoria, tot i tenir dos regidors més i l’ajuntament respectarà la llei i la neutralitat pública (fora llaços grocs i altres coses!).

En Valls que segons va dir, dona els vots gratis (és  a dir, no exigeix formar part de l’equip de govern), el mateix dia  de la presa de possessió li recorda que és alcaldessa gràcies a ell.

Ada Colau va dir mentre “negociava” que volia un tripartit progressista: ERC, Comuns i PSC. Però qui s’ha negat en rodó a parlar amb ERC ha estat el PSC, perquè això podria haver espatllat l’acord ja assolit amb Ada Colau i Valls. O sia, Ada Colau demana el que ella mateixa sap que és impossible i... se sent incòmoda, quan s’esdevé el que ella volia. La culpa deu ser d’ERC, sembla.
Per mi, que se’n vagi al sofà de casa seva, segur que és molt còmode.



El judici

La sentència no està escrita encara, però la decisió està presa, tots els indicis hi apunten.

Els acusats continuen a  la presó, que  em penso és només una bestreta del que els arribarà.

Un jutge va dir a l’advocat Melero: Ens ho has posat difícil. Dit d’altra manera, volem condemnar, però caldrà molta justificació enrevessada  per explicar amb una mínima coherència el que s’ha decidit. Si els jutges pensessin que calia una absolució hauria dit: Advocat Melero ens ho has posat fàcil.

La instrucció de la fiscalia no hi ha per on agafar-la: sense proves, amb vídeos sense data ni lloc, amb irregularitats processals,... Els fiscals del Suprem tenen, se suposa, molts coneixements, però indubtablement tenen molta experiència, és a dir, han après durant anys i panys a investigar i presentar el que creuen correcte. Saben, doncs,  com s’ha de fer una instrucció, però aquest cop només seguien instruccions, no calia escarrassar-s’hi, l’afer estava guanyat i decidit.

I això d’impedir que en  Junqueras pugui agafar l’acta de diputat europeu? Els fiscals han dit que si esdevé diputat europeu tindria immunitat i se sobreentén que el problema és que el Parlament Europeu no està a les ordres de Madrid... Doncs, penso, que mala sort. Tanta mala sort com que en Puigdemont és a Brussel·les, no agrada, però és cert.

A Puigdemont li han dit que vingui a Madrid a recollir l’acta (que han negat a en  Junqueras). És a dir,  li diuen que passi la frontera, ingressi en presó i  l’acta no la veurà, mai de la vida, és clar, tal com han dit a en Junqueras.

Això és tot per avui.

Maria Teresa Massons

Juny 2019





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada