dimarts, 27 de març de 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 44 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. MARÇ 2018 PÀG. 4 " PRESIDENT CARLES PUIGDEMONT "


Puigdemont activa les institucions republicanes i denuncia Espanya davant l’ONU
Renuncia provisionalment a la investidura i proposa Jordi Sànchez com a president autonòmic
El president Carles Puigdemont ha fet un missatge institucional aquest vespre des de Brussel·les. Ha anunciat que activava les institucions republicanes i que denunciaria Espanya davant l’ONU.
Aquest matí el Parlament de Catalunya havia aprovat la resolució que restitueix la presidència de la Generalitat, la legitimitat de Puigdemont i les institucions catalanes i alhora condemna el 155.
Vegeu el discurs del president:
El president ha comparegut per a anunciar tres grans mesures. La primera, l’activació de les institucions republicanes des de Brussel·les; la segona, la petició que Jordi Sànchez sigui investit president autonòmic, i la tercera, la presentació d’una querella contra l’estat espanyol davant les Nacions Unides per vulneració de drets fonamentals.
Puigdemont ha explicat que activaria dues institucions que mantindrien la legitimitat de la República proclamada el 27 d’octubre i legitimada pels ciutadans en el referèndum de l’1-O. ‘En els propers dies convocaré els membres del Parlament de Catalunya a una reunió solemne per poder impulsar la nova etapa i establir el Consell de la República perquè lideri el camí cap a la independència efectiva i s’adreci a l’interior i a l’exterior del país –ha anunciat–. Un consell en estreta col·laboració amb el govern de l’interior i amb els debats, mobilitzacions i participació de la societat catalana, per tal de culminar el procés constituent, element indispensable per a fixar els valors republicans en la base del nou país.’ També ha explicat que aquest consell organitzaria la defensa dels drets dels polítics i activistes represaliats ‘i la internacionalització del nou cas dels catalans’.
El president ha anunciat també una mesura per a internacionalitzar el conflicte. ‘Un equip d’advocats internacionals ha presentat en nom meu una demanda contra l’estat espanyol davant el Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides, per violació de la Declaració Universal dels Drets Humans i la Carta dels Drets Civils i Polítics. Aquests instruments reconeixen expressament el dret d’autodeterminació. I, més específicament, garanteixen el dret d’opinió i de participació polítiques.’
El president Puigdemont també ha explicat que havia parlat amb el president del Parlament de Catalunya per tal que, provisionalment, no presenti la seva candidatura a la investidura i ha demanat que, com més aviat millor, comencin els tràmits perquè es pugui elegir Jordi Sánchez president del govern autonòmic.
Puigdemont ha acabat dient: ‘Espero que ben aviat pugui retornar a Catalunya com un home lliure i que les nostres institucions tinguin també la llibertat d’investir president el candidat o candidata que la majoria consideri.’
Principio del formulario
*El president ha comparegut per a anunciar tres grans mesures. La primera, l’activació de les institucions republicanes des de Brussel·les; la segona, la petició que Jordi Sànchez sigui investit president autonòmic, i la tercera, la presentació d’una querella contra l’estat espanyol davant les Nacions Unides per vulneració de drets fonamentals. Puigdemont ha explicat que activaria dues institucions que mantindrien la legitimitat de la República proclamada el 27 d’octubre i legitimada pels ciutadans en el referèndum de l’1-O.*                                                                https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-activa-les-institucions-republicanes-i-denuncia-espanya-davant-lonu/

⛓ Prou presó! Prou exili! Prou repressió! 🎗

Cinc companys i companyes més estan declarant davant el jutge Llarena aquest matí. Una companya més ha marxat a l'exili. 

25 processades i processats en total, 4 persones a la presó, 7 a l'exili, 14 en llibertat provisional amb mesures cautelars. I avui podrien ser més empresonats i empresonades. JA N'HI HA PROU!

📅 Avui 23/3
🕗 20.00h
📍 Plaça de l'Ajuntament

🙊 No quedarem callades davant la repressió! 
📢 Porteu cassoles, llaços grocs, fotos dels represaliats i represaliades.

44 RECOLSAMENT TOTAL A PUIGDEMONT
Solidaritat amb Catalunya – pel dret a l’autodeterminació pacífica!

Prof. Dr. Axel Schönberger ha iniciado esta petición dirigida a Jean-Claude Juncker y 9 otros/as
Catalunya és la major nació europea sense estat propi. Els catalans són conscients, amb orgull, d’una història de més de mil anys. La seva magnífica literatura i cultura és una part essencial d’Europa. La llengua catalana és la llengua materna de milions d'europeus. L’any 1934, el president de la Generalitat de Catalunya va declarar la independència de Catalunya d'Espanya. L’any 1936, el general Francisco Franco va començar (amb l’ajuda d’Alemanya) el seu cop d’estat i va esclatar la Guerra Civil espanyola, que va donar lloc a un nou període de supressió de la nació català i de la seva llengua.
Al segle XXI, no s’ha de permetre que l’exèrcit espanyol sigui posat en marxa contre el poble català que desitja aconseguir, d’una manera pacífica, la seva independència estatal. Europeus de tots els països i nacions han de fer tot lo possible per assegurar que el conflicte entre el govern central espanyol i Catalunya sigui resolt, aquesta vegada, d’una manera pacífica.
El dret a la autodeterminació lliura, pacífica i democràtica d’una nació està a damunt dels límits legals d'un estat que vol imposar el seu sistema legal a milions de persones que se senten tractades en ell i per ell com a ciutadans de segona classe.
Catalunya pertany incondicionalment a Europa. La Unió Europea i tots els països europeus han d’expressar clarament que qualsevol ús de la força militar en el conflicte actual seria inacceptable i que, si de fet nasqués un nou estat català, seria tan benvingut a la Unió Europea com ho va ser, fins ara, la regió de Catalunya amb la seva metròpoli Barcelona i com continuarà sent també Espanya.
Inicia tu propia petición
La persona que ha iniciado esta petición ha esforzado y ha actuado. ¿Tienes ganas de hacer lo mismo?
Actualizaciones
Descripción: https://static.change.org/profile-img/default-user-profile.svg


44 FRATERNIZACIÓ

Varsòvia es desperta plena de llaços grocs en suport dels presos polítics
L'acció ha estat organitzada per la sectorial de l'ANC a Polònia
   
·                
·                      
Favorit
Sense anuncis
Continuen les accions a l’exterior per a fer visible la situació dels presos polítics. Aquesta nit, la sectorial de l’ANC a Polònia i catalans residents al país han decorat amb llaços grocs un pont cèntric de la capital polonesa. L’acció s’ha fet després de la detenció a Alemanya del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
Principio del formulario
Subscriure-m'hi
Final del formulario
·         ÚLTIMES NOTÍCIES44  CARLES PUIGDEMONT ÚLTIMES NOTICIES

[ANÀLISI] Què li pot passar, al president Puigdemont, a Alemanya?
Preguntes i respostes, tant des del punt de vista judicial com des del punt de vista polític
Després de la retenció del president de la Generalitat per les autoritats alemanyes s’obren molts interrogants sobre el seu futur. Aquestes són les principals preguntes i respostes a tenir en compte.
1. Des del punt de vista judicial:
Per quin motiu ha estat retingut el president Puigdemont?
—Espanya ha enviat l’euroordre, en què demana a totes les policies de la Unió Europea que retinguin i identifiquin els polítics afectats. Això ha fet la policia alemanya.
L’euroordre és un mecanisme homogeni que tothom ha d’aplicar igual?
—El procediment per a procedir a l’extradició depèn de cada estat de la Unió Europea.
En el cas alemany el funcionament habitual és el següent:
—La regla general és que si la persona que ha de ser extradita no consent de ser-ho, la cort regional que atén el cas ha de tenir el consentiment de l’Oficina Federal de Justícia i del govern alemany, per mitjà del Ministeri d’Afers Estrangers, abans de prendre cap decisió. Això significaria, en principi, que no es prendria cap decisió ràpida sobre l’extradició del president Puigdemont.
—La justícia alemanya, d’acord amb la llei sobre cooperació internacional en afers criminals, ha definit dotze casos en els quals una extradició no s’ha de concedir i és il·legitima. Dos d’aquests casos poden ser importants en aquest cas. El primer és contingut en la llei alemanya, que diu que una extradició no es pot concedir si la demanda és ‘motivada per raons polítiques’. El segon es basa en la Convenció Europea dels Drets Humans. Diversos casos d’extradició a Alemanya han estat denegats d’acord amb l’article 6 d’aquesta convenció, perquè no hi ha condicions per a un judici just.
Els delictes dels qual Espanya acusa Puigdemont existeixen en les lleis alemanyes?
—No hi ha els mateixos delictes, però sí que n’hi ha de semblants. El codi penal alemany inclou penes per traïció a l’estat, que es poden equiparar vagament amb les de rebel·lió que vol aplicar Espanya. Però cal tenir en compte també que, per una altra banda, a Alemanya la protecció de les opinions i actuacions polítiques, especialment en el cas dels parlaments, és molt gran.
Quants dies té Alemanya per a prendre una decisió?
—Normalment, amb l’euroordre, si el detingut consent l’extradició, es fa en deu dies. Si no la consent i, per tant, ha d’intervenir-hi un jutge, la decisió es pot prendre durant els tres mesos següents.
2. Des del punt de vista polític:
Tot i que la decisió és bàsicament jurídica, la intervenció del govern alemany fa que calgui tenir en compte també factors polítics.
Com és la relació entre els governs alemany i espanyol?
—La relació personal entre Angela Merkel i Mariano Rajoy és molt bona. La CDU i el PP formen part tots dos del Partit Popular Europeu. Però Merkel ha expressat prou vegades la seva incomoditat amb les posicions de Rajoy sobre Catalunya. L’octubre passat va demanar a Rajoy en el Consell Europeu que aclarís la seva posició i Rajoy s’hi va negar. I després de les eleccions del 21 de desembre el govern alemany va demanar en un comunicat que es deixés als independentistes formar govern a Catalunya.
Qui dirigeix el Ministeri de Justícia en el govern alemany de coalició?
—El Ministeri de Justícia alemany és a les mans de la dirigent socialista  Katharina Barley.
La coalició de govern té una posició homogènia sobre Catalunya?
—No sé sap que en tingui. El nou govern alemany és format per tres partits, els demòcrata-cristians en coalició de la CDU i la CSU de Baviera i el Partit Socialdemòcrata (SPD). La CSU de Baviera té tres dels setze ministres i ha expressat unes quantes vegades el seu suport al govern català. Un d’aquests tres ministres és el d’Interior, responsable de la policia.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]
Principio del formulario
Subscriure-m'hi
Final del formulario
·         ÚLTIMES NOTÍCIES

ext

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada