diumenge, 24 de febrer del 2019

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 54 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. FEBRER 2019 PÀG. 15 EXCURSIONISME " RUTA GOMBRÉN- SANT JAUME " GAVINA


54 ESCURSIONISME

Ressenya d'una ruta a peu entre Gombrèn i Sant Jaume de Frontanyà

Pujem un cim, que és un dels 100 cims de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.
El cim es diu Pedró de Tubau I té 1540 m altitud.
Per fer una ruta d'aquest tipus necessitem agafar un calçat adequat per caminar per terreny muntanyós i hem de menester una motxilla on podem posar coses de menjar i beure, i també alguna cosa d'abric.

Per exemple, per menjar, portar un entrepà, uns fruits secs, una mandarina, una poma, un plàtan i al menys un litre d'aigua.
A la pujada anem de pressa per no tenir fred, ja que de bon matí en fà.
De tant en tant algun ocellet cantava per acompanyar-nos mentre anavem passant via.
Algun moixó ens demanava que passem pel camí adient i que vigilem de no caure per la cinglera.
A principi de la caminada vàrem trobar un sortidor d'aigua fresca que brollava de damunt d'unes roques i per sobre del corriol.
Al arribar al cim, verdader mirador del Ripollès, es adient fer unes fotografies de l'entorn. Seguim caminant per dalt dels Cingles de Tubau: un meravellós balcó de la Serra de Montgrony i alguns cims del Pirineu ribetà.
Aquesta ruta, com a mínim, la podríem anomenar "ruta dels Pantocràtors del Baix Ripollès" perquè hi ha ermites abandonades on fins als anys de la guerra civil espanyola hi havia hagut pintures a l'altar, que avui en dia és troben desaparegudes, o bé en museus d'art, com ara: el Museu del Prado, el Museu Episcopal de Vic o el Museu Nacional d'Art de Catalunya.
A l'antiga ermita romànica de Sant Martí de Puigbò ara només hi queden les ruïnes de l'absis.
A tocar de l'antic casal fortificat de Solallong hi ha un verdader paisatge bucòlic, que ens encomana alegria i moltes ganes de tornar-hi.

Per no oxidar la memòria, he preferit deixar-ho escrit i penjar-ho a internet: a la web de Wikiloc (de rutes).
Excursionistes i senderistes! No us deixeu rovellar en el vostre temps lliure.
Feu servir tots els estris, la voluntat, el coneixement, el material, el temps de lleure, per fer muntanya i per caminar pels senders i camins.

Gavina



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada