dilluns, 27 de maig del 2019

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 57 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. MAIG 2019 PÀG. 7 LA CUINETA DE L'AVIA " PESOLS I GOFIO " PORTAT EXPRESSAMENT DE LA FÀBRICA DE GOFIO DE TENERIFE ROSA MUNUERA


57 Lacuineta de lavia pèsols emmascarats

Ingredients:
100g. pèsols negres cuits, 10g. all tendre, 90g. botifarra negra, 200g. patates, oli dòliva verge extra, julivert i sal.
Bulliu la patata sencera, peleu, xafeu amb una forquilla i reserveu.
Peleu i talleu els alls tendres a rodanxes i salteu-los ambo li.
Obriu la botifarra negra i esmicoleu.
Coeu, ambo li, a la paella.
Afegiu els pèsols, la patata aixafada i poseu a punt de sal, amalgameu tots els ingredients.
Amb l’ajuda d’un motlle munteu el plat; afegiu un raig d’oli cru i julivert picat.
De pèsol negre cal destacar el seu contingut en fibra que millora el restrenyiment, disminueix el risc de cáncer d’origen gastrointestinal i afavoreix la sacietat.

Bon profit.

Rosa Munuera



57 EL MOLINO DE GOFIO
A Icod alto de Tenerife trovarem El Molino de Gofio, una petite fàbrica alimentaria ón mesclen 5 cereals per fabricar el Gofio.
Entre d’altres maneres en comentarem set formes de fero:
Bizcocho de gofio.
Escaldón de gofio.
Gofio amasado.
Mousse de gofio.
Tortilla de gofio.
Sancocho canario.
Bizcochón de gofio y chocolate.
Habia sentit parlar del Gofio, però creia q’era una variant dels cereals q’és prenen a la península.
Rés més lluny. M’ha sorprès el seu sabor, calitat, cos, etc.
Le trovat boníssim, us aconsello el proveu.
És adient per esmorçar, brenar, i per prender amb cafè, té, poleo, etc.
Al ser dolç es prén com galletes, pastiçets, pastelets, etc.
És molt alimentari.

Rosa Munuera

57 BIZCOCHO DE GOFIO

Tiempo de preparación: 60 minutos
Ingredientes:
5 huevos.
200 grs. De cualquier tipo de gofio.
1 puñado de pasas sin pipas.
1 puñado de nueces troceadas.
1 chorrito de anís.
70 ml. De aceite.
200 ml. De Leche.
200 g. De azúcar.
2 sobres de levadura Royal.
Ralladura de limón.
Canela en polvo.
Matalauva.
Azúcar glass.

Elaboración:
Se baten las yemas con el azúcar, el aceite, la Leche, la canela, las pasas, las nueces, matalauva, el licor, la ralladura de limón.
A continuación, le añadimos el gofio, y la levadura; donde separaremos la masa conseguida.
Montamos las clares a punto de nieve, y se añade la masa anterior y se vierte en un molde con mantequilla y un poco de gofio preparado anteriorment.
A posteriori, se hornea a 180ºC aproximadamente unos 45 minutos, no olvides mirar el tiempo final porque siempre depende de cada horno.
Una vez, desmoldado, se espolvorea con el azúcar glass.

Rosa Munuera





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada