53 LA CUINETA DE L’AVIA PLATILLO D’ANEC AMB NAPS
“Platillo d’anec amb naps”
Ingredients:
Naps negres,
1 Pastanaga,
1 Tomàquet de penjar,
1 Ceba de figueres,
Menuts d’anec i parts nobles (cuixa, sobre cuixa…)
Vi ranci,
1 litre de brou,
Sal,
Pebra,
Oli d’oliva.
Per a la picada:
3 grans d’all, sal atmetlles, 1 carquinyoli, pa frexit,
brou.
“Platillo d’anec amb naps”
Posem a escalfar l’oli en una cassola.
Salpebrem i rossagem l’anec fins que quedi daurat.
Pelem els naps i els enfarinem; els fregim en un recipient
ple d’oli.
Afeigim un gotet de vi ranci a la carn i hi aboquem la
ceba picada, després, la pastanaga picada.
Remenem i deixem coure 5 minuts.
Tot seguit, afeigim el tomàquet picat; deixem coure uns
45 minuts.
Finalment, hi afegim els naps, aboquem el brou i xup-xup
una mitja hora.
Fem la picada em tots els ingredients i a la cassola.
Coure a foc lent una horeta i llest.
(Els naps negres están en perill d’extinció).
Molt bon profit.
Rosa Munuera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada