48 LA CUINETA DE LAVIA
TONYINA A LA COBDICIOSA
Ingredients:
4 talls de tonyina, una branca d’api, una ceba, dos dents
d’all, tàperes, 50 g. olives
verdes sense pinyol, 30g. de panses, 5 tomàquets, un manat de alfàbrega, un
manat de julivert, sal i pebre.
Escaldem. Pelem i traiem les llavors dels tomàquets.
Després, els tallem a daus. Seguidament, piquem l’api, les panses, les tàperes,
laceba i els alls.
Ara, un cop ben picat hi afeigim les olives, les herbes,
i en fem un bon sofregit. A continuación, fem la tonyina a la planxa, volta i
volta.
Finalment hi posem per sobre el sofregit.
En compte: Segons el Centre d’Estudis Avançats de Blanes,
s’ha posat de relleu que un 40% del que es comercialitza com la preuada tonyina
vermella és tonyina clara o d’aleta groga.
Rosa Munuera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada