diumenge, 30 d’agost del 2020

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 72 AGOST 2020 SUMARI

ATENCIÓ!!! ESTIMATS LECTORS:

S’ACAVA D’EDITAR LA REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 72  LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. AGOST 2020.

LA PODEU GAUDIR EN EL GOOGLE, FACEBOOK, ETC. I AL VOSTRE MÒBIL. TOTES LES REVISTES EDITADES DESDE L’ANY 2009 EN EL SEU BLOG.: club escacs skorpio santa susanna

CELEBRÀN EL ONZE ANIVERSARI SKORPIO, FEM MENCIÓ AL NOU SISTEMA DEL BLOG QUE US PERMETRÀ GAUDIR TAMBÉ DE VIDEOS!

MOLTES GRACIES PER LES MÉS DE 80 MIL VISITES I PER CREURE EN NOSALTRES, EL VOSTRE PLAER ÉS EL NOSTRE.!!!. VISQUE EL CATALÀ, LA NOSTRA LLENGUA!!!.

ENS COMPLAU ANUNCIAR-OS UNA NOVA EDICIÓ EN VERSIÓ DIGITAL EBOOK I FÍSICA DE L’ÚLTIMA OBRA D’EN JOSEP GARRIGA           “SILENCIS PLENS DE TU”. YA ESTÀ A LA VENDA!!!. INFORMACIÓ PÀG. 2.

SUMARI:                                                                                                                             

0-“ PRIMICIA! VIDEO CELEBRACIÓ ONZE ANIVERSARI SKORPIO AMB PORTADA I COL-LABORADORS “

1-“SER CATALÀ VOL DIR HAVER D’ANAR AMB EL CAP COT?“

                                                                                      MAITE MASSONS                                     

2-ATENCIÓ! : LLIBRERIES ON TROBARÀS “SILENCIS PLENS DE TU”                                                                                                                                                             D’EN  JOSEP GARRIGA.                              

3-                “ EL DIA “                                                         JOSEP GARRIGA    

4-                “ LEALTAT “                                                     ODALYS GÓNGORA                     

5- “LA CUINETA DE L’AVIA, MELMELADA MADUIXA”     ROSA MUNUERA                             6-   “ COVID 19 A CATALUNYA A 14 D’AGOST 2020 “       NACIÓ DIGITAL                               7-“NOU D’AGOST 2020 MADRID ES MOVILITZA CONTRA LA MONARQUIA"                         8-“ENQUESTES VIABLES AL CIS, MONARQUIA O REPÚBLICA” TUGAS

9-                “ SUPERA ELS MOMENTS “                            JOSEP GARRIGA                            10-“NORMES INTERNES ABUSIVES DEL BANC SANTANDER” P.LLADÓ                             11-              “ CANARIES, TENERIFE I LA GOMERA “        GAVINA                                           12-               “ TAST D’ART “                                                 GAVINA                                       13-  “ REFLEXIONS DEL GENIAL GROUCHO MARX “      GAVINA                                            14-               “ ACUDITS “     

QUE LA FELICITAT US PERSEGUEIXI!!!                                                                           

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 72 AGOST 2020 PÀG. 0 PORTADA PRIMICIA! " VIDEO CELEBRÀN L'ONCE ANIVERSARI SKORPIO " DESPRÉS DE LES FOTOS DELS COL-LABORADORS "

72 PORTADA

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 72 AGOST 2020

LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME.

GUARDONADA EN POESIA.

ATENCIÓ!!! ESTIMATS AMICS LECTORS:

GRACIES A TOTS VOSALTRES,  CELEBRÉM ELS 11 ANYS DEL NAIXAMENT D’AQUESTA REVISTA. PRIVADA INDEPENDENT!!!.

Com ja sabeu, aqueste revista mensual, digital, personal i gratuïta, es publica desde 2009.  Éstà dirigida amb serietat i estimació a tot el públic, adult de totes les edads.

“LA NOSTRA JOIA ÉS LA NOSTRA LLENGUA”

El nostre objectiu entre d’altres,és fomentar el català.

Utilitzem les nostres paraules, no les olvidem.

A Barcelona capital, més q’el català és parla el barceloní.

I les vostres fotos a: “TAST D’ART” és un sutil contacta em l’art, amb la natura, amb l’escritura, amb la poesía. Vol ser una petiteta pasetjada per un món ón l’imaginació s’enriqueix de l’imatge i de la lletra. Esperem us agradi, ho si més no, us contagi d’amor!. També la trovareu en el Estats del Whatsapp.

Qualsevol sugerencia sèmpre será benvinguda.

COL-LABORADORS:

MAITE MASSONS

ROSA MUNUERA

GAVINA

ODALYS GÓNGORA QUEVEDO  

JOSEP GARRIGA

 

A CONTINUACIÓ LES FOTOS DELS QUE DESINTERESADAMENT FAN POSIBLE AQUESTE REVISTA.

DESPRÉS UNA PRIMICIA:

A PARTIR D'ARA, EDEMÉS DELS TEXTES I FOTOS ACOSTUMADES, GAUDIREU TAMBÉ DE VIDEOS, GRACIES A UN NOU SISTEMA DEL BLOG!!!.

AQUEST VIDEO ESCULLIT A L'ATZAR ÉS EL PRIMER QUE AQUESTE REVISTA EDITA DESDE LA SEVA PRIMERA EDICIÓ, JA FA 11 ANYS.

EL DEDIQUEM A TOTS VOSALTRES I TAMBÉ ALS NOSTRES COL-LABORADORS,

FELIÇ ONCE ANIVERSARI!!!. 








                            

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 72 AGOST 2020 PÀG. 1 " SER CATALÀ VOL DIR HAVER D'ANAR AMB EL CAP COT? " MAITE MASSONS

Ser català vol dir haver d’anar amb el cap cot?

 

Si fas aquesta pregunta a un català o a un espanyol et dirà que evidentment, no, diran que ser català és d’allò mes normal, que vivim a un país lliure i, sobretot, “democràtic”.

 

Divendres 7 d’agost em vaig adreçar a la botiga Movistar de l’Espai Carrefour a Santa Susanna. Em vaig adreçar en català perquè és la meva llengua i la llengua del país on visc. El depenent que em va atendre em va respondre en català i passats uns minuts em va demanar si  podia passar al castellà. No vaig tenir inconvenient en que ell ho  fes i vam continuar ell en castellà i jo en català.

 

El divendres 14 d’agost a les 10 del matí vaig tornar per adquirir una targeta de telèfon mòbil. HI era el mateix noi de la setmana anterior, tot sol atenent la clientela. Però aquest cop havia canviat de pensament: volia que jo parlés en castellà.

 

Davant de la meva demanda d’atenció es va limitar a respondre contínuament “No la entiendo!” i, això tot i que jo li vaig oferir parlar a poc a poc. Va ser debades, va fer passar clients que havien arribat més tard i em va ignorar.

 

Em vaig adreçar a la policia local de Santa Susanna, atès que sabia que tenia dret legal a ser atesa si parlava català en qualsevol botiga. Però la policia local va dir que el tracte rebut no era un delicte i es va negar a acceptar la denúncia. Imagino que mai s’havia trobat amb que una persona reclamés un dret lingüístic, era una situació nova.

 

Un cop a casa vaig consultar els textos legals que em donaven la raó, que que són els següents:

 

La Llei 22/2010 de Catalunya diu a l’article 128.1

a)      “Les persones consumidores en llurs actuacions de consum, tenen dret a ser ateses, d’acord amb el que estableixen l’Estatut d’Autonomia i la legislació aplicable en matèria lingüística, a ser ateses oralment o per escrit en la llengua oficial que escullin.”

 

A l’article 133-6 diu

Altres infraccions

A més de les infraccions que tipifiquen els articles 133-1 a 133-6, són també infraccions

k) Vulnerar els drets lingüístics de les persones consumidores o incomplir les obligacions en matèria lingüística que estableix la normativa”.

 

El dilluns 24 d’agost vaig presentar una instància a l’Ajuntament de Santa Susanna demanant una rectificació i espero tenir una resposta justa i positiva.

 

Els catalans estem prou acostumats a callar davant de les discriminacions i agressions lingüístiques, és la conseqüència del que hem patit durant segles.

 

Si en temps de la dictadura franquista això era evident, ara, que tenim llibertat i “democràcia” la persecució del català continua. La darrera agressió ha estat la protesta amb amenaça de boicot a Espanya d’en Carrizosa perquè una marca de gelats, venuda a Catalunya tenia l’explicació en català, sense afegir el castellà. Que hi hagi  un llistat immens i llarguíssim de productes venuts a Catalunya que exclouen el català, li deu semblard’allòl més correcte i natural, atès que per a ell el castellà és llengua superior i els catalans només hem de callar i baixar el cap.

 

I, a sobre, quan parlem català a una persona que empra el castellà, hi ha qui ens retreu falta d’educació. Es clar que a Madrid ningú que parli castellà a un que no el parla, o no el vol parlar, és sinònim de mala educació.

 

I nosaltres anem fent, els catalans cedim sistemàticament per tal d’estalviar-nos conflictes, ens agrada ser acceptats, demostrem tenir moral d’esclaus. Fent-ho, ajudem a qui crea conflictes, continuï amb moral de vencedor.

 

Més d’una vegada un professor universitari comença una classe en català i una persona aixeca la mà per dir “en castellà sis plau, no entenc el català”. I, apa, ja hem passat al castellà i els drets lingüístics de la majoria  a la paperera. Si no sap català, que n’aprengui, com es fa normalment quan s’arriba a un país amb una llengua diferent.

 

Ens hem d’acostumar a acollir els nouvinguts, qualsevol persona a Catalunya pot ser ciutadà i pot votar i tenir altres drets, però mentre no parli català, quedarà fora, serà un foraster de la nostra cultura. Hem de donar oportunitats d’integració. Si no donem cap opció, si el deixem fora, com podrà escollir? Per respecte als nouvinguts hem de parlar català, sempre, sempre, exactament com fan els castellans a Castella i defensar els nostres drets quan calgui. Hi haurà conflictes? Sí, sempre hi ha la possibilitat d’ensopegar amb un colonialista o imperialista o un que vol ser ignorant, però no cal col·laborar-hi.

 

Endavant les atxes, catalans amb el cap ben dret!

 

 

Maria Teresa Massons

Agost 2020

  

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 72 AGOST 2020 PÀG. 2 " LLIBRERIES ON TROVAREU SILENCIS PLENS DE TU " GAVINA


ATENCIÓ! ESTIMATS AMICS LECTORS:

US INFORMO QUE A PARTIR DEL PROPER DIA 3 D’AGOST TROVAREU

“SILENCIS PLENS DE TU” D’EN JOSEP GARRIGA EN LES SEGÜENTS LLIBRERIES:

-BARCELONA: PROMAREX DISTRIBUIDOR.

-SANT CUGAT: ALEXANDRIA---EL CELLER DE LLIBRES.

-BLANES: SANT JORDI.

-CALELLA: LA LLOPA.

-PINEDA: L’ARBRE VERD---ANNA.

-ARENYS: EL SET CIÈNCIES.

-MALGRAT: LA PILONA.

-CANET: TRAÇOS.

MATARÓ: DORIA---MARESME.

A consecuencia dels últims rebrots de la pandèmia, les presentacions previstes

en El Corte Inglés, Casa del llibre, Fenac i d’altres, es faràn quan sanitat ho permeti.

Gracies a tots. Que la felicitat us persegueixi!. 





REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 72 AGOST 2020 PÀG. 3 " EL DIA " JOSEP GARRIGA

El dia”

El dia neix
amb la rosa als dits
ballant, rient, cantan
fins que se n’adona
que en arribar la nit
s'ha adormit.

Avui puc plorar perquè les roses                                                                                                                                       tenen espines,                                                                                                                            

o puc gaudir que les espines                                                                                                                   

tenen roses.

No totes les coses                                                                                                           

tenen sols un color                                                                                                                               

hi ha colors, tons i tonades,                                                                                               

on cadascuna te el seu olor.

Tot és qüestió d’eines                                                                                                         

o punts de vista personals                                                                                                                      

on el toc són moixaines                                                                                               

particulars o potser banals.

Que el dia no s’acaba                                                                                                         fonent-se el sol.                                                                                                                 

Ni tants sol                                                                                                                                           

amb la companyia de la nit                                                                                                                                                                                                                              

s’acaba el dia.

Josep Garriga                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 72 AGOST 2020 PÀG. 4 " LEALTAT " ODALYS GÓNGORA

72 Lealtad.

Adoro, el arte que precisan tus palabras en el momento oportuno.

Admito, tu singularidad al hacerme sentir poseída.

Admiro, la destreza en tus manualidades labrando mi piel.

Apruebo, esa inteligencia que te engrandece.

Me apropio, de cada parte tuya, virtud y dotación humana.

Y aclaro, que si ya no existiera nada más allá de las promesas y de tu
destreza no quedara tanto, o tu fuego aminorara la llama.

No inquietes tu alma; te querré más allá de lo que me puedas dar y te amaré
mucho más tiempo del que necesitas.

Odalys Góngora Quevedo
Holguín - Cuba

Derechos reservados de autor. 

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 72 AGOST 2020 PÀG. 5 " LA CUINETA DE L'ÀVIA, MELMELADA DE MADUIXA AMB POMA " ROSA MUNUERA



 72 LA CUINETA DE L'AVIA Melmelada de maduixa amb pomes


Ingredients:

4 pomes
1'5 kg de maduixes
0,5 kg de sucre 

- 4 cullerades de mel
- El suc d'una o dues llimones🍋
- la pell ratllada de les llimones
depèn de lo grans que siguin
- una branca de canyella (opcional)


Elaboració:

1. Primer dia: maceració de la fruita amb el sucre. Netegem les maduixes. Un cop netes les tallem. Pelem les pomes i la tallem a trossos grans. La posem en un vol, o cassola amb el sucre (mig quilo), remenem i deixem reposar a la nevera un dia.

2. L'endemà: Bullim la fruita.
El contingut ja macerat el posem en una olla o cassola gran (la més gran i bona que tinguis). No afegim aigua. Opcional pot ser afegir la pell ratllada de les llimones i una branqueta de canyella. Espremem el suc de les 🍋 llimones i l'afegim a la cassola (sense les llavors). Remenem bé.

3. Ho posem a coure una hora aproximadament, a foc lent, sense tapar millor, o tapant poc (ha de reduir). S’ha de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.

* Diuen en general que per fer melmelada s'ha de posar  la meitat del pes de la fruita en sucre. Jo la faig amb menys sucre, és més saludable, "light". Si la maduixa i la poma són de bona qualitat i són dolces, surt molt bona.

4. També pots afegir una branqueta de canyella a la cassola, si la tens, sinó no passa res, recorda treure-la, abans de triturar-ho amb el minipímer.

5. Si es vol (aquest pas és opcional) quan tenim les maduixes ben confitades les passem pel minipímer o batedora. Però amb el temps de cocció, els trossets de poma, hauran quedat gairebé desfets, i la maduixa també. Dependrà del gust de cadascú: si hi volem trobar trossets de fruita o no.

6. Cal tenir en compte que quan es refredi s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta (sempre hi podem afegir un xic d’aigua i acabar-la de coure).

7. Finalment omplim els pots amb la melmelada (esterilitzar-los abans bullint-los 20 min). La melmelada quan omplim ha de ser calenta, com més calenta millor, i ha d'arribar a uns milímetres per sota el tap. Posar a dins la olla tots els pots amb la tapa al revés, cap per avall, posar aigua fins que arribi a cobrir el tap l'aigua. Sinó ho has fet mai, pots mirar vídeos de com es fa el buit per conservar.

8. Els fem coure al bany maria uns 20-25 minuts per fer el buit i llestos.


Aquesta recepta ens serveix per a qualsevol recepta de melmelada. Només cal recordar afegir el suc d’una llimona per cada quilo de maduixa.


En el punt número 6, quan la melmelada encara sigui calenta, la provem, abans d'envasar-la, si considerem que li falta sucre li podem posar 2 o 3 cullerades de sucre o mel, o bé un polsim del complement alimentari per ensucrar, que tinguem per casa, com la stevia. Així aconseguirem que la nostra melmelada sigui més "light".


No hem afegit gaire sucre ni espessidors, encara que podem afegir-los si volem. Podem afegir algun edulcorant, o més sucre, o mel, si la volem més dolça.
Aquesta melmelada no quedarà tova, si la volem més espessa, hi afegirem més pomes. La poma és un espessidor natural i combina amb altres fruites.

Un rajolí de suc de llimona és d'ajuda en la conservació i aspecte de la nostra fruita. Podem utilitzar aquesta tècnica per a l'envasament d'infinitat de productes.

Els pots duren diversos mesos si els mantenim en un lloc fresc.

70 Melmelada de maduixa amb pomes

Ingredients:

4 pomes
1'5 kg de maduixes
0,5 kg de sucre 

- 4 cullerades de mel
- El suc d'una o dues llimones🍋
- la pell ratllada de les llimones
depèn de lo grans que siguin
- una branca de canyella (opcional)


Elaboració:

1. Primer dia: maceració de la fruita amb el sucre. Netegem les maduixes. Un cop netes les tallem. Pelem les pomes i la tallem a trossos grans. La posem en un vol, o cassola amb el sucre (mig quilo), remenem i deixem reposar a la nevera un dia.

2. L'endemà: Bullim la fruita.
El contingut ja macerat el posem en una olla o cassola gran (la més gran i bona que tinguis). No afegim aigua. Opcional pot ser afegir la pell ratllada de les llimones i una branqueta de canyella. Espremem el suc de les 🍋 llimones i l'afegim a la cassola (sense les llavors). Remenem bé.

3. Ho posem a coure una hora aproximadament, a foc lent, sense tapar millor, o tapant poc (ha de reduir). S’ha de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.

* Diuen en general que per fer melmelada s'ha de posar  la meitat del pes de la fruita en sucre. Jo la faig amb menys sucre, és més saludable, "light". Si la maduixa i la poma són de bona qualitat i són dolces, surt molt bona.

4. També pots afegir una branqueta de canyella a la cassola, si la tens, sinó no passa res, recorda treure-la, abans de triturar-ho amb el minipímer.

5. Si es vol (aquest pas és opcional) quan tenim les maduixes ben confitades les passem pel minipímer o batedora. Però amb el temps de cocció, els trossets de poma, hauran quedat gairebé desfets, i la maduixa també. Dependrà del gust de cadascú: si hi volem trobar trossets de fruita o no.

6. Cal tenir en compte que quan es refredi s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta (sempre hi podem afegir un xic d’aigua i acabar-la de coure).

7. Finalment omplim els pots amb la melmelada (esterilitzar-los abans bullint-los 20 min). La melmelada quan omplim ha de ser calenta, com més calenta millor, i ha d'arribar a uns milímetres per sota el tap. Posar a dins la olla tots els pots amb la tapa al revés, cap per avall, posar aigua fins que arribi a cobrir el tap l'aigua. Sinó ho has fet mai, pots mirar vídeos de com es fa el buit per conservar.

8. Els fem coure al bany maria uns 20-25 minuts per fer el buit i llestos.


Aquesta recepta ens serveix per a qualsevol recepta de melmelada. Només cal recordar afegir el suc d’una llimona per cada quilo de maduixa.


En el punt número 6, quan la melmelada encara sigui calenta, la provem, abans d'envasar-la, si considerem que li falta sucre li podem posar 2 o 3 cullerades de sucre o mel, o bé un polsim del complement alimentari per ensucrar, que tinguem per casa, com la stevia. Així aconseguirem que la nostra melmelada sigui més "light".


No hem afegit gaire sucre ni espessidors, encara que podem afegir-los si volem. Podem afegir algun edulcorant, o més sucre, o mel, si la volem més dolça.
Aquesta melmelada no quedarà tova, si la volem més espessa, hi afegirem més pomes. La poma és un espessidor natural i combina amb altres fruites.

Un rajolí de suc de llimona és d'ajuda en la conservació i aspecte de la nostra fruita. Podem utilitzar aquesta tècnica per a l'envasament d'infinitat de productes.

Els pots duren diversos mesos si els mantenim en un lloc fresc.









REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 72 AGOST 2020 PÀG. 6 " COVID 19 A CATALUNYA AL 14 D'AGOST 2020 " NACIÓ DIGITAL


CORONAVIRUS

Es disparen les defuncions a Catalunya: Salut registra 28 noves morts en 24 hores

La Covid-19 ja deixa 12.868 víctimes mortals i suma més d'un miler de nous contagis

per NacióDigital , 14 d'agost de 2020 a les 10:00 | 

 

Gairebé un miler de nous contagis a Catalunya. | Europa Press

El Departament de Salut registra més de 1.000 contagis nous en el balanç d'aquest divendres matí. Concretament, 1.197 casos més que ahir i que eleven la xifra total d'afectats per la Covid-19 a Catalunya a 111.069. En l'informe, la conselleria també registra 28 morts més. Des de l'inici de la pandèmia, han mort 12.840 persones a Catalunya pel virus.
Actualment hi ha 577 persones ingressades en hospitals catalanes per la Covid-19, quatre menys que fa 24 hores. Pel que fa al registre de pacients greus a l'UCI, ha augmentat lleument a 122. 

Salut situa aquest divendres l'índex del risc de rebrot en 143,25, un punt més que ahir.

CORONAVIRUS

Per què a Catalunya hi ha un dels brots més perillosos de coronavirus d'Europa?

El Centre Europeu de Prevenció i Control de les Malalties situa Catalunya com a zona vermella i Salut s'ho mira amb escepticisme

CORONAVIRUS

Així hem de guardar les mascaretes a casa entre ús i ús

El lloc on la guardem i com ho fem és vital per poder-la reutilitzar

 

CORONAVIRUS

Així s'han de preveure i combatre els brots amb eficàcia

Els models epidemiològics no poden predir l'acumulació de casos de zero, però sí el risc que n'hi hagi i que es desbordin 

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 72 AGOST 2020 PÀG. 7 " MADRID ES MOVILITZA CONTRA LA MONARQUIA 9 D'AGOST 2020 " PÚBLICO



 

Madrid se moviliza para exigir el fin de la "monarquía corrupta" en España

La manifestación republicana está convocada para esta tarde y partirá a las 20:30 desde la Plaza de Oriente. 

¿Merece Juan Carlos I el título de rey emérito?

Son ya muchas las noticias que hemos investigado y destapado en las que se evidencia que las actividades de Juan Carlos de Borbón distan mucho de un comportamiento ejemplar. Por eso, el Gobierno tiene que retirarle ya este título honorífico que le concedió en 2014 el Ejecutivo de Rajoy.

FIRMA PARA EXIGIR LA RETIRADA DE ESTOS HONORES

MADRID

09/08/2020 12:32 ACTUALIZADO: 09/08/2020 14:37

PÚBLICO

Las calles de Madrid se volverán a llenar esta tarde de banderas republicanas, en una manifestación que exigirá el fin de la monarquía y de toda la herencia franquista. 

La protesta, convocada por numerosos colectivos republicanos, marchará desde la Plaza de Oriente en torno a las 20:30 de la tarde y terminará en la céntrica puerta del Sol, donde se procederá a la lectura de un manifiesto.

Las entidades participantes ven insostenible que en España se mantenga aún una "monarquía corrupta" después de los numerosos escándalos personales y financieros que han llevado a Juan Carlos I a huir fuera del país y piden la movilización ciudadana para alcanzar la III República.

 

"Frente a la monarquía corrupta, República popular"

La manifestación convocada para esta tarde, cuenta con el precedente de la marcha del 25J en la que centenares de personas se manifestaron en las calles de la capital para exigir la celebración de un referéndum vinculante en el que la ciudadanía pueda decidir sobre el futuro de la monarquía en España.

Bajo el lema "Frente a la monarquía corrupta y las miserias del sistema, República Popular", los colectivos convocantes quisieron poner en evidencia
la insostenibilidad de un sistema basado en constantes "escándalos y corruptelas que cada día trata de esconder la Casa Real".  

 

Los tuiteros analizan el destino de Juan Carlos I: "Muy poético que sea uno de los países del Golfo"

TREMENDING

Firma para exigir la retirada de honores a Juan Carlos de Borbón

 

Durante semanas hemos informado sobre actividades que no son compatibles con un título honorífico como es el de rey emérito, que le fue concedido en 2014 por el Gobierno de Rajoy. El Ejecutivo actual debe retirar estos honores a Juan Carlos de Borbón, y debe hacerlo ya.

SI CREES QUE JUAN CARLOS DE BORBÓN NO MERECE ESTOS HONORES, FIRMA.