dimecres, 27 de novembre del 2019

REVISTA SKORPIO Nº 63 NOVEMBRE 2019 PÀG. 9 " JUNQUERAS EURODIPUTAT " REMENTOL--CRESPI


63 JUNQUERAS EURODIPUTAT
ÚLTIMA HORA: Bufetada de l'advocat de la UE a Marchena: dóna la raó a
sobre la seva immunitat
I quins són els efectes pràctics d'aquesta bofetada?....pues eso.
Que el Tribunal Europeu pot sentencia d'acord a aquest dictamen i la sentencia seria d'obligat compliment per España.




63 EUROPA RECONEIX JUNQUERAS COM A EURODIPUTAT

SENTÈNCIA DE L'1-O
La justícia europea obre la porta a reconèixer Junqueras com a eurodiputat
L'advocat general de la UE creu que aquesta condició "depen només del vot dels electors"
per Irene Ramentol / Antònia Crespí, 12 de novembre de 2019 a les 10:08 | 
Pancarta amb el rostre d'Oriol Junqueras a Lledoners | Adrià Costa
La condició d'eurodiputat s'adquireix a partir dels vots dels electors i no pel fet de jurar la Constitució espanyola. Aquesta és la conclusió que ha fet pública l'Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el polonès Maciej Szpunar, en pronunciar-se sobre la immunitat del líder d'ERC, Oriol Junqueras. La seva opinió no és vinculant, però obre clarament la porta a a què el tribunal amb seu a Luxemburg reconegui que Junqueras és eurodiputat i que, per tant, tenia immunitat quan va ser condemnat pel Tribunal Suprem.

L'advocat conclou que el mandat d'eurodiputat surt "només del vot dels electors". Szpunar assegura que la condició de membre de l'Eurocambra no pot quedar "supeditada" a cap tràmit, com el jurament de la Constitució, i que és l'Eurocambra qui ha de decidir si manté o aixeca la immunitat d'un eurodiputat. Tot i això, el Tribunal Suprem va impedir al líder dels republicans sortir de la presó per jurar la Constitució i obtenir les credencials d'eurodiputat després d'haver estat escollit a les eleccions europees del 26 de maig. 


Precisament, l'advocat general del TJUE també avisa que un estat membre està "obligat" a abstenir-se "d'adoptar qualsevol mesura que pugui obstaculitzar els tràmits del membre del Parlament necessaris per assumir efectivament les seves funcions". Ara, els magistrats de l'alt tribunal amb seu a Luxemburg hauran de decidir en els pròxims mesos si ratifiquen o no aquesta interpretació de l'Advocat General.

Aquesta instància judicial de la UE examina quin és l'abast de la immunitat dels eurodiputats i si l'Estat espanyol tenia l'obligació d'alliberar Junqueras arran dels dubtes traslladats pel Tribunal Suprem en el cas del líder d'ERC.L'advocat del tribunal de Justía de la Unió Europea, Maciej Szpunnar, creu que dirigent d'Esquerra Republicana Oriol Junqueras ser li hauria d'haver reconegut la condició d'eurodiputat. Segons el dictamen que ha emès Szpunnar, aquesta "depen només del vot dels electors" i no d'un "formalisme" com diu la Constitució.


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada