diumenge, 26 de febrer del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 15 LA CUINETA DE L'AVIA " MERMELADA DE LLIMONA " ROSA MUNUERA


ESSÈNCIA  Melmelada de Llimona

Fregar les llimones amb un fregall d’ alumini nou , 2 Kgs. De llimones, procurar que la pell sigui llisa i sense taques. Possarles a una cassola amb aigua bullent, coure 5 minuts i escórrer. Partir les llimones per la meitat, esprémer el suc i reservar-lo. Tallar la pell de la llimona  en juliana el més prim possible, descartar tots els trossos de pell bruta o tacada. Posar totes les llavors en una mussolina i lligar-la. Posar la cassola al foc amb 2 litres d’aigua i el farcellet amb els pinyols, quan l’aigua bullí tirar-hi les pells tallades en juliana i coure 20/25 minuts fins que estiguin toves i es desfacin als dits. Llavors afegir-hi  1,6 Kgs. De sucre, remenar perquè es dissolgui. Coure 20 minuts, tirar-hi esl suc de les llimones reservat i coure encara 10 minuts fins aconseguir el punt remenant sovint perquè no s’enganxi. Escumae, deixar reposar un parell de minuts abans d’omplir els pots.

Si quan s’omplin els pots queden bombolles ruixar-hi una mica d’alcohol ( ron o similar) , tapar i posar els pots al revés.

Es pot bullí al bany maria 20 o 30 minuts.

                                                                      Rosa Munuera

ESSÈNCIA  Melmelada de Llimona

Fregar les llimones amb un fregall d’ alumini nou , 2 Kgs. De llimones, procurar que la pell sigui llisa i sense taques. Possarles a una cassola amb aigua bullent, coure 5 minuts i escórrer. Partir les llimones per la meitat, esprémer el suc i reservar-lo. Tallar la pell de la llimona  en juliana el més prim possible, descartar tots els trossos de pell bruta o tacada. Posar totes les llavors en una mussolina i lligar-la. Posar la cassola al foc amb 2 litres d’aigua i el farcellet amb els pinyols, quan l’aigua bullí tirar-hi les pells tallades en juliana i coure 20/25 minuts fins que estiguin toves i es desfacin als dits. Llavors afegir-hi  1,6 Kgs. De sucre, remenar perquè es dissolgui. Coure 20 minuts, tirar-hi esl suc de les llimones reservat i coure encara 10 minuts fins aconseguir el punt remenant sovint perquè no s’enganxi. Escumae, deixar reposar un parell de minuts abans d’omplir els pots.

Si quan s’omplin els pots queden bombolles ruixar-hi una mica d’alcohol ( ron o similar) , tapar i posar els pots al revés.

Es pot bullí al bany maria 20 o 30 minuts.

                                                                      Rosa Munuera

ESSÈNCIA  Melmelada de Llimona

Fregar les llimones amb un fregall d’ alumini nou , 2 Kgs. De llimones, procurar que la pell sigui llisa i sense taques. Possarles a una cassola amb aigua bullent, coure 5 minuts i escórrer. Partir les llimones per la meitat, esprémer el suc i reservar-lo. Tallar la pell de la llimona  en juliana el més prim possible, descartar tots els trossos de pell bruta o tacada. Posar totes les llavors en una mussolina i lligar-la. Posar la cassola al foc amb 2 litres d’aigua i el farcellet amb els pinyols, quan l’aigua bullí tirar-hi les pells tallades en juliana i coure 20/25 minuts fins que estiguin toves i es desfacin als dits. Llavors afegir-hi  1,6 Kgs. De sucre, remenar perquè es dissolgui. Coure 20 minuts, tirar-hi esl suc de les llimones reservat i coure encara 10 minuts fins aconseguir el punt remenant sovint perquè no s’enganxi. Escumae, deixar reposar un parell de minuts abans d’omplir els pots.

Si quan s’omplin els pots queden bombolles ruixar-hi una mica d’alcohol ( ron o similar) , tapar i posar els pots al revés.

Es pot bullí al bany maria 20 o 30 minuts.

                                                                      Rosa Munuera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada