dimarts, 27 de març del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 44 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. MARÇ 2018 PÀG. 5 LA CUINETA DE L'AVIA " COMUNITAT BALEAR " ROSA MUNUERA


44 LA CUINETA DE L’AVIA

Avui tocarem la Comunitat Balear:
“ Frit “

S’elabora amb fetge de cabrit, ronyons de xai, pulmó de xai, patates, cebes tendres, all, fulla de llorer, fonoll, clau, pebre negre, sal, canyella en pols i oli d’oliva.

A la cuina:

Tallem a trossets les vísceres o freixures, les salem i en una cassola les sofreigim ambo li; afegim els alls sencers, el llorer, el fonoll ben picat i el clau.

Pelades les patates les tallem a daus, les cebes tallades molt fines, tot plegat es tira al sofregit amb un toc de pebre i de canyella, ho remenem (cullera de fusta) i deixem q’es cogui a foc suau, quan les visceres o freixures estiguin enrossides ja estan a punt per menjar.

Plat fácil de fer i apetitós.

“ Caldereta menorquina de llagosta “

Ingredients:                                                  

Tomàquets, ceba, pebrot vert, llorer, brandy i sal.
L’èxit del plat està en el flamejat de la llagosta.

Preparem una picada amb els alls pelats, el fetge i el corall de la llagosta, hi tirem sal i oli lentament.

De la cua de la llagosta se’n fan medallons.

La caldereta se serveix amb llesquetes de pa torrat al damunt el fumet del cuinat.
Finor exquisida ( i cara) però Excel-lent!.

Bon profit.

Rosa Munuera   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada