dimecres, 27 de novembre del 2019

REVISTA SKORPIO Nº 63 NOVEMBRE 2019 PÀG. 1 " INDIGNITAT I DIGNITAT " MAITE MASSONS


INDIGNITAT I DIGNITAT

Les darreres eleccions no han estat a gust del President Sánchez i encara menys de l’Albert Rivera i han agradat molt al partit Vox.

Que l’ultradreta s’hagi instal·lat i amb èxit a Espanya no és una bona notícia, però jo personalment m’estimo més Vox que Ciutadans. Vox va a cara descoberta, però Ciutadans són llops amb pell d’ovella i actuen amb cinisme i crueltat. Vox té un origen castellà, recull vots  (3.500.000 són molts) de l’Espanya castellana a la qual el franquisme ja li sembla bé i el troba a faltar, que es malfia de la democràcia, que vol “l’ordeno i mando”, que pensa que el tema de Catalunya i altres s’acaba a cops de porra i presó, sobretot presó. Que escarmentin!, va dir l’advocat de Vox demanant penes als nostres presos polítics. Cal escarmentar als presos i, de pas,  a tots els catalans que gosen somiar i treballar per aconseguir la llibertat.

Ciutadans va tenir la crueltat d’anar a insultar a la gent d’Altsasu (on hi viuen pares, mares, germans d’uns xicots condemnats a estades de presó d’anys) i també a Amer i altres llocs per poder dir amb cinisme que ells són víctimes que no s’arronsen. Els agrada ferir i mentir i són botiflers nascuts, criats a Catalunya, tot i que saben la veritat més que ningú. Em repugnen i desitjo que els resultats aconseguits a les eleccions siguin el principi de la seva agonia. I desitjo també que els seus patrocinadors entenguin que han gastat els diners per a res, només per alimentar gossos rabiosos. Ciutadans és la indignitat.

A Santa Susanna fa dos anys que el divendres a les nou del vespre un grup de gent es troba per recordar els presos polítics, per dir clar i ben alt que no obliden. Ja fa dos anys que ho fan, plogui, nevi o faci una calda que fa petar les pedres.

També a Barcelona a la plaça del Rei tots, tots els dimecres a dos quarts de vuit es troba un grup per recordar i reivindicar que els nostres presos han de ser lliures. El format de Barcelona i de Santa Susanna és molt semblant. Es recorden els noms i els dies que porten a la presó, es llegeix una poesia, es canten unes cançons i s’acaba amb els Segadors. I també porten més de dos anys sense defallir. Hi ha molts altres llocs a Catalunya on fan actuacions similars o semblants.

Són actes petits que algú pot arribar a veure com inútils. Són actes plens de dignitat, actes  que parlen de nosaltres mateixos, del millor que tenim com a catalans. Hi ha també les actuacions del Tsunami democràtic (batejat com a terrorista pels indignes!) i moltes , moltes actuacions i articles i llibres i gent que  aporta diners, els que poden, per sostenir la causa, que dona el seu temps, que bescanvia  temps de vacances per dies lliures per poder actuar, per poder manifestar-se. Recordeu l’operació de les urnes per al referèndum? Va ser un acte genial, perfecte, aconseguit amb la col·laboració de molta gent anònima (mai millor dit), calia generositat i empenta i la vam tenir, no vam fallar, som catalans i lluitem pel més preuat, per la llibertat i ho fem amb dignitat, una dignitat immensa, incommensurable.

Finalment una observació. Tots recordem com el president en funcions ha reconegut que dona ordres a la Fiscalia i també recordem també allò de  “el fiscal t’ho afina”. Generalment arreu el fiscal l’anomena el Govern, però el que compta és com l’anomena i davant qui respon. Quin són els criteris de nomenament? Són transparents i consensuats? El Fiscal rendeix comptes al Govern de torn de manera discreta o ho fa públicament davant del Parlament amb una oposició que té dret a controlar i ser informada? És aquí on rau la diferència entre un estat de dret autoritari o un estat de dret verament democràtic. Pensem-hi.

Maria Teresa Massons
Novembre 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada