dimecres, 26 de març del 2014
REVISTA SKORPIO Nº 18 ABRIL - JUNY 2014 PAG. 9 ESSÈNCIA
11
~~,. I'all i I'oli
Un bon oli verge d'oliva
i de Banyoles porta els alls,
en som la millar parella,
que molt bé, sempre em lligat,
f i com d'altre no en trabaras.
Acompanyem, com bon amic a la vida,
serem parella de companyia!
Farem pel carní bon maridatge!
M ' estimaras sempre, et don garantia.
Sóc la crema de les salses,
parella ben casada d'ingredients,
si no em coneixes ni mas provat,
res no en pots dir ni criticar.
Els entesos! Molt bé saben qui sóc,
per 1'010r, sóc el Rei de la taula,
i un gust, que ningú no em confon,
donant sentit, al millar apat del món.
Si em treballes o cultives,
també saps les virtuts que tinc,
les malalties es resisteixen,
i no em tenen com bon amic.
Si t' agraden els cargols a la llauna,
jo i poso les meves grans virtuts,
menjant i traguejant, un bon vi vell,
del Emporda o catala, és lo millar.
Quin all i oli és el que t'agrada?
El que avui ens farem i tinc il-lusió,
massa de fusta i de mabre el morter,
i com sempre, quedarem com un senyor.
A la terra catalana, estic ben arrelat,
d'altres salses han vingut i lluiten,
i em voldrien de Catalunya desterrar,
aquí sóc a casa i no me'n trauran mai.
Torra pa de pages, suca-li tomaca,
unes anxoves i pebrot escalivat,
i vós queda bé, per tomar a repetir,
l' all i l' oli, és el toc del bon profit.
No vull que us cap fiqueu,
amb tots aquets meus consells,
d'aquesta salsa en sóc edicte,
proveu i cap d'altre no en demanareu.
Ara me presentat, amb tota la bona fe,
jo sóc ecologista, dient-ho molt baixet,
per no abrir la boca, encisant-te amb I'ale,
pero si no tens manies, la salut és lo primer.
BONPROFIT.
-Santa Susanna-
Josep Pons Toll
A la cuinera
més estrellada.
Carme Ruscalreda~
~
ACTMTATS CLUB-ESCOLA D'ESCACS SKORPIO
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada