dimecres, 27 de novembre del 2019

REVISTA SKORPIO Nº 63 NOVEMBRE 2019 PÀG. 5 " LA CUINETA DE L'AVIA, GUISAT DE LLENTIES " ROSA MUNUERA


63 LA CUINETA DE L’AVIA Guisat de llenties

Comencem coent l’arrós en aigua bullent.                                                                                  
Un cop cuit el reservem.                                                                                                         Mentrestant posem a daurar la ceba amb una mica d’oli, condimentem amb sal, pebre, farigola i/o orenga i llorer.                                                                                                      Quan comensi a agafar color afegim el pebrot,la pastanaga i la carbassa i sofregim a foc mitjà.                                                                                                                  
Tot seguit afegim el cibulet i l’all, reofeguem uns minuts, rectifiquem de condiments i afegim mitja tassa de brou de verdures o aigua tèbia, tapem i baixem el foc al mínim.                                                                                                           
Poc després afegim els tomàquets tallats a cubs.                                                                                     
Tirem els bitxos sencers si els farem servir juntament amb les llenties i mitja tassa d’aigua tèbia.                                                                                                                      
Tapem i deixem cuinar durant uns 10 minuts a foc mínim tot comprovant que no quedi curt de líquid (podem afegir més aigua o brou).                                                            
Finalment, incorporem l’arrós cuit.
Ingredients:
Arrós integral cuit, ceba blanca i morada, oli, sal i pebre, farigola i/o orenga,      2 fulles de llorer, pebrot morro de bou, pastanaga, carbassa, cibulet, all, brou de verdures o aigua, una llauna de tomàquets en conserva o una tassa de tomàquets frescs pelats, 2 bitxus picants(opcional), llenties cuites en conserva o una tassa de llenties seques cuites i formatge fresc.

Bon profit.

Rosa Munuera





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada