dijous, 23 d’agost del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 PÀG. 17 " QUERELLA CONTRA RAJOY I EL T. C.


48 QUERELLA CONTRA RAJOY I EL TC.

Querella contra Rajoy i el TC per haver impedit la investidura de Puigdemont
El col·lectiu d'advocats Atenes acusa l'expresident espanyol dels delictes de prevaricació i contra l'exercici dels drets cívics
per Redacció, 22 d'agost de 2018 a les 08:59 | 

Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu | ACN
Nova acció judicial contra l'actuació de l'executiu de Mariano Rajoy i del Tribunal Constitucional per haver impedit la investidura de Carles Puigdemont. El col·lectiu d'advocats Atenes s'ha querellat contra l'expresident i els seus ministre així com l'alt tribunal, segons ha avançat El món a RAC-1. Concretament, els acusa d'un delicte de prevaricació i d'un altre contra l'exercici dels drets cívics que reconeix la Constitució espanyola

El grup d'advocats considera que tant el govern del PP com el tribunal van actuar per impedir la investidura de Puigdemont sabent que era possible i que no contradeia el reglament del Parlament ni cap llei. El col·lectiu apunta que va ser la Moncloa qui va pressionar el Constitucional. És per això que demana a la sala segona del Tribunal Suprem que ho investigui.


Per comprovar que tot plegat va ser orquestrat des de les instàncies polítiques, els advocats demanen al Suprem que reclami totes les comunicacions telefòniques que els querellats van fer entre el 24 i el 27 de gener.

També exigeix una fiança de 4.392.891 euros. És la xifra corresponent al nombre de votants de les eleccions del passat 21 de desembre a Catalunya. Volen traslladar la idea que els moviments per impedir la investidura de Puigdemont van representar deixar sense efecte els resultats dels comicis, en què l’independentisme va tornar a aconseguir majoria absoluta al Parlament.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada