diumenge, 20 de gener del 2019

REVISTA MENSUAL SKORPIO REPUBLICÀ Nº 53 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME, GUARDONADA EN POESIA. GENER 2019 PÀG. 6 LA CUINETA DE L'AVIA " PLATILLO D'ANEC " ROSA MUNUERA


53 LA CUINETA DE L’AVIA PLATILLO D’ANEC AMB NAPS

“Platillo d’anec amb naps”
Ingredients:
Naps negres,
1 Pastanaga,
1 Tomàquet de penjar,
1 Ceba de figueres,
Menuts d’anec i parts nobles (cuixa, sobre cuixa…)
Vi ranci,
1 litre de brou,
Sal,
Pebra,
Oli d’oliva.
Per a la picada:
3 grans d’all, sal atmetlles, 1 carquinyoli, pa frexit, brou.

“Platillo d’anec amb naps”
Posem a escalfar l’oli en una cassola.
Salpebrem i rossagem l’anec fins que quedi daurat.
Pelem els naps i els enfarinem; els fregim en un recipient ple d’oli.
Afeigim un gotet de vi ranci a la carn i hi aboquem la ceba picada, després, la pastanaga picada.
Remenem i deixem coure 5 minuts.
Tot seguit, afeigim el tomàquet picat; deixem coure uns 45 minuts.
Finalment, hi afegim els naps, aboquem el brou i xup-xup una mitja hora.
Fem la picada em tots els ingredients i a la cassola.
Coure a foc lent una horeta i llest.
(Els naps negres están en perill d’extinció).
Molt bon profit.

Rosa Munuera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada