divendres, 4 de juny del 2021

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 81 MAIG 2021 PÀG. 1 " I ELS 2.291? " MAITE MASSONS

81 “I ELS 2.291?”

 

Òmnium Cultural ha fet el compte i en surten 3.300 represaliats  (per ara, no cal excloure un augment!). Actualment s’està parlant i sembla que sí, que  hi haurà un indult per a 9, per a 9! I els 2.291 que resten, que se’n fa?

 

La repressió va al galop i desbocada, no hi ha qui l’aturi. Els jutges de tota mena a Espanya han demostrat una gran creativitat pel que fa  a interpretar lleis i trobar delictes on el jutges d’enllà els Pirineus, no els troben. Aquesta creativitat no solament és amb els independentistes catalans, i ara! Recordeu que uns nazi-feixistes van assaltar el local de Blanquerna de la Generalitat a Madrid i que, passats uns anys  han estat jutjats i condemnats? Doncs, de presó per ara, ni olorar-la.  Els jutges van trobant raons d’ajornament (potser esperant un “indult” que faci la vida agradable als condemnats i que segurament el Suprem  podria trobar adient).

 

La darrera, entre moltes altres, és que l’acció exterior de la Generalitat des de l’any 2012 ha estat examinada pel “Tribunal de Cuentas” i amb l’acostumada creativitat ha trobat una malversació de 4,5 milions d’euros que els culpables haurien de pagar de la seva butxaca. L’acció exterior és una competència  de Catalunya absolutament legal i que totes, totes les autonomies practiquen. L’únic límit és no fer política entre estats, atès que Catalunya no és un estat. Relacions comercials i altres són d’allò més legítimes. El president Mas va fer un viatge a Estats Units amb empresaris, van visitar  indústries i van parlar de cooperació econòmica, però, ves per on, un periodista d’Estats Units li va preguntar sobre el desig de votar que tenien els catalans. La resposta va ser:

 

“Volem votar i si Espanya s’hi nega hi haurà un conflicte, un conflicte civilitzat”

 

Va dir el President Mas alguna cosa no certa? NO. Va deixar Espanya en mal lloc? NO. Més aviat va  explicar que hi hauria un conflicte “civilitzat”, com ha de ser a un país democràtic. Va fer  propaganda del “procés”? NO, només va respondre afirmativament el que el periodista que li preguntava, ja sabia.

 

Resultat: El President Mas per al “Tribuna de Cuentas” ha fet un delicte que se’n diu malversació i, per tant, per començar ha de pagar de la seva butxaca totes les despeses del viatge. El “Tribunal de Cuentas” no sap el que és la llibertat d’expressió, i s’ha fet molt creatiu.

 

El Ministre d’Exteriors Dastis en una entrevista a Londres va dir que les imatges de policies atonyinant votants pacífics eren mentida, inventades. A la BBC li van respondre que les havien pres els seus corresponsals. Va deixar el Ministre Dastis a Espanya en mal lloc? SI. És va apartar de la veritat? SI. Va ajudar a que el procés català tingués una difusió que l’ajudava davant l’opinió pública estrangera? SI. El “Tribunal de Cuentas” segur que no troba res reprovable al capteniment del Ministre Dastis i, mai , mai, li demanarà que pagui el viatge a Londres de la seva butxaca.

 

I parlant de malversació. La presidenta del Parlament, Laura Borràs està encausada perquè diuen que va trossejar un contracte. La contractació pública a Espanya té una llei que la regula i en funció de les quantitats no cal anunciar-ho (quantitat petita) o c al anunciar-ho  al Butlletí Oficial de la Província (quantitat mitjana), al Butlletí Oficial de l’Estat (quantitat gran) i també al Butlletí de la Comunitat Europea (quantitat molt gran).

 

És una pràctica administrativa corrent que fan tots els poders de l’Estat, es fan contractes més petits per a la mateixa cosa, trossejant-los. És una irregularitat administrativa, però no un delicte, atès que, si no hi ha altre circumstància, el polític no s’embutxaca res. Perquè es trosseja? Doncs perquè els anuncis costen diners i requereixen temps. S’ha d’anunciar perquè en teoria tothom pugi concursar, per allò de la transparència  i la igualtat d’oportunitats.

 

Una manera  fàcil de trossejar  és que un projecte que dura tres anys, es divideix en tres i es fa un concurs cada any.  Això sembla que es el que li retreuen a Laura Borràs. És cert? Serà condemnada? Els antecedents amb altres independentistes no  fan ser optimistes.

 

Queden 2.291 i la única solució és l’amnistia  per  trobar camins polítics per solucionar el conflicte.

 

Però una amnistia és impossible a Espanya (no per llei, per mentalitat). Per a moltes persones els indults ja  han trepitjat un ull de poll, l’amnistia els deixaria estabornits.

 

Això s’esdevé perquè durant 400 anys s’ha malparlat sistemàticament dels catalans, s’ha atiat la catalanofòbia i als dolents se’ls castiga.

 

Al 1640 (fa 381 anys) Francisco de Quevedo va dir:

 

“El catalán es la criatura más triste y miserable que Dios creó”

“Son los catalanes aborto monstruoso de la política”

“En tanto que en Cataluña  quedase un solo catalán y piedras en los campos desiertos, hemos de tener enemigo y guerra”

 

I així ha arribat als nostres dies el “A por ellos”. Un indult? Horrible! Una amnistia? Una monstruositat!

 

És clar que volem la independència!

 

 

Maria Teresa Massons

Maig 2021


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada