dilluns, 25 de gener del 2021

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 77 GENER 2021 PÀG. 1 " JUTGES SEMPRE JUTGES " MAITE MASSONS

JUTGES, SEMPRE JUTGES

 

Sant tornem-hi! Un altre cop els jutges. No tenen descans perquè poden fer el que vulguin, no tenen ningú que els hi demani comptes.

 

Imaginem (tal com estan les coses és molt imaginar) que al darrer moment diuen que les eleccions es poden ajornar al 30 de maig. Això voldria dir llençar a la paperera 10.000.000 d’euros i l’esforç immens de molts ciutadans que ha hagut de pencar. Algú els descomptarà  ni que sigui una miqueta del sou pel terrabastall? I ara! Són gent impune facin el que facin.

 

Crec que ara per ara, només hi ha dues circumstàncies que farien ajornar les eleccions:

1.    Que la pandèmia es dispari i tots  seríem confinats a casa

2.     Que els jutges implicats del Tribunal Superior  de Justícia de Catalunya haguessin d’ingressar a la UCI per covid.

 

Personalment crec que la segona alternativa seria millor, perquè indubtablement afectaria menys gent i faria que els jutges veiessin realitats que ara no volen, però no s’esdevindrà. Pel que fa a la primera, tots desitgem que no arribi.

 

No sé, no tinc una bola de vidre, si estarem millor o pitjor el 14 de febrer o el 30 de maig, tot i que en aqueta darrera data  hi haurà molta més gent vacunada. Però tots els partits (el PSC arrossegant els peus i a contracor) havien arribat a un acord i això és molt respectable, perquè ens representen.

 

Espanya ja des de fa molts anys s’ha acostumat a aconseguir  canviar mitjançant lleis i tribunals  allò que  no els agrada de Catalunya i que ha aprovat el Parlament en funció dels vots rebuts. Hi ha un llarg llistat:

 

L’Estatut

El buidat de competències catalanes amb lleis estatals que deixen sense efecte tot el que volen.

Portant lleis i decrets al Tribunal Constitucional

Amb sentències on els jutges decideixen quines hores  han de donar els mestres en castellà o català.

I tantes altres coses.

 

He estat funcionària a l’ajuntament de Barcelona i soc testimoni de les interferències madrilenyes en les coses més petites i inversemblants.

 

Les respostes de certs partits davant d’aquesta darrera intromissió:

 

Ciutadans:

El govern ha de dictar un altre decret amb la corresponen formalitat jurídica perquè tingui efecte

Així diu que el govern de la Generalitat és un desastre, tot i que els jutges no han dit que el decret estigui mal fet, i a més ho diu sabent perfectament que la decisió legal està feta, es digui el que es digui.

 

En comú podem:

L’ajornament era de sentit  comú i demostra, de nou, la incapacitat del govern

És a dir, l’ajornament és lògic i correcte, però la culpa de que no es dugui a terme  no la tenen els jutges, la té el govern.  Premi a la incoherència!

 

PSC

La nostra és una democràcia sòlida. El PSC, com sempre, acatarà les resolucions judicials.

Com que jo no vull l’ajornament i  vull quedar bé, dic que sí, però aconsegueixo que les eleccions siguin al febrer -efecte Illa-, fent servir altres que fan la denúncia i que els jutges facin la feina bruta, perquè sé que la faran amb molt de gust.

 

 

Tot plegat, res que no sabéssim.

 

Resposta: la única que tenim, ara per ara. TOTS A VOTAR!

 

 

Maria Teresa Massons

Gener 2021

 

 

 

 

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada