dilluns, 9 de maig del 2022

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 92 ABRIL 2022 PÀG. 5 " CUINETA DE L'ÀVIA, PERNILETS VARIATS " ROSA MUNUERA

 

“Cuineta de l'avia”

Pernil-lets rostits I (Cuixes de pollastre al forn, video):

-1 Zafata pernil-lets.

-3 Cebes.

-2 Tomàquets.

-2 Fulles llauré.

-Farigola en pols.

-1/2 Cabeça d'alls xafats, amb la pell.

-1Got brou pollastre, que quedi cobert just.

-1 Raig conyac.

-Sal i pebre negra (poquet).

 

Cuinar:

-En paella negra gran un bon raig d'oli, al calentaré possar pernil-lets salats i empebrats, és fregeixen, una mica dorades.

-És possen les cebes, cada escún 4 troços, amb els alls, romaní, farigola, llauré.

Anàn remenàn, és posen els tomàquets patits per la meitat amb el foc sempra mig.

-Ara possar el got de brou, tot coure 20m. xup, xup.

-Seguidament possar un raig conyac i 5 m. més.

Apagar foc.

Bon profit.


“Cuixetes de pollastre (pernilets) amb porros”:

-Una zafata amb pernilets.

-2 Porros (troçets petitets)

-Brou pollastre cobrin les cuixes. (no afeigir més brou), només per cubrir.

-Sal i pebre.

-Farina per enfarinar.

-Un raig de vi ranci.

-oli i 2 Fulles llaurer.

-Cuinar:

-Posar amb foc mitjà.

-Treura la pell de les cuixes,

amb un drap.

-Salar-les i empebrar-les.

-S'enfarinen les cuixes i és fregeixen en una paella petita amb oli abundant.

-Un cop doradetes, és posen apart en una paella gran.  

-Afeigir a la paella petita una mica d'oli al que hem fregit les cuixes, els dos porros un cop nets, pelats, trosejàts petits els dos porros només lo blanc, i un cop fregits afagir una copeta de vi ranci, als tres m. s'aboca a la cassola o paella gran.

Seguidament possar brou calent a la paella per cubrir i quant començi a bullir l'aboco a la cassola o paella gran.

Remenar 1tot el que hi ha a la cassola i ho posso a bullir 20m. (5m el foc fort i els 15m. seguents al mínim).

-Atenció!!! Només per fregir perni-lets i porros utilitzar paella petita.

Quan és possa tot junt, utilitzar paella gran.

Bon profit

 Rosa Munuera

 

 

Rosa Munuera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada