dimecres, 27 de maig del 2020

REVISTA SKORPIO Nº 69 MAIG 2020 PÀG. 7 " CUINETA DE L'AVIA, MELMELADA DE MADUIXES AMB POMA " ROSA MUNUERA





69 Cuineta de l’Avia Melmelada de maduixa amb poma:
Ingredients:

4 pomes
1'5 kg de maduixes
0,5 kg de sucre 

- 4 cullerades de mel
- El suc d'una o dues llimones🍋
- la pell ratllada de les llimones
depèn de lo grans que siguin
- una branca de canyella (opcional)

Elaboració:

1. Primer dia: maceració de la fruita amb el sucre. Netegem les maduixes. Un cop netes les tallem. Pelem les pomes i la tallem a trossos grans. La posem en un bol, o cassola amb el sucre (mig quilo), remenem i deixem reposar a la nevera un dia.

2. L'endemà: Bullim la fruita.
El contingut ja macerat el posem en una olla o cassola gran. No afegim aigua. Opcional pot ser afegir la pell ratllada de les llimones i una branqueta de canyella. Espremem el suc de les 🍋 llimones i l'afegim a la cassola (sense les llavors). Remenem bé.

3. Ho posem a coure una hora aproximadament, a foc lent, sense tapar millor (ha de reduir). S’ha de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.

4. Cal tenir en compte que quan es refredi s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta (sempre hi podem afegir un xic d’aigua i acabar-la de coure).

5. Finalment omplim els pots amb la melmelada (esterilitzar-los abans bullint-los 20 min). La melmelada quan omplim ha de ser calenta, com més calenta millor, i ha d'arribar a uns milímetres per sota el tap. Posar a dins la olla tots els pots amb la tapa al revés, cap per avall, posar aigua fins que arribi a cobrir el tap l'aigua.

6. Els fem coure al bany maria uns 20-25 minuts per fer el buit i llestos.


Aquesta recepta ens serveix per a qualsevol recepta de melmelada. Només cal recordar afegir el suc d’una llimona per cada quilo de maduixa.


En el punt número 6, quan la melmelada encara sigui calenta, la provem, abans d'envasar-la, si considerem que li falta sucre li podem posar 2 o 3 cullerades de sucre o mel, o bé un polsim del complement alimentari per ensucrar, que tinguem per casa, com la stevia.
Així aconseguirem que la nostra melmelada sigui més "light".


No hem afegit gaire sucre ni espessidors, encara que podem afegir-los si volem. Podem afegir algun edulcorant, o més sucre, o mel, si la volem més dolça.
Aquesta melmelada no quedarà tova, si la volem més espessa, hi afegirem més pomes. La poma és un espessidor natural i combina amb altres fruites.

Un rajolí de suc de llimona és d'ajuda en la conservació i aspecte de la nostra fruita. Podem utilitzar aquesta tècnica per a l'envasament d'infinitat de productes.

Els pots duren diversos mesos si els mantenim en un lloc fresc.

Rosa Munuera




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada