dimecres, 27 de maig del 2020

REVISTA SKORPIO Nº 69 MAIG 2020 PÀG. 5 " ARA EL GOVERN ESPANYOL SE N'ADONA " JOSEP GARRIGA


69 ARA EL GOVERN ESPANYOL DESPRÉS DE TRES MESOS, OBLIGA A PORTAR MASCARETA!!!


Per fi després de tres mesos el Govern espanyol se n’ha adonat que les mascaretes s’han  de portar obligatòriament al carrer, en botigues, etc.
A partir del dia 21 de maig el Govern espanyol ha donat l'ordre  que tothom porti mascareta, per tal que així hi hagi menys contagi.
Ara, després de tres mesos terribles, amb 30.000 morts a Espanya i 13.000 a Catalunya.
És del tot inhumà, lamentable que aquesta mesura no s'hagi pres des del primer dia.
Si s'hagués fet així, no creieu que els morts haguessin estat molts menys?
I que s’haurien salvat moltíssimes vides!!!.
Això demostra una falta de coneixement, intel·ligència, gestió, etc. espantosa!!!
Aquest virus des de principis d'any a la Xina i a partir del febrer a Europa sabíem que es transmet entre les persones, pels ulls, per la boca, només en respirar pots contagiar-te d’aquesta Pandèmia,
El contagi ha estat i és, el màxim perill mortal a nivell mundial. Fins ara segons les dades oficials registrades han mort en el món més de 350.000, a Espanya més de 30.000, a Catalunya més de 13.000.
No es tracta de criticar ningú, ni criticar per criticar, no es tracta de partits polítics, colors, opinions, gustos, etc.
Es tracta de les vides d’una nació, es tracta de la salut de més de 40 milions de persones.
La obligació de qualsevol govern, per mediocre que sigui, és procurar pel benestar del seu poble, això  és primer, obligat, especialment la salut!.
El govern espanyol no està preparat, ha demostrat des del principi ser un total incompetent.
La seva mala gestió ha massacrat milers de vides i moltes d’elles es tenien i podien haver salvat, si s’haguessin pres les mesures oportunes quan calia.
Les mascaretes, per sanitat, per prevenció, per evitar contagis, havien de ser obligatòries des del primer moment, des del primer dia!.
És monstruós reflexionar-hi i pensar la quantitat de vides que s’haguessin pogut salvar!.
Com es possible tanta ignorància, tanta ineficàcia, tanta negligència!.
Fins ara el resultat en morts d’aquesta terrible pandèmia Covid-19 és:
Al món, més de 350.000
A Estats Units,  més de 100.000
A Europa, més de 100.000
A Espanya, més de 30.000
A Catalunya, més de 13.000
Que en pau descansin.
Respecte a les mascaretes tenim que remarcar lo seguent:
L’Estat hauria d’haber encarregat des del primer dia als tallers de confecció que fessin mascaretes més i més, preveient aquesta urgent i tan gran necesitat.

Josep Garriga



69 TOTHOM AMB MASCARETA

Porto mascareta en públic, no per mi, sinó per a tú. Vull que sàpigues que sóc prou educat com per saber que podria ser asimptomàtic i tot i així transmetre el virus. No, no "visc amb por" del virus, només vull ser part de la solució, no del problema. Utilitzar una màscara no em fa feble, espantat, estúpid ..., em fa considerat.
Quan penses en com et veus, l'incòmode que és o el què altres pensen de tú, només imagina't algú proper a tú; un pare, una mare, avi, ofegant-se amb un respirador. Llavors pregunta't si podries haver fet alguna cosa més per ells. Simplement és respecte cap als altres.


69 Mascaretes que es poden rentar 75 vegades, el model creat per una empresa catalana
Les mascaretes protegeixen del coronavirus en tots dos sentits
per Júlia Estivilldilluns, 4 de maig 2020 - 19:58h
Les mascaretes protegeixen del coronavirus en tots dos sentits | EFE

L'empresa catalana Quretex ha fabricat un model de mascaretes higièniques que poden netejar-se fins a 75 vegades sense que la seva efectivitat es vegi alterada. Es tracta de tota una novetat, ja que habitualment només es poden netejar fins a un màxim de 10 vegades. Aquest fet es deu al tractament que se li ha donat al material amb què estan fabricades i a la seva gran capacitat de resistència, segons recull 'La Vanguardia'.

Aquestes innovadores mascaretes, de gamma alta-superior i 100% reciclables, compleixen amb tots els criteris que ha marcat el Ministeri d'Indústria i ho fa sense dur cap filtre. Per la seva part, l'empresa d'Arenys de Mar (MaresmeGerBrokers podria arribar a distribuir fins a dos milions setmanals d'aquestes mascaretes.

Protegeix en ambdós sentits
Les mascaretes estan fabricades amb una microfibra de poliamida amb hidrofugat barrera OEKO-TEX que permet augmentar la seva protecció en tots sentits, és a dir, de dins a fora i de fora a dins. Compta amb diversos models d'estampat transpirables i absorbents. Actualment, el seu preu va dels 5 als 7 euros tot depenent del model i de la mesura triats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada