dijous, 1 d’abril del 2021

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 79 MARÇ 2021 PÀG. 5 BIS " ESTAT ACTUAL DE LA POLÍTICA CATALANA " OPINIÓ

79 Opinió molt ben argumentada d’un subscriptor a VilaWebb

L’imposició del 155, amb la destitució del Govern i del Parlament, fa desaparèixer a ERC del mapa. Poc després, enganyada per alguns ministres amics de Madrid, veu decapitada la seva direcció. I quan torna a aparèixer els polítics que han quedat s’han reconvertit en submisos xaiets. Són polítics mediocres, de tercera categoria, que el destí ha fet que estiguin al capdavant, però volen seguir vivint de la política, única feina que la majoria han fet a la seva vida i no volen arriscar res, ni estan disposats a confrontar-se, perquè les cames els hi tremolen només de pensar que poden acabar empresonats o exiliats com els seus líders.

I en els darrers 3 anys ERC, per tapar el gir polític, s’ha dedicat a enganyar a la ciutadania i als seus fidels votants, fent-los creure que seguien sent, el que potser un dia van ser, però que ja no són. La gran victòria de l’1-O i desafiament a l’Estat els fa nosa i no quadra amb la política conservadora, i contradictòria que han decidit fer. No investeixen al candidat de JXCAT i boicotegen el Consell de la República amb qualsevol excusa, com la poca transversalitat, perquè el que realment volen és liquidar com sigui a la seva autèntica bestia negra, el MHP Puigdemont.

ERC ja fa temps que han llençat la tovallola, van totalment a la deriva, sense rumb i no saben que fer per guanyar temps. I per això tornen a plantejar un nou referèndum, perquè saben millor que ningú que Espanya no l’acceptarà mai, i com que volen seguir vivint de la política, amb la Gestoria de la Moncloa (Autonomia) ja es conformen. Per això no volen sentir parlar de vies unilaterals ni de confrontacions amb ningú de Madrid.

Per amagar les seves vergonyes i seguir enganyant a la ciutadania, ara diuen que cal ser més, que cal eixamplar una base imaginària i segueixen plantejant una taula de diàleg que saben totalment fracassada, perquè el PSOE ja no pot dir-ho més clar, ni més fort, que no la volen perquè no pensen cedir res i que seguiran reprimint el que no els agradi.

Han guanyat les eleccions, els toca decidir i es veuen atrapats en la seva pròpia teranyina de la mentida que han anant elaborant. Fracassat el pacte amb els espanyolistes dels Comuns, no es veuen amb coratge de reeditar el somiat tripartit amb els socialistes, perquè saben que seria el seu suïcidi polític. I ara fan creure a la ciutadania que les diferències amb JXCAT són mínimes, malgrat saber que són abismals. I ho són perquè ERC ja no és d’esquerres amb la política conservadora i covarda que fan, ni és independentista, perquè no faran res, excepte si l’Estat ens la regala. I veuen que s’han quedat sols. L’acord d’investidura amb la CUP saben que és paper mullat, perquè no entraran al Govern ni sortiran del confort de les seves trinxeres, i que aprofitaran qualsevol ocasió per carregar-se a qui es posi al davant, la gran especialitat dels Cupaires.

Tenen molta presa a tenir Govern, a tocar les cadires, i ara donen com a excusa la pandèmia, que és la culpable de tot. Un nou engany perquè saben que una Generalitat intervinguda, sense diners, ni competències, reprimida judicialment i amenaçada de forma permanent per l’Estat, és un Govern que no pot fer res. I per tant la presa és inexistent però la fan servir per culpar a JXCAT i per no canviar la seva política, ni agafar uns compromisos que no volen.

Si JXCAT no cau a la trampa, les properes setmanes podem veure coses interessants i sorprenents. La presa és mala consellera i fa fer algunes vegades grans bestieses.

 

Aqueste opinió pot ser ençertada o no, però també s’ha de respectar.

Quan el riu sona, aigua porta!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada