divendres, 24 d’agost del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 PÀG. 6 LA CUINETA DE L'AVIA " TONYINA A LA COBDICIOSA " ROSA MUNUERA


48 LA CUINETA DE LAVIA  TONYINA A LA COBDICIOSA

Ingredients:
4 talls de tonyina, una branca d’api, una ceba, dos dents d’all, tàperes,             50 g. olives verdes sense pinyol, 30g. de panses, 5 tomàquets, un manat de alfàbrega, un manat de julivert, sal i pebre.

Escaldem. Pelem i traiem les llavors dels tomàquets. Després, els tallem a daus. Seguidament, piquem l’api, les panses, les tàperes, laceba i els alls.

Ara, un cop ben picat hi afeigim les olives, les herbes, i en fem un bon sofregit. A continuación, fem la tonyina a la planxa, volta i volta.
Finalment hi posem per sobre el sofregit.

En compte: Segons el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, s’ha posat de relleu que un 40% del que es comercialitza com la preuada tonyina vermella és tonyina clara o d’aleta groga.

Rosa Munuera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada