divendres, 24 d’agost del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 PÀG. 7 " DESCUBREIXEN AIGUA A MART " GAVINA


48 DESCUBREIXEN AIGUA  A MART
Descobreixen aigua líquida a Mart
Un llac d'aigua líquida s'amaga sota el gel del pol sud del planeta vermell
per Redacció, 25 de juliol de 2018 a les 16:01 | 
Un satèl·lit sobrevolant Mart | Wikicommons
Revolucionari descobriment. El que els científics de la NASA portaven anys intentant trobar finalment s'ha fet real: hi ha aigua a Mart. Segons ha pogut descobrir la nau que investiga el planeta vermell Mars Express i ha avançat la revista Science, hi ha un llac d'aigua líquida d'uns vint quilòmetres de llarg situat a 1,5 km sota la capa de gel del pol sud del planeta.

Ha estat després de 30 anys d'investigacions que, gràcies al radar que portava l'aparell de l'Agència Espacial Europea Marsis (acrònim de Mars Advanced Radar for Subsurface and Ionosphere Sounding), que les especulacions s'han fet realitat.


Ha estat un equip de científics italians liderats per Roberto Orosei, de l'Institut Nacional d'Astrofísica qui, després d'analitzar un rastreig que va fer l'aparell entre el maig del 2012 i el desembre del 2015 sobre una part del planeta vermell anomenada Planum Australe, que han vist que les senyals que els donava eren similars a les que s'havien donat a la Terra en superfícies com l'Antàrtida o Groenlàndia. En aquell parell de racons també hi ha llacs d'aigua sota les plaques de gel.
Gavina
UN SATÉ-LIT SOBREVOLANT MART






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada