72 LA CUINETA DE L'AVIA Melmelada de maduixa amb pomes
Ingredients:
4 pomes
1'5 kg de maduixes
0,5 kg de sucre
- 4 cullerades de mel
- El suc d'una o dues llimones🍋
- la pell ratllada de les llimones
depèn de lo grans que siguin
- una branca de canyella (opcional)
Elaboració:
1. Primer dia: maceració de la fruita amb el
sucre. Netegem les maduixes. Un cop netes les tallem. Pelem les pomes i la
tallem a trossos grans. La posem en un vol, o cassola amb el sucre (mig quilo),
remenem i deixem reposar a la nevera un dia.
2. L'endemà: Bullim la fruita.
El contingut ja macerat el posem en una olla o
cassola gran (la més gran i bona que tinguis). No afegim aigua. Opcional pot
ser afegir la pell ratllada de les llimones i una branqueta de canyella.
Espremem el suc de les 🍋 llimones i l'afegim a la cassola (sense les
llavors). Remenem bé.
3. Ho posem a coure una hora aproximadament, a
foc lent, sense tapar millor, o tapant poc (ha de reduir). S’ha de remenar de
tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.
* Diuen en general que per fer melmelada s'ha de
posar la meitat del pes de la fruita en sucre. Jo la faig amb menys
sucre, és més saludable, "light". Si la maduixa i la poma són de bona
qualitat i són dolces, surt molt bona.
4. També pots afegir una branqueta de canyella a
la cassola, si la tens, sinó no passa res, recorda treure-la, abans de
triturar-ho amb el minipímer.
5. Si es vol (aquest pas és opcional) quan tenim
les maduixes ben confitades les passem pel minipímer o batedora. Però amb el
temps de cocció, els trossets de poma, hauran quedat gairebé desfets, i la
maduixa també. Dependrà del gust de cadascú: si hi volem trobar trossets de
fruita o no.
6. Cal tenir en compte que quan es refredi
s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta (sempre hi podem afegir un
xic d’aigua i acabar-la de coure).
7. Finalment omplim els pots amb la melmelada
(esterilitzar-los abans bullint-los 20 min). La melmelada quan omplim ha de ser
calenta, com més calenta millor, i ha d'arribar a uns milímetres per sota el
tap. Posar a dins la olla tots els pots amb la tapa al revés, cap per avall,
posar aigua fins que arribi a cobrir el tap l'aigua. Sinó ho has fet mai, pots
mirar vídeos de com es fa el buit per conservar.
8. Els fem coure al bany maria uns 20-25 minuts
per fer el buit i llestos.
Aquesta recepta ens serveix per a qualsevol
recepta de melmelada. Només cal recordar afegir el suc d’una llimona per cada
quilo de maduixa.
En el punt número 6, quan la melmelada encara
sigui calenta, la provem, abans d'envasar-la, si considerem que li falta sucre
li podem posar 2 o 3 cullerades de sucre o mel, o bé un polsim del complement
alimentari per ensucrar, que tinguem per casa, com la stevia. Així aconseguirem
que la nostra melmelada sigui més "light".
No hem afegit gaire sucre ni espessidors, encara
que podem afegir-los si volem. Podem afegir algun edulcorant, o més sucre, o
mel, si la volem més dolça.
Aquesta melmelada no quedarà tova, si la volem
més espessa, hi afegirem més pomes. La poma és un espessidor natural i combina
amb altres fruites.
Un rajolí de suc de llimona és d'ajuda en la
conservació i aspecte de la nostra fruita. Podem utilitzar aquesta tècnica per
a l'envasament d'infinitat de productes.
Els pots duren diversos mesos si els mantenim en
un lloc fresc.
70 Melmelada de maduixa amb
pomes
Ingredients:
4 pomes
1'5 kg de maduixes
0,5 kg de sucre
- 4 cullerades de mel
- El suc d'una o dues llimones🍋
- la pell ratllada de les llimones
depèn de lo grans que siguin
- una branca de canyella (opcional)
Elaboració:
1. Primer dia: maceració de la fruita amb el
sucre. Netegem les maduixes. Un cop netes les tallem. Pelem les pomes i la
tallem a trossos grans. La posem en un vol, o cassola amb el sucre (mig quilo),
remenem i deixem reposar a la nevera un dia.
2. L'endemà: Bullim la fruita.
El contingut ja macerat el posem en una olla o
cassola gran (la més gran i bona que tinguis). No afegim aigua. Opcional pot
ser afegir la pell ratllada de les llimones i una branqueta de canyella.
Espremem el suc de les 🍋 llimones i l'afegim a la cassola (sense les
llavors). Remenem bé.
3. Ho posem a coure una hora aproximadament, a
foc lent, sense tapar millor, o tapant poc (ha de reduir). S’ha de remenar de
tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.
* Diuen en general que per fer melmelada s'ha de
posar la meitat del pes de la fruita en sucre. Jo la faig amb menys
sucre, és més saludable, "light". Si la maduixa i la poma són de bona
qualitat i són dolces, surt molt bona.
4. També pots afegir una branqueta de canyella a
la cassola, si la tens, sinó no passa res, recorda treure-la, abans de
triturar-ho amb el minipímer.
5. Si es vol (aquest pas és opcional) quan tenim
les maduixes ben confitades les passem pel minipímer o batedora. Però amb el
temps de cocció, els trossets de poma, hauran quedat gairebé desfets, i la
maduixa també. Dependrà del gust de cadascú: si hi volem trobar trossets de
fruita o no.
6. Cal tenir en compte que quan es refredi
s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta (sempre hi podem afegir un
xic d’aigua i acabar-la de coure).
7. Finalment omplim els pots amb la melmelada
(esterilitzar-los abans bullint-los 20 min). La melmelada quan omplim ha de ser
calenta, com més calenta millor, i ha d'arribar a uns milímetres per sota el
tap. Posar a dins la olla tots els pots amb la tapa al revés, cap per avall,
posar aigua fins que arribi a cobrir el tap l'aigua. Sinó ho has fet mai, pots
mirar vídeos de com es fa el buit per conservar.
8. Els fem coure al bany maria uns 20-25 minuts
per fer el buit i llestos.
Aquesta recepta ens serveix per a qualsevol
recepta de melmelada. Només cal recordar afegir el suc d’una llimona per cada
quilo de maduixa.
En el punt número 6, quan la melmelada encara
sigui calenta, la provem, abans d'envasar-la, si considerem que li falta sucre
li podem posar 2 o 3 cullerades de sucre o mel, o bé un polsim del complement
alimentari per ensucrar, que tinguem per casa, com la stevia. Així aconseguirem
que la nostra melmelada sigui més "light".
No hem afegit gaire sucre ni espessidors, encara
que podem afegir-los si volem. Podem afegir algun edulcorant, o més sucre, o
mel, si la volem més dolça.
Aquesta melmelada no quedarà tova, si la volem
més espessa, hi afegirem més pomes. La poma és un espessidor natural i combina
amb altres fruites.
Un rajolí de suc de llimona és d'ajuda en la
conservació i aspecte de la nostra fruita. Podem utilitzar aquesta tècnica per
a l'envasament d'infinitat de productes.
Els pots duren diversos mesos si els mantenim en
un lloc fresc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada