“Cuineta de l'avia”
Pernil-lets rostits I (Cuixes de pollastre al forn, video):
-1 Zafata pernil-lets.
-3 Cebes.
-2 Tomàquets.
-2 Fulles llauré.
-Farigola en pols.
-1/2 Cabeça d'alls xafats, amb la pell.
-1Got brou pollastre, que quedi cobert just.
-1 Raig conyac.
-Sal i pebre negra (poquet).
Cuinar:
-En paella negra gran un bon raig d'oli, al calentaré possar pernil-lets
salats i empebrats, és fregeixen, una mica dorades.
-És possen les cebes, cada escún 4 troços, amb els alls, romaní, farigola,
llauré.
Anàn remenàn, és posen els tomàquets patits per la meitat amb el foc sempra
mig.
-Ara possar el got de brou, tot coure 20m. xup, xup.
-Seguidament possar un raig conyac i 5 m. més.
Apagar foc.
Bon profit.
“Cuixetes de
pollastre (pernilets) amb porros”:
-Una zafata amb pernilets.
-2 Porros
(troçets petitets)
-Brou
pollastre cobrin les cuixes. (no afeigir més brou), només per cubrir.
-Sal i
pebre.
-Farina per
enfarinar.
-Un raig de
vi ranci.
-oli i 2
Fulles llaurer.
-Cuinar:
-Posar amb
foc mitjà.
-Treura la
pell de les cuixes,
amb un drap.
-Salar-les i
empebrar-les.
-S'enfarinen
les cuixes i és fregeixen en una paella petita amb oli abundant.
-Un cop
doradetes, és posen apart en una paella gran.
-Afeigir a
la paella petita una mica d'oli al que hem fregit les cuixes, els dos porros un
cop nets, pelats, trosejàts petits els dos porros només lo blanc, i un cop
fregits afagir una copeta de vi ranci, als tres m. s'aboca a la cassola o paella
gran.
Seguidament
possar brou calent a la paella per cubrir i quant començi a bullir l'aboco a la
cassola o paella gran.
Remenar 1tot
el que hi ha a la cassola i ho posso a bullir 20m. (5m el foc fort i els 15m.
seguents al mínim).
-Atenció!!!
Només per fregir perni-lets i porros utilitzar paella petita.
Quan és
possa tot junt, utilitzar paella gran.
Bon profit
Rosa Munuera
Rosa Munuera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada