Sopa de maduixots
Funcionalitat per baixar la plana fins al contingut Mira la recepta
en un minut
·
DIFICULTAT: BAIXA
·
TEMPS: MENYS DE 30 MINUTS
·
INFORMACIÓ NUTRICIONAL
Les maduixes són font d'antioxidants com els flavonoides, pigment natural
que li proporciona el color vermell, i vitamina C, que en té més quantitat que
la taronja.NGREDIENTS
1 kg de maduixots
1 manat de menta
1 làmina de gelatina
1 llimona i mitja
Un raig de moscatell
Pipes de carbassa
PREPARACIÓ
1. Tallem els maduixots a
mida macedònia. En reservem uns per emplatar. Dividim la resta en dues meitats,
una de les quals la posem a coure 20 minuts amb el foc al mínim fins a fer-ne
una compota.
2. Hidratem una làmina de
gelatina amb aigua mineral freda.
3. Escaldem un manat de
fulles de menta, en tallem la cocció posant-les en un bol amb aigua freda i
gel, i les triturem amb una mica de l'aigua del bol.
4. Posem la compota de
maduixa en un batedor perquè es vagi refredant.
5. Escalfem el suc d'una
llimona i hi desfem la gelatina hidratada.
6. Acabem la clorofil·la
colant la menta triturada i barrejant-hi la llimona amb gelatina.
7. Afegim l'altra meitat
de maduixots a la compota, juntament amb un raig de moscatell, el suc de mitja
llimona i una mica de la clorofil·la de menta. Ho triturem, ho colem i ho
refredem.
8. Ho servim amb un raig
de la clorofil·la de menta, uns maduixots dels que havíem reservat per
emplatar, unes pipes de carbassa i unes fulles de menta.
Rosa Munuera
00 70 Crema de vainilla amb maduixes
·
DIFICULTAT: MITJANA
·
TEMPS: MÉS D'UNA HORA
·
RESTAURANT: EL CELLER DE CAN ROCA, GIRONA
·
INFORMACIÓ NUTRICIONAL
Les cremes elaborades amb ou és molt important que es mantinguin
refrigerades a 4ºC i que es consumeixin abans de 24h.
INGREDIENTS
·
Per a 4 persones:
·
Per a la crema catalana
·
37 g de nata
·
125 g de llet
·
50 g de sucre
·
5 rovells d'ou
·
1 ou
·
1 tija de vainilla
·
Per a la infusió de maduixa
·
1 kg de maduixots
·
100 g de sucre
PREPARACIÓ
Per fer la crema de vainilla, obriu per
la meitat, longitudinalment, la tija de vainilla i extraieu-ne la polpa amb la
punta d'un ganivet. Seguidament, poseu la nata i la llet juntament amb la
vainilla en un cassó al foc i deixeu que arrenqui el bull.
Mentrestant, en un bol o got, i amb l'ajut d'un braç batedor, barregeu els
rovells d'ou i l'ou amb el sucre. Després, afegiu-hi la barreja de nata, sucre
i vainilla, barregeu-ho bé, coleu-ho, ompliu diversos motllos individuals, com
ara els de flam i poseu-los al forn, prèviament preescalfat, a 85º durant 45
minuts, en un recipient al bany maria. Després, desemmotlleu-los en fred i
reserveu-los a la nevera.
Per fer la infusió de maduixes, talleu els maduixots per la meitat i
col·loqueu-los en un bol, que pugui resistir l'escalfor, amb els 100 g de
sucre.
A continuació, poseu a bullir un cassó amb aigua i quan arribi al punt
d'ebullició tapeu el bol dels maduixots amb paper film i encaixeu-lo sobre
l'olla per tal que la fruita es cuini al vapor durant 1 hora. Seguidament,
coleu el suc generat pels maduixots exposats al vapor que us quedarà al bol,
que és com una infusió, deixeu-lo refredar i passeu-lo a una gerreta, per al
servei.
Tot seguit, talleu els maduixots en làmines, col·loqueu-les a la safata per al
forn entapissada amb plàstic de silicona i poseu-ho al forn a 100º durant 4
hores per obtenir unes maduixes deshidratades.
I ja per acabar, en un plat fondo serviu la crema, tireu-hi sucre pel damunt i
feu un caramel amb l'ajut d'un cremador. Finalment, col·loqueu els maduixots
deshidratats al voltant de la crema cremada i afegiu-hi el suc de maduixots que
teníeu reservat a la gerreta.
·
DIFICULTAT: MITJANA
·
TEMPS: MÉS D'UNA HORA
·
RESTAURANT: EL CELLER DE CAN ROCA, GIRONA
·
INFORMACIÓ NUTRICIONAL
Les cremes elaborades amb ou és molt important que es mantinguin
refrigerades a 4ºC i que es consumeixin abans de 24h.
INGREDIENTS
·
Per a 4 persones:
·
Per a la crema catalana
·
37 g de nata
·
125 g de llet
·
50 g de sucre
·
5 rovells d'ou
·
1 ou
·
1 tija de vainilla
·
Per a la infusió de maduixa
·
1 kg de maduixots
·
100 g de sucre
PREPARACIÓ
Per fer la crema de vainilla, obriu per
la meitat, longitudinalment, la tija de vainilla i extraieu-ne la polpa amb la
punta d'un ganivet. Seguidament, poseu la nata i la llet juntament amb la
vainilla en un cassó al foc i deixeu que arrenqui el bull.
Mentrestant, en un bol o got, i amb l'ajut d'un braç batedor, barregeu els
rovells d'ou i l'ou amb el sucre. Després, afegiu-hi la barreja de nata, sucre
i vainilla, barregeu-ho bé, coleu-ho, ompliu diversos motllos individuals, com
ara els de flam i poseu-los al forn, prèviament preescalfat, a 85º durant 45
minuts, en un recipient al bany maria. Després, desemmotlleu-los en fred i
reserveu-los a la nevera.
Per fer la infusió de maduixes, talleu els maduixots per la meitat i
col·loqueu-los en un bol, que pugui resistir l'escalfor, amb els 100 g de
sucre.
A continuació, poseu a bullir un cassó amb aigua i quan arribi al punt
d'ebullició tapeu el bol dels maduixots amb paper film i encaixeu-lo sobre
l'olla per tal que la fruita es cuini al vapor durant 1 hora. Seguidament,
coleu el suc generat pels maduixots exposats al vapor que us quedarà al bol,
que és com una infusió, deixeu-lo refredar i passeu-lo a una gerreta, per al
servei.
Tot seguit, talleu els maduixots en làmines, col·loqueu-les a la safata per al
forn entapissada amb plàstic de silicona i poseu-ho al forn a 100º durant 4
hores per obtenir unes maduixes deshidratades.
I ja per acabar, en un plat fondo serviu la crema, tireu-hi sucre pel damunt i
feu un caramel amb l'ajut d'un cremador. Finalment, col·loqueu els maduixots
deshidratats al voltant de la crema cremada i afegiu-hi el suc de maduixots que
teníeu reservat a la gerreta.
Rosa Munuera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada