dimecres, 5 de maig del 2021

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 80 ABRIL 2021 PÀG. 5 " LA CUINETA DE L'ÀVIA, MADUIXES " ROSA MUNUERA

Sopa de maduixots

MaduixotPipes de carabassa

Funcionalitat per baixar la plana fins al contingut Mira la recepta en un minut

·         DIFICULTAT: BAIXA

·         TEMPS: MENYS DE 30 MINUTS

·         INFORMACIÓ NUTRICIONAL 

Les maduixes són font d'antioxidants com els flavonoides, pigment natural que li proporciona el color vermell, i vitamina C, que en té més quantitat que la taronja.NGREDIENTS

1 kg de maduixots

1 manat de menta

1 làmina de gelatina

1 llimona i mitja

Un raig de moscatell

Pipes de carbassa

PREPARACIÓ

1.    Tallem els maduixots a mida macedònia. En reservem uns per emplatar. Dividim la resta en dues meitats, una de les quals la posem a coure 20 minuts amb el foc al mínim fins a fer-ne una compota.

2.    Hidratem una làmina de gelatina amb aigua mineral freda.

3.    Escaldem un manat de fulles de menta, en tallem la cocció posant-les en un bol amb aigua freda i gel, i les triturem amb una mica de l'aigua del bol.

4.    Posem la compota de maduixa en un batedor perquè es vagi refredant.

5.    Escalfem el suc d'una llimona i hi desfem la gelatina hidratada.

6.    Acabem la clorofil·la colant la menta triturada i barrejant-hi la llimona amb gelatina.

7.    Afegim l'altra meitat de maduixots a la compota, juntament amb un raig de moscatell, el suc de mitja llimona i una mica de la clorofil·la de menta. Ho triturem, ho colem i ho refredem.

8.    Ho servim amb un raig de la clorofil·la de menta, uns maduixots dels que havíem reservat per emplatar, unes pipes de carbassa i unes fulles de menta.

Rosa Munuera


00 70 Crema de vainilla amb maduixes

OusLletMaduixa

·         DIFICULTAT: MITJANA

·         TEMPS: MÉS D'UNA HORA

·         RESTAURANT: EL CELLER DE CAN ROCA, GIRONA

·         INFORMACIÓ NUTRICIONAL 

Les cremes elaborades amb ou és molt important que es mantinguin refrigerades a 4ºC i que es consumeixin abans de 24h.

INGREDIENTS

·         Per a 4 persones:

·         Per a la crema catalana

·         37 g de nata

·         125 g de llet

·         50 g de sucre

·         5 rovells d'ou

·         1 ou

·         1 tija de vainilla

·         Per a la infusió de maduixa

·         1 kg de maduixots

·         100 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer la crema de vainilla, obriu per la meitat, longitudinalment, la tija de vainilla i extraieu-ne la polpa amb la punta d'un ganivet. Seguidament, poseu la nata i la llet juntament amb la vainilla en un cassó al foc i deixeu que arrenqui el bull.

Mentrestant, en un bol o got, i amb l'ajut d'un braç batedor, barregeu els rovells d'ou i l'ou amb el sucre. Després, afegiu-hi la barreja de nata, sucre i vainilla, barregeu-ho bé, coleu-ho, ompliu diversos motllos individuals, com ara els de flam i poseu-los al forn, prèviament preescalfat, a 85º durant 45 minuts, en un recipient al bany maria. Després, desemmotlleu-los en fred i reserveu-los a la nevera.

Per fer la infusió de maduixes, talleu els maduixots per la meitat i col·loqueu-los en un bol, que pugui resistir l'escalfor, amb els 100 g de sucre.

A continuació, poseu a bullir un cassó amb aigua i quan arribi al punt d'ebullició tapeu el bol dels maduixots amb paper film i encaixeu-lo sobre l'olla per tal que la fruita es cuini al vapor durant 1 hora. Seguidament, coleu el suc generat pels maduixots exposats al vapor que us quedarà al bol, que és com una infusió, deixeu-lo refredar i passeu-lo a una gerreta, per al servei.

Tot seguit, talleu els maduixots en làmines, col·loqueu-les a la safata per al forn entapissada amb plàstic de silicona i poseu-ho al forn a 100º durant 4 hores per obtenir unes maduixes deshidratades.

I ja per acabar, en un plat fondo serviu la crema, tireu-hi sucre pel damunt i feu un caramel amb l'ajut d'un cremador. Finalment, col·loqueu els maduixots deshidratats al voltant de la crema cremada i afegiu-hi el suc de maduixots que teníeu reservat a la gerreta.

Rosa MunuerausLletMaduixa

·         DIFICULTAT: MITJANA

·         TEMPS: MÉS D'UNA HORA

·         RESTAURANT: EL CELLER DE CAN ROCA, GIRONA

·         INFORMACIÓ NUTRICIONAL 

Les cremes elaborades amb ou és molt important que es mantinguin refrigerades a 4ºC i que es consumeixin abans de 24h.

INGREDIENTS

·         Per a 4 persones:

·         Per a la crema catalana

·         37 g de nata

·         125 g de llet

·         50 g de sucre

·         5 rovells d'ou

·         1 ou

·         1 tija de vainilla

·         Per a la infusió de maduixa

·         1 kg de maduixots

·         100 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer la crema de vainilla, obriu per la meitat, longitudinalment, la tija de vainilla i extraieu-ne la polpa amb la punta d'un ganivet. Seguidament, poseu la nata i la llet juntament amb la vainilla en un cassó al foc i deixeu que arrenqui el bull.

Mentrestant, en un bol o got, i amb l'ajut d'un braç batedor, barregeu els rovells d'ou i l'ou amb el sucre. Després, afegiu-hi la barreja de nata, sucre i vainilla, barregeu-ho bé, coleu-ho, ompliu diversos motllos individuals, com ara els de flam i poseu-los al forn, prèviament preescalfat, a 85º durant 45 minuts, en un recipient al bany maria. Després, desemmotlleu-los en fred i reserveu-los a la nevera.

Per fer la infusió de maduixes, talleu els maduixots per la meitat i col·loqueu-los en un bol, que pugui resistir l'escalfor, amb els 100 g de sucre.

A continuació, poseu a bullir un cassó amb aigua i quan arribi al punt d'ebullició tapeu el bol dels maduixots amb paper film i encaixeu-lo sobre l'olla per tal que la fruita es cuini al vapor durant 1 hora. Seguidament, coleu el suc generat pels maduixots exposats al vapor que us quedarà al bol, que és com una infusió, deixeu-lo refredar i passeu-lo a una gerreta, per al servei.

Tot seguit, talleu els maduixots en làmines, col·loqueu-les a la safata per al forn entapissada amb plàstic de silicona i poseu-ho al forn a 100º durant 4 hores per obtenir unes maduixes deshidratades.

I ja per acabar, en un plat fondo serviu la crema, tireu-hi sucre pel damunt i feu un caramel amb l'ajut d'un cremador. Finalment, col·loqueu els maduixots deshidratats al voltant de la crema cremada i afegiu-hi el suc de maduixots que teníeu reservat a la gerreta.

Rosa Munuera.











    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada