divendres, 24 d’agost del 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 PÀG. 0 ATENCIÓ AMICS LECTORS!!!


48 ATENCIÓ!!! AMICS LECTORS DE LA REVISTA “ SKORPIO “

NO PENSEU QUE CAMBIA RES, L’INDEPENDENCIA SEGUEIX ENDEVANT I ARA MÉS QUE MAI!!!.
PORO HI HA UNA PETITETA INCORPORACIÓ AL NOM DE LA REVISTA.
DESDE AQUEST INSTANT S’EN DIU: “ SKORPIO REPUBLICÀ “.
COM SEMPRE CONTINUAREM LA NOSTRE TASCA A FAVOR DE LA DEMOCRACIA, LA LLIBERTAT I LA JUSTICIA.
PER DESCONTAT SEGUIREM LLUITAN PER LA LLIBERACIÓ DELS PRESOS POLITICS, LA RESTAURACIÓ DELS DRETS INSTITUCIONALS CATALANS, LA JUSTICIA JUSTA I REAL, AMPARADA PER EL DRET LEGAL, PER ELS DRETS HUMANS, PER LA LLIBERTAT D’EXPRESIÓ, PER CATALUNYA I PER LA SEVA MARA LA LLENGUA CATALANA!!!.
ESPEREM AMB ALEGRIA QUE US AGRADI L’IDEA.
NOSALTRES SEMPRE ESTAREM AL VOSTRE COSTAT.
SÍ, AL COSTAT DEL POBLE CATALÀ!!!
VISQUE CATALUNYA!!!, VISQUE ELS CATALANS!!!. VISQUE LA DEMOCRACIA, VISQUE LA LLIBERTAT.
SENSE OLVIDAR A TOTHOM.
L’HISTORIA RECONEIX ELS CATALANS PER QUE SEMPRE EM OBERT ELS BRAÇOS A TOTS ELS Q’HAN VINGUT, SIGUIN D’ON SIGUIN, I VINGUIN D’ON VINGUIN.
SEMPRE SERÀ AIXÍ!!!. TENIM SENY I ACOLLIM ALS ESERS HUMANS DE BONA FÉ.

Josep Garriga

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 SUMARI


REVISTA MENSUAL “ SKORPIO REPUBLICÀ “ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA.   AGOST 2018 SUMARI

ATENCIÓ LECTORS REVISTA                          SKORPIO REPUBLICÀ “!!!  

S’ACAVA D’EDITAR LA REVISTA MENSUAL DIGITAL                        “ SKORPIO REPUBLICÀ “, LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME. Nº 48 AGOST 2018. DESDE EL 2009 LA PODEU GAUDIR EN EL SEU BLOG:                   escacseskorpio.blogspot.com                                                                 
EN EL VOSTRE MOVIL, GOOGLE I FACEBOOK.
GRACIES A TOTS ELS LECTORS I COL-LABORADORS.
                                         

EL SUMARI ÉS EL SEGUENT:

PORTADA- NOMS I FOTOS COL-LABORADORS 
                                            
1-         “ ESPANYA TORNA I RETORNA “           MAITE MASSONS               
2-         “ LA FORÇA DE LA NATURA “                 JOSEP GARRIGA                                  3-    “ AMORS D’ESTIU “                           JOANA TORRES                              4-    “ PUIGDEMONT “ ÚLTIMES NOTICIES                                                          5- “ 50 PISCINES NATURALS A CATALUNYA “    GAVINA                                     6- LA CUINETA DE L’AVIA “ TONYINA “  ROSA MUNUERA                                                                               
7-           “ DESCUBREIXEN AIGUA A MART “                      GAVINA                                 8-            “ ESPANYA ON VAS?                                                                                           9-            “ SERRAT “  VERGONYA                    
10-          “ TAXISTES “                                                                                                         11-          “ TORRA I ELS DEL LLIRI “                       JORDI GALVES                                     12-          “ VERGE DEL CARME CALELLA I SANT POL “    GAVINA                                                                                                                                                                          13-          “ REALEZA REAL “                                                                                               14- “ NO HI HA SORRA PER TANTA PLATJA MARESME “  GAVINA                                                        
15-           “ SABIAS QUÉ “                                                       GAVINA                               16-           “ ECONOMIA “ BANCS   
17-           “ QUERELLA CONTRA RAJOY I EL T. C. “
18-          “ NOTICIES VARIES “
19-            ACUDITS                  





REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 PORTADA NOMS I FOTOS COL-LABORADORS


PRIMERA REVISTA MENSUAL INDEPENDENT DEL MARESME.
AQUESTE REVISTA DIGITAL ES PUBLICA DESDE 2009.
AMB EL VOSTRE MOVIL LA PODREU GAUDIR.
I TAMBÉ PER EL GOOGLE I FACEBOOK.
LA TROVAREU EN EL SEU BLOG: 
escacseskorpio.blogspot.com                       
LES SEVES PLOMES SON:
MARIA TERESA MASSONS
ROSA MUNUERA
JOANA TORRES
GAVINA
JOSEP GARRIGA PORTADA
REVISTA  “ SKORPIO REPUBLICÀ “ Nº 48 AGOST  2018.


AGRAIM A TOTS ELLS LA SEVA COL-LABORACIÓ TOTALMENT DES-INTERESSADA.
GRACIES A TOTS, LECTORS I COL-LABORADORS.
US DESITGEM :  FELICES VACANCES I “ QUE LA FELICITAT US PERSEGUEIXI “,                    PORO ATENCIÓ!!! NINGÚ MÉS.               

CREADOR I DIRECTOR  JOSEP GARRIGA







REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 PÀG. 1 " ESPANYA TORNA I RETORNA " MARIA TERESA MASSONS


ESPANYA TORNA I RETORNA I NOSALTRES ANEM PASSANT, FENT VIA

El mes de novembre de 1905 va haver eleccions municipals a Barcelona. Els Centre Nacionalista Republicà va treure 14 regidors i a Lliga Regionalista eN va treure 12. La Lliga tot i haver perdut va consolidar una millora de resultats que s’esdevenia els darrers quatre anys i això la va fer sentir optimista i va decidir celebrar-ho  el 18 de novembre amb un Banquet de la Victòria on van participar 2.500 persones.

Uns dies després una revista catalanista i satírica, el Cu-Cut!, va publicar un acudit de Junceda. Es veia dos militars parlant i veient com una munió de gent entrava a un local.

-          ¿Qué pasa?
-          Estan celebrando el banquete de la Victoria
-          Ah, seran paisanos (és a dir, civils)

L’exèrcit espanyol  no tenia res a celebrar. L’any 1898 havia perdut la guerra de Cuba amb Filipines i Puerto Rico a més del fracàs del Marroc. Els catalanistes s’havien oposat a aquestes guerres i els militars consideraven que oposar-se al colonialisme era separatisme antiespanyol. Com que l’exèrcit se sentia ofès per l’acudit i el banquet, entre 300 i 400 militars, molts d’uniforme,  van assaltar i destrossar el local de la revista Cu-Cut! i el del  diari La Veu de Catalunya (òrgan d’expressió de la Lliga). El saqueig va durar hores i la policia no va intervenir-hi.

Era un acte d’insubordinació militar i delictiu d’acord amb el Codi penal, però no va ser sancionat, ans va ser aplaudit pels polítics i la premsa espanyols. I el març de 1906 es va aprovar la Llei de jurisdiccions que posava sota jurisdicció militar totes   les ofenses a la pàtria. Segons l’historiador Josep Termes “contra el que deien separatisme no calia aplicar la legalitat, sinó l’escarment” ( Termes, Josep, (Nou) Resum d’Història del Catalanisme 2009 Ed. Base, pàg. 112).

L’1-O del 2017 la policia va apallissar gent pacifica que volia votar. Això ha estat aplaudit pels polítics i la premsa espanyols  i els comandaments policials responsables han estat recompensats, la repressió s’ha fet ignorant la legalitat i ja hi ha qui parla de reformar el Codi penal per millor reprimir. Dit d’altra manera, ara com abans, contra  la independència no cal aplicar la legalitat, sinó l’escarment.

Joan B. Culla (Guerracivilisme, Ara, 17-07-2018) escriu que hi ha a Espanya “la tendència a donar als problemes polítics respostes –preteses solucions- que, conscientment o no, connecten de ple  amb la metodologia guerracivilista del franquisme”. Al mateix article Joan B. Culla explica com Pablo Casado, nou líder del PP, ja va advertir al president Puigdemont que podia acabar (afusellat) com Companys i, encara més, si l’any 1939 centenars de milers de catalans van haver de fugir i  romandre exilats, ara Casado ha convidat a dos milions de catalans a marxar de Catalunya cap a Bèlgica o Alemanya si no volen ser espanyols. Neteja ètnica? Mort el gos, morta la ràbia?

Albert Rivera ha dit també que vol que l’últim poblet de Girona sigui tan espanyol com el passeig de la Castellana a Madrid, és a dir, aplicar la metodologia franquista d’uniformització a l’espanyola que molts recordem.

Mentalitat franquista espanyola que entronca  amb el decret de Nova Planta al segle XVIII i s’ha mantingut al XIX, al XX i continua al XXI.

Hi ha però algunes diferències  amb segles passats gens menyspreables: abans havíem lluitat per l’autonomia i ara ho fem per la independència, perquè ja n’hi ha prou i massa. I Europa, de mica en mica, molt més a poc a poc del que nosaltres voldríem, va reaccionant. L’opinió pública cada cop està més a favor de Catalunya i els polítics es comencen a moure: a Escòcia, a Finlàndia, al Parlament Europeu, al Parlament Britànic, a Bèlgica, a Suïssa.  60 intel·lectuals espanyols han signat una carta a favor dels presos, sis persones internacionalment conegudes (Noam Chomsky, Pep Guardiola i altres) han participat en un vídeo que denuncia la repressió a Catalunya i la justícia espanyola cada cop està més desprestigiada i aïllada.

Tot això mai s’havia esdevingut, anem pel bon camí.

Continuarà...


Maria Teresa Massons
Juliol 2018

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 PÀG. 2 " LA FORÇA DE LA NATURA " JOSEP GARRIGA


48 C. X. “ LA FORÇA DE LA NATURA “

Les muntanyes es mouen,
fent pas, quan et veuen.

Les pedres gaudeixen,
amb la carícia de les teves petjades,
esperant amb il·lusió,
les noves trobades.

Els corriols somriuen,
i viuen un aire nou
quan et miren.

Els arbres dominen.
Llacs i rius refresquen,
I humitegen.

La llum és persistent,
el sol està present.

El cel dona color,
s’omple de tanta bellesa.

L'espectacle està servit.
M'agradaria ser pardal,
per acompanyar-te,
abraçar-te, cantar-te.

Xiulem, piulem, ballem.
Que el món no pari,
que la música continuï,
amb el so i les veus,
de l'esperança i de l’amor.

És al·lucinant!
Sembla impossible.

Fins hi tot les grans
roques queden,
es troben,
i s'enamoren,
fonent-se en un peto.

Josep Garriga 





REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 PÀG. 3 " AMORS D'ESTIU " JOANA TORRES


Amors d’estiu….


És ben evident que l'estiu té molts encants, les nits més llargues, els xiringuitos vora el mar, una copeta amb molt de gel, bones converses, menys roba i més temps lliure ens predisposen a l'amor, sense cap dubte.
Però què passa quan coneixem algú que ve de lluny, que ens dedica un somriure, una picada d'ull que ens provoca esgarrifances...
El fet de saber que serà una cosa temporal, de dies, potser setmanes, ens pot fer defallir, decaure les ganes i jo, no hi estic gens d'acord.
L'estiu pot estar ple de passions, confessables o no, de plaers a la llum de la lluna o les espelmes, podem passar un estiu avorrit, relaxat i tranquil, respectable, cert, però…..
I si decidim deixar anar la cotilla, els convencionalismes, i si sortim a somriure a la vida, a d’altres persones, oberts i obertes a conèixer gent nova, costums diferents, sabors ben diferents!, i després, arribat el fred i els abrics, obrim aquesta capsa de records i en gaudim?
Gaudiu l'estiu, obriu portes i finestres a les abraçades i petons, durin el que durin!, deixeu que les il·lusions ens cobreixin, deixeu que us acaronin, nous amors, o vells...no és important la durada, ho és la intensitat dels moments viscuts.
Bon estiu a tots i totes, al setembre, hi tornem!


Joana Torres



REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 48 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2018 PÀG. 4 " PUIGDEMONT I ÚLTIMES NOTICIES "


Puigdemont des de Berlín: "No trigaré 20 anys a trepitjar sòl català"
Explica que dissabte tornarà a Bèlgica per activar el Consell de la República
Redacció25/07/2018 - 10.01  Actualitzat 25/07/2018 - 13.06
Carles Puigdemont fa una roda de premsa, aquest matí, des de Berlín, per explicar detalls sobre el seu futur. Durant una hora i quart ha respost a les preguntes formulades, majoritàriament, per mitjans alemanys i internacionals.
Avui fa quatre mesos exactes de la detenció de Puigdemont a Alemanya quan tornava cap a Bèlgica des de Finlàndia.
Puigdemont ha començat la seva compareixença fent un seguit d'agraïments "a diversos col·lectius". Entre d'altres, "als que públicament han demanat una resolució política a aquest conflicte".
També "a la societat alemanya en general" i a "tots els professionals" -com la policia i els treballadors de la presó de Neumünster i de la justícia- que han intervingut en el seu cas, per "la professionalitat i la independència amb què han fet la seva feina".
També ha volgut tenir un record per als presos de Neumünster, que "em van fer una rebuda que mai oblidaré".

Tot just començar ha anunciat que és a punt de tornar a Bèlgica per continuar defensant "el mandat de la gent".
"Aquest cap de setmana tornaré a Bèlgica, que és on anava fa quatre mesos. Allà hi tenim la Casa de la República i hem de començar a treballar en el Consell de la República. Tinc la voluntat de continuar el mandat de la gent, de treballar per als companys injustament empresonats i perquè es produeixi un retorn a la normalitat de tots plegats."
Puigdemont ha estat preguntat sobre el fet de no poder tornar a Catalunya.
"No sé si trigaré 20 anys a trepitjar sòl espanyol, sé que no trigaré 20 anys a trepitjar sòl català."
Quan més tard li han demanat un aclariment sobre aquesta afirmació, s'ha referit a la possibilitat d'una restitució democràtica, a la declaració de la independència i, fins i tot, a una tercera possibilitat.
"Si hi ha una restitució democràtica com exigeixen els votants, això ens permetria a tots una restitució de la normalitat. Si això no succeeix, la decisió del poble català de constituir-se com a república independent és un fet. I, fins i tot, podria afegir una cosa més: avui mateix podria trepitjar sòl català, però seria en la part de l'actual estat francès. Però no deixaria de ser Catalunya."

Relacions amb el nou govern d'Espanya
"Evidentment, el canvi en el govern espanyol ha suposat un canvi d'estil, de clima i de llenguatge. L'entrevista entre el president Pedro Sánchez i el president Quim Torra va servir per establir, de forma respectuosa, els punts de vista dels dos governs. Però ara ha de venir el temps dels fets i no dels gestos. Hem demostrat tenir sempre disposició al diàleg, però cal abordar l'essencial d'aquest diàleg: les relacions entre Catalunya i Espanya."
Preguntat sobre si la independència de Catalunya debilitaria Europa, Puigdemont ha defensat l'europeisme del catalanisme i l'independentisme.
"El moviment catalanista -en el seu ampli espectre, des de l'autonomista fins a l'independentista- és absolutament europeista. El projecte d'un estat català l'hem vinculat sempre a la pertinença a la Unió Europea. No deu ser tan dolent que hi hagi estats petits i mitjans quan la UE s'esforça a ampliar-se amb estats més petits que Catalunya. Catalunya té més habitants que Dinamarca. No té sentit dir que estats com Catalunya amenacen la UE i al mateix temps voler que estats més petits -com Macedònia o Montenegro- s'incorporin a la UE."

"Què pensa fer des de Brussel·les?"
Sobre les seves intencions a partir del retorn a Brussel·les, Puigdemont ha explicat que la seva intenció és, "a partir del Consell de la República i amb un òrgan de màxima unitat, desenvolupar activitats en la línia del que va aprovar el poble de Catalunya l'1-O".
En aquest sentit, s'ha mostrat disposat a reunir-se amb el govern espanyol i ha declarat que troba "estrany que l'estat espanyol s'hagi reunit en el passat amb la banda terrorista ETA i no ho pugui fer amb els demòcrates independentistes que no hem utilitat mai la violència".
"La porta del diàleg i de les trobades sempre estarà oberta. Però tothom té clar que ara ja no és un afer domèstic espanyol que es pot resoldre només portes endins, sinó que hi ha una mirada europea sobre la crisi catalana i, per tant, la seva resolució ha de tenir en compte aquesta mirada europea."
"Què s'endurà d'Alemanya cap a Bèlgica?"
"Jo marxaré aquest dissabte al matí i m'enduré la meva família, que han vingut per visitar-me, milers de ciutadans alemanys i d'arreu del món expressant suport, molts agraïments pendents, gent que em volia deixar la casa, donar diners per col·laborar amb la causa, però sobretot m'enduré quatre mesos que han marcat la meva vida i que ens han fet a tots més forts, més resilients i més determinats."
"Fos quin fos el resultat, sabíem que a Alemanya el procés judicial estaria marcat per la professionalitat i no per ingerències polítiques."

Puigdemont s'ha mostrat partidari de fer un referèndum a Catalunya com el que es va fer a Escòcia el 2014, i ha defensat la legitimitat del referèndum de l'1 d'octubre.
"Les solucions que hem proposat sempre hem defensat que estaven conforme a la Constitució espanyola. No hi ha cap precepte a la Constitució que prohibeixi els referèndums."
"Mai direm que no a un referèndum. Hi ha un ampli consens en les expressions públiques que s'han fet en altres països que la fórmula escocesa és molt adequada."
"El resultat va ser molt important en termes de suport, l'1-O. Si s'haguessin comptat tots els vots que van ser segrestats per la policia i que es van quedar a les urnes, hauríem superat els 3 milions."
"En una Catalunya independent també hi viurà gent que no voldrà que sigui indepednent, com ara, que en una Catalunya autonòmica hi viu gent que vol la independència. La majoria de la població és qui mana. La idea gairebé religiosa de les unitats de la pàtria és quelcom molt poc modern i poc democràtic."
Preguntat per la premsa alemanya pels recursos que té per viure a Bèlgica, Puigdemont ha fet referència a la gran solidaritat que ha rebut.
"Tinc l'ajuda de molta gent a Catalunya que des de fa temps s'estan solidaritzant amb els drets col·lectius dels catalans. Si hem arribat fins aquí no ha estat pels nostres salaris, sinó per la solidaritat."
Sobre la suspensió de sou arran de la suspensió com a diputat dictada pel jutge Llarena, Puigdemont ha dit que ho considera "contradictori".
"És una mica paradoxal o contradictori que el jutge digui que estic suspès com a diputat i que aquest mateix jutge no vulgui perseguir-me amb una euroordre."
Abans de comparèixer davant de la premsa, Puigdemont s'havia reunit amb els seus advocats, que també han intervingut en la roda de premsa.

48 ULTIM ANALISI D ANTONI BASSAS

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Ara és Alemanya qui diu a Llarena que no hi ha rebel·lió'
"És una mala notícia per a Llarena i la seva instrucció creativa de rebel·lió sense armes i malversació sense diner públic. No m’estranyarà que algú digui que és “una bufetada” de la justícia del país més important de la UE"
12/07/2018 13:41
  0

6  
Aquesta és una anàlisi d’urgència de la notícia que hem sabut aquest matí a quarts de dotze: el Tribunal de Schleswig-Holstein ha admès extradir el president Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons públics. El tribunal alemany ha descartat l’extradició per rebel·lió i sedició.
Resposta ràpida a algunes preguntes:
¿Puigdemont serà traslladat immediatament a Espanya? No. La policia alemanya no detendrà Puigdemont i li respectaran la llibertat de què ara gaudia en territori alemany, la major part dels dies en territori de Schleswig-Holstein, excepte quan mantenia alguna reunió a Berlín.

¿Es pot interposar recurs? Sí. I si, com sembla, els advocats de Puigdemont ho fan, ho faran amb la convicció que els recursos tindran un recorregut llarg, perquè, cito una font, “el Tribunal Constitucional alemany té totes les garanties d’independència judicial”.

¿Com valora l’entorn de Puigdemont la decisió d’extradir-lo només per malversació? Cito una altra font: “Força bé, perquè cau definitivament l’acusació pel delicte de rebel·lió i aquesta situació ha de tenir efectes molt importants per als presos polítics”.

I és que aquesta és la gran conseqüència de la decisió de la justícia alemanya d’avui. ¿Com s’ho farà la justícia espanyola per acusar Puigdemont, el president, només per malversació, i tots els altres per rebel·lió i sedició? Més encara: ¿com pot tenir nou polítics i líders socials a la presó per un delicte de què no podrà acusar Puigdemont? Ja es veu que això no s’aguanta i hi hauria d’haver una excarceració immediata. Què més ha de dir Europa a Llarena perquè deixi de forçar la presó preventiva, perquè deixi d’acusar per delictes inexistents?

I, atenció, perquè l’acusació de malversació no està gens fundada. Recordin que Rajoy va dir al febrer, en una sessió de control al Congrés, responent a preguntes de Rivera: “No se gastó ni un euro del FLA en el referéndum ilegal del 1 de octubre”. I que Montoro va dir a l’abril a ‘El Mundo’: “Yo no sé con qué dinero se pagaron esas urnas de los chinos, ni la manutención de Puigdemont, pero sé que no con dinero público”.

Per tant, la decisió d’avui és una mala notícia per a Llarena i la seva instrucció creativa de rebel·lió sense armes i malversació sense diner públic. No m’estranyarà que algú digui que és “una bufetada”, perquè ho és. I ves a saber si és una bufetada de la justícia alemanya en dos temps, perquè la vagi paint. Primer, ara li diu que només li enviarà Puigdemont per malversació i, més endavant, després dels recursos, potser li diu que no li envien.

Finalment, tothom posa l’accent en la independència dels tribunals alemanys, però si fem una lectura política de tot plegat tenim que la justícia del país més important de la UE, Alemanya, no veu ni rebel·lió ni sedició, no deté Puigdemont, ja veurem si l’acaba extradint i, per tant, obliga la justícia espanyola i la gossada mediàtica assedegada de venjança a abaixar els fums. Si Alemanya volia desescalar el conflicte, sens dubte que la seva justícia hi acaba de contribuir.

Llibertat per a tots els empresonats, per als processats, per als exiliats.
Per saber-ne més
Contingut relacionat
Etiquetes
·         Pablo Llarena
·         Carles Puigdemont
·         rebel·lió
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
1.   
2.   
3.   



48 LA INJUSTICIA ESPANYOLITA A LA LLUM EUROPEA
Llarena rebutja extradir Puigdemont per malversació i retira totes les ordres de detenció
Gemma Liñán
Foto: EFE
Barcelona. Dijous, 19 de juliol de 2018
6 minuts
Descripción: https://www.elnacional.cat/bundles/cs/Widgets/VaCentralContent/images/box.png
El jutge de la Sala II Pablo Llarena ha dictat una interlocutòria en què rebutja el lliurament a Espanya del president Carles Puigdemont en les condicions acordades pel Tribunal Regional Superior de Schleswig-Holstein (Alemanya), és a dir, per ser jutjat només per un delicte de malversació de cabals públics però no per rebel·lió o sedició.
Llarena destaca "la falta de compromís" del tribunal alemany amb uns fets que podrien haver trencat l'ordre constitucional espanyol. I estima que amb la seva decisió ha anticipat un enjudiciament per al qual no tenen cobertura normativa, sense subjectar-se ni als preceptes de la decisió marc sobre l'Ordre de Detenció Europea, ni a la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ni al manual sobre l'euroordre elaborat per la Comissió Europea.
Pel jutge Llarena, el control de la doble tipificació per part de l'Estat d'execució "s'hauria d'haver limitat a comprovar si els fets descrits per la jurisdicció espanyola estan contemplats en la legislació penal d'Alemanya, i si justificarien per això que, si s'haguessin perpetrat al país d'execució els fets que se sospiten, s'impulsaria una investigació penal semblant".
"En aquest sentit ―argumenta el magistrat― no resulta conforme amb la decisió marc que es denegui la tramitació de l'ordre de detenció respecte d'uns fets principals de rebel·lió o sedició (limitant-se l'exercici de la jurisdicció espanyola a la persecució del delicte de malversació de fons públics), a partir d'una anàlisi en què les autoritats judicials del país d'execució no realitzen una ponderació en abstracte del pronòstic de tipicitat sospitat, sinó que aborden el definitiu judici de subsumpció dels fets en els tipus penals".
Afegeix que ho fan a més "des d'una conclusió tancada de com es van desenvolupar els fets o de quines van ser les intencions que van poder guiar els partícips. En actuar d'aquesta manera, el Tribunal d'execució alemany ha avançat un enjudiciament que no és coherent amb la cristal·lització progressiva de la imputació, i ho fa des d'un posicionament desencertat".
Així doncs, el jutge retira les ordres europees i internacionals de detenció dictades contra Puigdemont, així com les de Toni ComínLluís PuigMeritxell SerretClara Ponsatí i Marta Rovira
Llarena acusa el tribunal alemany de fer costat a Puigdemont
Segons la resolució de Llarena, el Tribunal de Schleswig-Holstein arriba a valorar en alguns extrems, a l'efecte de fons, la declaració de Carles Puigdemont. La valoració dels fets, comporta, per al jutge Llarena, "conferir un valor probatori definitiu a la seva versió, tot i que la declaració no pot confrontar-se amb la resta de fonts de prova recollides en una extensa instrucció que el Tribunal d'execució desconeix, i sense que es puguin sotmetre aquestes manifestacions a contradicció amb unes acusacions que estan privades de les possibilitats d'intervenir en l'expedient de lliurament".
Llarena ressalta que el tribunal alemany denuncia que no s'aprecien en els fets algunes de les exigències típiques identificades per la seva pròpia jurisprudència, "però silencia que no ha reclamat a aquest instructor que l'il·lustri sobre aquells extrems de la investigació que poguessin reflectir que sí que concorren aquests elements, i això malgrat que aquest Tribunal (en escrit de 26 d'abril del 2018) va comunicar a l'òrgan judicial de Schleswig-Holstein que el relat [de la interlocutòria de processament en la qual s'assenta l'euroordre] només conté els fets que resulten d'interès per a l'enjudiciament a Espanya".
El jutge assenyala que el tribunal alemany està constatant uns fets que "ni legalment ni materialment pot abordar un judici sobre la força incriminatòria d'unes proves que no estan al seu abast, ni pot tampoc realitzar un judici definitiu de subsumpció dels fets que s'imputen en els diferents tipus penals".
Curtcircuit
Llarena assenyala que totes aquestes circumstàncies "no només curtcircuiten l'operativitat de l'instrument de cooperació internacional que hem impulsat, sinó que deterioren indegudament la indiciària apreciació de responsabilitat que recull la investigació i un acte ferm de processament", per la qual cosa procedeix, d'una banda, rebutjar el lliurament de Puigdemont com a mer responsable del delicte de malversació i, d'una altra, retirar les ordres europees i internacionals de detenció dictades contra ell.
Retirades les ordres contra Puig, Comín, Serret, Ponsatí i Rovira
En aquest sentit, també fa referència a la denegació de lliurament acordada a Bèlgica respecte a altres tres processats en la mateixa causa que eren consellers del Govern de Puigdemont (Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret). Recorda que les autoritats belgues no van acceptar que l'ordre de processament contra els tres tingués la naturalesa executiva que l'ordenament jurídic espanyol li atribueix, entenent així que no hi havia una ordre de detenció nacional subjacent a l'ordre de detenció europea.
Així, la valoració sobre l'abast de la interlocutòria de processament "discrepa obertament de la indicació de suficiència que traslladem al Tribunal d'execució, menyspreant el coneixement que cada òrgan judicial té del seu propi ordenament jurídic, a més de desconfiar dels seus aclariments. Es mostren així inassumibles les objeccions formals expressades en la resolució belga", reitera Llarena, que en el seu acte retira també les ordres de detenció europees i internacionals contra Comín, Puig i Serret, reclamats a Bèlgica, així com les de Clara Ponsatí, que es troba a Escòcia, i Marta Rovira, a Suïssa.
Carregada contra el tribunal alemany
Pablo Llarena no escatima crítiques contra el tribunal alemany i la seva decisió. Li retreu que no plantegés una qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ja que, quan hi ha dubtes d'interpretació d'una norma de la UE, en aquest cas l'aplicació de l'euroordre, en un assumpte pendent davant un òrgan jurisdiccional nacional les decisions no siguin susceptibles de posterior recurs judicial a causa del seu dret intern, aquest òrgan està obligat a formular la qüestió prejudicial al TJUE. Així, s'hauria obtingut una interpretació uniforme de la norma garantint el principi d'igualtat en la seva aplicació a tota la UE.
El tribunal d'execució (en aquest cas, d'Alemanya), que és qui ha de plantejar la qüestió prejudicial d'acord a l'article 267 del Tractat de la UE, estava obligat, segons Llarena, a preguntar al TJUE, com no es tractava d'un acte clar, entre altres raons per existir dubtes interpretatius que es van haver de fer presents al tribunal alemany, per la mateixa posició del fiscal general de l'estat de Schleswig-Holstein, qui sol·licitava el lliurament pels dos delictes i no només per malversació, i per la informació complementària que els va remetre el mateix Llarena en defensa de les seves tesis.
Llarena insisteix que tot això s'afegeix que no hi havia jurisprudència directa del Tribunal europeu sobre el concepte de 'doble incriminació' previst en el procediment de l'euroordre; i que la jurisprudència indirecta del mateix TJUE era de sentit contrari a la sostinguda pel tribunal alemany.
Per tot això, el jutge destaca "la manca de compromís del Tribunal Regional Superior de Schleswig-Holstein amb uns fets que podrien haver trencat l'ordre constitucional espanyol", que "no només es reflecteix en no haver plantejat una qüestió prejudicial quan estava obligat a això, sinó per no haver-ho fet coneixent que el Tribunal Suprem espanyol, com a òrgan judicial d'emissió de l'euroordre, no pot dirigir-se al TJUE per plantejar una qüestió prejudicial que intenti suplir o satisfer el dèficit de col·laboració patit (article 267 del Tractat de funcionament de la Unió Europea)".
Així, cita les conclusions de l'advocat general del TJUE, recentment presentades el 16 de maig de 2018, que assenyalen que la decisió del Tribunal de la Unió Europea respecte d'una qüestió prejudicial que fos plantejada per l'Estat remitent (en aquest cas Espanya), seria purament consultiva i mancada d'efecte vinculant, i com a tal, inadmissible.
La interlocutòria del jutge Llarena fa una extensa anàlisi de la decisió marc sobre l'Ordre de Detenció Europea i els procediments de lliurament entre Estats Membres aprovada pel Consell de Ministres de Justícia i Interior de la Unió Europea el 13 de juny del 2002. Destaca que es va concebre com un instrument d'agilitació de la cooperació judicial basat en els principis de reconeixement i confiança mutus entre els països membres, i on l'autoritat judicial d'execució només pot negar-se a fer-ho en supòsits excepcionals.

 48 VARAPAL A L’INJUSTICIE ESPANYOLITA
Mikko Kärnä: ‘La decisió d’Alemanya val el seu pes en or’
Entrevista a l'ex-diputat finlandès i defensor actiu dels drets de Catalunya

Descripción: https://www.vilaweb.cat/wp-content/themes/twentythirteen-child/img/ico_temps_lectura.png 12.07.2018  22:00
Mikko Kärnä (Espoo, 1980) es presenta al seu perfil de Twitter com a defensor de Lapònia i de Catalunya. Ha portat el cas català tant al parlament com al govern finlandesos. Va ser ell qui va organitzar la visita de Carles Puigdemont a Finlàndia el passat mes de març i ha organitzat campanyes populars amb molt d’èxit. Kärnä va ser fins fa ben poc diputat al parlament del seu país i també havia estat batlle de la ciutat d’Enontekiö. Pertany al Partit del Centre, que actualment governa. L’entrevistem poc després de tornar del seu primer viatge a Catalunya, que es va poder seguir gairebé en directe a Twitter amb l’etiqueta MikkoInCatalonia.
L’actualitat mana: què en penseu, de la decisió de la justícia alemanya de no admetre el delicte de rebel·lió però deixar la porta oberta a extradir Puigdemont per malversació?
—En part estic decebut, és clar, perquè l’acusació d’ús indegut de fons públics també és clarament política. A més, Espanya va dir ben clarament que no s’havien fet servir diners públics per al referèndum! Però la decisió judicial alemanya també té una part que val el seu pes en or. El president Puigdemont no pot ser jutjat per rebel·lió ni sedició a Espanya. Per tant, de la resolució del tribunal se’n desprèn, a parer meu, que hi ha presos polítics a Espanya. Demano al president Pedro Sánchez i a la justícia espanyola que els alliberi immediatament. Aquestes persones han estat a la presó durant vuit mesos per delictes que no han comès. Alemanya ha deixat clar que no va haver-hi cap rebel·lió ni sedició a Catalunya el passat mes d’octubre. Només hi va haver democràcia.




LO QUE INTENTA EVITAR LA UE Y ESPAÑA: LA FOTO... JAQUE-MATE.

Ayer hablaba de que hay algo que no cuadra en la sentencia alemana y es este interés en que Puigdemont quede retenido, de una manera u otra, en Alemania, algo que puede ir para unos cuantos meses tal y como se han desarrollado los acontecimientos.

También días atrás de que 2,5 horas de reunión entre Torra y Sánchez dan para sellar un pacto..... Pero qué tiene Catalunya para provocar ese pacto?

Tenemos dos oportunidades muy claras para obtener la independencia.....

La primera es la entrada de España en situación de rescate en breve, lo cual se evita con la independencia de Catalunya y, si alguien es medianamente inteligente ( ya sé que alguno no) y ama a sus hijos y nietos, optará por lo segundo..... Esto es algo que tan sólo nos queda esperar ya que está garantizado siendo la única duda el cuando.

La segunda es provocada por los políticos catalanes... Y es una foto... En el Kremlin.

Rusia tiene el monopolio del gas en toda Europa hasta llegar a la península, donde hay gas procedente de Argelia.... Uno de los proyectos prioritarios de la UE es el MIDCAT, tubería que pasará por Catalunya y unirá el gas de Argelia con el Ruso, rompiendo el monopolio de éstos últimos y obligándoles a bajar precios.

Recordáis las palabras de Trump a Merkel diciéndole que "dependía de los rusos"?... Por ahí va el tema.

Sólo equiparar precios, Rusia perderá unos 100.000 millones de euros anuales algo que, evidentemente, quiere evitar.

La independencia de Catalunya, con una DUI, es decir, sin pacto con España, y fuera de la UE, implicaría que el gaseoducto no se hiciera... Algo que no es complicado pensar que los rusos pagarían, y muy bien, abriendo, además, su mercado a las empresas catalanas, un mercado mayor que el de las empresas catalanas en Europa y con menos competencia....

Qué sucedería si apareciera esa foto?

Una verdadera hecatombe.

España, en esa situación, perdería el 21% de su PIB tributable, manteniendo toda su deuda actual de 1,161 Billones de euros, a la que tendría que sumar todo el FLA catalán ya que es de titularidad española...Un default que ni la propia UE podría rescatar.

Eso significa que caerían también el resto de países PIGS, Portugal, Italia, Irlanda, Grecia ( el último es España)... Y supondría el fin de la UE...

Por su lado Catalunya se transformaría en el estado con menos deuda del mundo, y con Rusia pagándole una cantidad cada año ( que los unionistas piensen y no se les ocurra decir que tiene que ver con política, es un tema puramente económico).

Ante esa situación, la foto, implicaría que las primas de riesgo se dispararían y la UE, junto con España deberían correr para pactar y evitar el desastre....

Es difícil que esta foto la tenga Torra ya que el estado español puede evitar su marcha, pero sí la podría tener Puigdemont, y, no nos engañemos, ese es el motivo por el que se retiene.

Ya hay un pacto, y las partes hacen sus movimientos para garantizar que la otra cumpla con el acuerdo.... 

El problema es que el pueblo es el último en enterarse... Debemos entender que hay mucho español que esto no lo asumirá bien......Pero queda poco para que obtengamos la independencia, eso sí, seguramente, en forma de estado libre asociado.

Jordi Mas Font



RAMON COTARELO

El PSOE ha impedido con su votos una comisión parlamentaria de investigación sobre la barbarie del 17 de agosto del año pasado en las Ramblas. Así no será posible investigar la implicación del CNI y del Estado español con el imán de Ripoll, supuesto cerebro de los terroristas. Es decir, no se permite despejar la duda de si dicho atentado no habría sido obra del mismo Estado español en su guerra sucia contra Catalunya. Y, como no se permite salir de dudas, se sale por lo más probable y cualquiera puede pensar que ese atentado fue obra de los servicios secretos españoles para sembrar el caos en Catalunya. Además, el conseller de Interior, Joaquim Forn y el mayor de los Mossos, Trapero, los dos que triunfaron sobre los terroristas están siendo perseguidos (uno en la cárcel y el otro procesado) por ese mismo Estado y sus jueces de pacotilla. En cambio, acuden al acto los responsables de la represión: el rey y su actual bufón, Sánchez.

Se merecen el vacío más absoluto o una protesta pacífica pero bien sonora. Y a ver si son capaces de darla por la TVE, ahora que dicen que ya no son la maquinaria de agitprop de la banda de ladrones.




Croàcia va declarar la independència el 25 de juny de 1991 i va ser reconeguda el 12 de gener de 1992. Avui forma part de la UE i de l’OTAN. Té la meitat d’habitants que Catalunya. Diumenge jugarà la final del #MundialDeRusia2018 Felicitats #CRO





El Comité de Exteriores del Congreso de los Estados Unidos ha presentado un documento sobre la independencia de Catalunya... Documento y noticia, evidentemente vetada por los medios de comunicación españoles..*
 No vaya a ser de que alguien abra los ojos.. Aquí lo tenéis: http://docs.house.gov/meetings/FA/FA14/20160315/104672/HHRG-114-FA14-Wstate-WilliamsP-20160315.pdf Este informe se apoya en varios puntos: 1-. Se trata de un claro caso de autodeterminación. 2-. El Tribunal Internacional de La Haya valida que Catalunya pueda ser independiente y la Constitución española no tiene valor alguno en la decisión de los catalanes. 3-. Los catalanes al crear un nuevo estado seguirían manteniendo la ciudadanía europea. 4-. En caso de no acuerdo, es decir, no entrada de Catalunya en la UE, España y la UE tendrían un grave problema económico. 5-. Los estados de la UE tienen la obligación moral de reconocer a una Catalunya independiente ya que, en los últimos 20 años han reconocido a más de 36 nuevos países. No reconocer a Catalunya sería tachado de antidemocrático por sus gentes y por la comunidad internacional. Además de estos 5 puntos, es importante resaltar que Paul Williams, en su intervención, habló de España como un país muy frágil económicamente ( al límite de su endeudamiento y con un déficit fiscal a recortar). Nos lo tienen que decir desde Estados Unidos.... Cuando hace dos años que he estado hablando de los mismos puntos y en el mismo sentido....

Se le ha acabado a España la acción internacional en contra de la independencia.