dijous, 1 d’abril del 2021

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 79 MARÇ 2021 PÀG. 4 " CORONAVIRUS, SINTOMES POST VACUNA " SANITAT

 

79 CORONAVIRUS

Els 7 símptomes després de rebre la vacuna d'AstraZeneca que requereixen «atenció mèdica immediata»

La companyia i l'Agència Espanyola de Medicaments envien una carta als sanitaris amb indicacions i remarquen la seguretat del fàrmac

per NacióDigital , 25 de març de 2021 a les 17:34 | 

Vacunació amb AstraZeneca | Adrià Costa

AstraZeneca i l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris han enviat als sanitaris una carta on detallen amb quins símptomes és necessari que un pacient rebi "atenció mèdica immediata" després de vacunar-se.

El text, elaborat amb el vist-i-plau de l'Agència Europea del Medicament i 
publicat per Redacción Medica, remarca que "s'han notificat casos molt poc freqüents de trombosi, en ocasions acompanyats d'hemorràgia".


En tot cas, en la carta es recomana als sanitaris informar de tots els símptomes presentats per la gent els dies posteriors a la 
vacunació. En aquest sentit, es demana informar els pacients dels set casos en els quals requereixen «atenció mèdica immediata».

Els símptomes mencionats pels experts són disnea (sensació de falta d'aire), dolor al costat del cor, edema en extremitats inferiors, dolor abdominal persistent, simptamologia neurològica -com mal de cap intens i visió borrosa-, hematomes cutanis i petèquies -lesions petites vermelles- en llocs diversos.


En tot cas, els especialistes aconsellen l'ús del vaccí d'AstraZeneca, tal com demostra la represa en la 
vacunació a Catalunya aquesta setmana, i les autoritats insisteixen que els beneficis d'administrar-lo són molt superiors als efectes negatius que pot comportar.

 

CORONAVIRUS

Ja pots demanar hora per vacunar-te sense que t'avisi Salut: fes-ho aquí

Actualment poden fer-ho els que tinguin entre 60 i 65 anys: si no estàs en aquesta franja d'edat, el sistema no et permet completar la sol·licitud

 

 

CORONAVIRUS

Què passa amb la vacunació de la gent que rebutja AstraZeneca?

L'aturada en l'administració de la vacuna ha disparat la quantitat de gent que es nega a rebre-la, tot i l'aval científic



CORONAVIRUS

Confirmen que el coronavirus se sent especialment atret per un grup sanguini

Experts apunten que aquesta investigació permet combatre millor la Covid-19

per NacióDigital , 4 de març de 2021 a les 14:25 | 

 

Una mostra de sang en un laboratori | Blueberry Diagnostics

A mesura que els investigadors de tot el món treballen per identificar i abordar els factors de risc de la Covid-19 greu, han trobat una nova evidència sobre la relació entre el tipus de sang i un major risc de patir la malaltia. La revista Blood Advances publica un dels primers estudis de laboratori que suggereixen que el SARS-CoV-2, el virus que causa la Covid-19, se sent particularment atret per l'antigen del grup sanguini A que es troba en les cèl·lules respiratòries.

En l'estudi, els investigadors van avaluar l'RBD, una proteïna a la superfície del virus. Concretament es tracta de la part del virus que s'adhereix a les cèl·lules hoste, per la qual cosa és un objectiu de recerca important per comprendre com es produeix la infecció.



L'equip va avaluar antígens sintètics de grups sanguinis en glòbuls vermells i respiratoris i va analitzar com es comportava amb cada tipus de sang. Així, els experts van descobrir que l'RBD tenia una forta preferència per unir-se al grup sanguini A que es troba en les cèl·lules respiratòries.

"És interessant que el RBD viral només realment prefereixi el tipus d'antígens del grup sanguini A que es troben en les cèl·lules respiratòries, que presumiblement és la forma en què el virus ingressa a la majoria dels pacients i els infecta", ressalta l'autor de l'estudi Siguin R. Stowell, de l'Hospital Brigham and Women 's, als Estats Units.

 

"El tipus de sang és un desafiament perquè s'hereta i no és una cosa que puguem canviar, però si podem comprendre millor com interactua el virus amb els grups sanguinis de les persones, és possible que puguem trobar nous medicaments o mètodes de prevenció".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada