diumenge, 24 de febrer del 2019

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 54 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. FEBRER 2019 PÀG. 20 " PROU, NO MÉS ENGANYS " JOSEP GARRIGA


54 PROU, NO MÉS ENGANYS, NO MÉS MENTIDES!!!

Fins ara molta gent suposadament entesa en política, periodistes, polítics, escriptors, famosos, coneguts personatges televisius, comentaristes, etc. S’han atrevit desde l’u d’octubre 2017 a dirnos mentides arreu,dels mitjos d’informació, especialment a les cadenes televisives. Com per etjemple edmés de les cadenes espanyoles, també a tv. 3

Sí, mentides o no veritats, especialment per confondre a la ciutadania, enganyar-los i asustar-los.

Com per etjemple que: L’autodeterminació és un delicte, que convocar un referèndum és il-legal, osigui un delicte, que demanar l’Independencia és il-legal, osigui un delicte, que la República també és il-legal, osigui també és un delicte. Que votar va ser un delicte!!!.

És molt lamentable que molta gent de bona fe s’els va creura. No van contemplar l’engany.    No van pensar que la mala fe dels del Régim els van enganyar. Hi ha molts pitonisos que viuen a costa dels demés, que si més no, intenten prendre el pel al poble, i lo més trist és que devegades ho aconsegueixen.

Aqueste és la veritat:
La veritat és que l’Autodeterminació, el Referéndum, l’Independencia, l’República son el dret del poble, és el dret a decidir, son la rao del sentit, la idea d’un poble, la voluntat d’un país on la democracia és la seva fe la seva bandera. Les idees del pobla no es poden aplastar, son dignes, i s’han d’escoltar, son debatibles, raonables, i fins hi tot discutibles, poro mai, mai impossibles, on la paraula es la via democràtica internacionalment reconeguda i pacifica.        En una civilització moderna, progressista, intel·ligent i pacifica no hi ha un altre camí q’el seny.

El dret d’opinió, la llibertat d’expresió, son drets adquirits desde que neixem.
Atenció! Pablo Casado (PP) ha presentat un proyecte de lley par incluir en el códig penal, el delicte per convocatoria ilegal de referéndum.

Axí pués, el q’és va fer a Cataluña, ¿no era delicte?.
Per algunes persones això és una novetat.

Cuando creíamos que teníamos todas las respuestas, cambiaron todas las preguntas (Mario Benedetti)



Josep Garriga





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada