ESSÈNCIA Melmelada de Llimona
Fregar les
llimones amb un fregall d’ alumini nou , 2 Kgs. De llimones, procurar que la
pell sigui llisa i sense taques. Possarles a una cassola amb aigua bullent,
coure 5 minuts i escórrer. Partir les llimones per la meitat, esprémer el suc i
reservar-lo. Tallar la pell de la llimona
en juliana el més prim possible, descartar tots els trossos de pell
bruta o tacada. Posar totes les llavors en una mussolina i lligar-la. Posar la
cassola al foc amb 2 litres d’aigua i el farcellet amb els pinyols, quan
l’aigua bullí tirar-hi les pells tallades en juliana i coure 20/25 minuts fins
que estiguin toves i es desfacin als dits. Llavors afegir-hi 1,6 Kgs. De sucre, remenar perquè es
dissolgui. Coure 20 minuts, tirar-hi esl suc de les llimones reservat i coure
encara 10 minuts fins aconseguir el punt remenant sovint perquè no s’enganxi.
Escumae, deixar reposar un parell de minuts abans d’omplir els pots.
Si quan
s’omplin els pots queden bombolles ruixar-hi una mica d’alcohol ( ron o
similar) , tapar i posar els pots al revés.
Rosa Munuera
ESSÈNCIA Melmelada de Llimona
Fregar les
llimones amb un fregall d’ alumini nou , 2 Kgs. De llimones, procurar que la
pell sigui llisa i sense taques. Possarles a una cassola amb aigua bullent,
coure 5 minuts i escórrer. Partir les llimones per la meitat, esprémer el suc i
reservar-lo. Tallar la pell de la llimona
en juliana el més prim possible, descartar tots els trossos de pell
bruta o tacada. Posar totes les llavors en una mussolina i lligar-la. Posar la
cassola al foc amb 2 litres d’aigua i el farcellet amb els pinyols, quan
l’aigua bullí tirar-hi les pells tallades en juliana i coure 20/25 minuts fins
que estiguin toves i es desfacin als dits. Llavors afegir-hi 1,6 Kgs. De sucre, remenar perquè es
dissolgui. Coure 20 minuts, tirar-hi esl suc de les llimones reservat i coure
encara 10 minuts fins aconseguir el punt remenant sovint perquè no s’enganxi.
Escumae, deixar reposar un parell de minuts abans d’omplir els pots.
Si quan
s’omplin els pots queden bombolles ruixar-hi una mica d’alcohol ( ron o
similar) , tapar i posar els pots al revés.
Rosa Munuera
ESSÈNCIA Melmelada de Llimona
Fregar les
llimones amb un fregall d’ alumini nou , 2 Kgs. De llimones, procurar que la
pell sigui llisa i sense taques. Possarles a una cassola amb aigua bullent,
coure 5 minuts i escórrer. Partir les llimones per la meitat, esprémer el suc i
reservar-lo. Tallar la pell de la llimona
en juliana el més prim possible, descartar tots els trossos de pell
bruta o tacada. Posar totes les llavors en una mussolina i lligar-la. Posar la
cassola al foc amb 2 litres d’aigua i el farcellet amb els pinyols, quan
l’aigua bullí tirar-hi les pells tallades en juliana i coure 20/25 minuts fins
que estiguin toves i es desfacin als dits. Llavors afegir-hi 1,6 Kgs. De sucre, remenar perquè es
dissolgui. Coure 20 minuts, tirar-hi esl suc de les llimones reservat i coure
encara 10 minuts fins aconseguir el punt remenant sovint perquè no s’enganxi.
Escumae, deixar reposar un parell de minuts abans d’omplir els pots.
Si quan
s’omplin els pots queden bombolles ruixar-hi una mica d’alcohol ( ron o
similar) , tapar i posar els pots al revés.
Rosa Munuera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada