63 LA CUINETA DE L’AVIA Guisat de llenties
Comencem coent l’arrós en aigua bullent.
Un cop cuit el reservem.
Mentrestant
posem a daurar la ceba amb una mica d’oli, condimentem amb sal, pebre, farigola
i/o orenga i llorer.
Quan comensi a agafar color
afegim el pebrot,la pastanaga i la carbassa i sofregim a foc mitjà.
Tot seguit afegim el cibulet i l’all, reofeguem uns minuts, rectifiquem
de condiments i afegim mitja tassa de brou de verdures o aigua tèbia, tapem i
baixem el foc al mínim.
Poc després afegim els tomàquets tallats a cubs.
Tirem els bitxos sencers si els farem servir juntament amb les llenties
i mitja tassa d’aigua tèbia.
Tapem
i deixem cuinar durant uns 10 minuts a foc mínim tot comprovant que no quedi
curt de líquid (podem afegir més aigua o brou).
Finalment, incorporem
l’arrós cuit.
Ingredients:
Arrós integral cuit, ceba blanca i morada, oli, sal i
pebre, farigola i/o orenga, 2 fulles
de llorer, pebrot morro de bou, pastanaga, carbassa, cibulet, all, brou de
verdures o aigua, una llauna de tomàquets en conserva o una tassa de tomàquets
frescs pelats, 2 bitxus picants(opcional), llenties cuites en conserva o una
tassa de llenties seques cuites i formatge fresc.
Bon profit.
Rosa Munuera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada