dilluns, 9 de maig del 2022

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 92 ABRIL 2022 PÀG. 1 " CAN RABASSA " L'AJUNTAMENT DE SANTA SUSANNA NO SE N'HA SORTIT!!!

CAN RABASSA

 

“Can Rabassa” L’ajuntament de Santa Susanna no se n’ha sortit!

El litigi legal sobre el pla de Can Rabassa ha estat sentenciat de manera definitiva



 

El mes de novembre de 2011, Josep M. Massons, usufructuari de Can Rabassa, va morir. Tres dels fills, hereus de la meitat del pla, es van adreçar a l’alcalde  de Santa Susanna per indicar que el contracte de lloguer que l’ajuntament tenia sobre el pla havia acabat per mort del contractant i que, pel que a ells feia, no volien renovar el contracte.

 

El motiu fonamental era que el terreny, d’acord amb el pla urbanístic vigent, era d’agricultura intensiva i l’ajuntament havia incomplert el contracte utilitzant-lo per a  aparcament, que és un ús legalment prohibit em un terreny agrícola i encara més, si és intensiva.

 

Es van obrir converses que van resultar inútils: l’alcalde es va negar a deixar d’utilitzar el terreny, tot i saber que no hi havia cap contracte de lloguer que l’hi donés dret. Els propietaris no van tenir altre remei que acudir als tribunals per recuperar un terreny ocupat il·legalment.

 

El litigi va ser molt lent, en part pel funcionament defectuós de la justícia i també per totes les maniobres processals  fetes per l’ajuntament per tal d’alentir encara més el  procés.

 

La primera sentència obligava l’ajuntament a deixar lliure el terreny i en les condicions originals de l’inici del contracte. L’ajuntament  va ignorar la sentència i només va marxar quan el jutjat el va obligar: va sortir només la vigília del dia fixat  pel llançament i no va tornar el terreny en les condicions correctes. Això va obligar als propietaris a anar novament al jutjat.

 

Actualment deu anys i mig després de la mort de Josep M. Massons el litigi ha estat sentenciat de manera definitiva per la justícia. L’ajuntament ha hagut de tornar el terreny i ha hagut de pagar les costes del primer judici, els lloguer endarrerits i la reparació del terreny: un total de

143.000 €.

 

Si hagués marxat quan se li va demanar, només hauria hagut de reparar el terreny, però no va ser així. L’alcalde deia que retenia el terreny “pel bé del poble”,  un concepte de bé que d’acord amb els postulats que s’esmenten a continuació és inacceptable.

 

És inacceptable perquè és evident que com a aparcament era innecessari, és inacceptable perquè és evident que un ajuntament ha de respectar la llei (la ocupació  és il·legal) i és inacceptable per què és evident que un ajuntament ha d’administrar bé els diners que els ciutadans paguen mitjançant els impostos. En aquest cas, cap dels tres postulats s’han complert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada