31 SK LA CUINETE DE L’AVIA “PITTA SALENTINA
“PITTA SALENTINA”
INGREDIENTS:
--1 Kg. de patates de polpa groga, 1 ou gran, 200 g. de
formatge ratllat, fulles de menta, un grapat de pa ratllat, 400 g. de ceba
daurada, 400 g. de tomàquets frescos, un grapat d’olives, 1 cullerada de
tàperes en vinagre, oli d’oliva verge extra al gust, sal.
Renteu les patates, poseu-les en una olla amb aigua freda
i coeu-les una hora. Peleu-les i
passeu-les pel passapuré. Per fer la
salsa, talleu les sebes i daureu-les a foc lent, amb l’oli d’oliva.
Afegiu la polpa de tomàquet, la sal i cuineu fins que
espesseixi. Incorporeu les olives i les
tàperes.
Afeigiu a les patates l’ou sencer, el formatge, una mica
de sal, 2 cullarades de salsa i algunes fulles picades de menta. Pasteu-ho tot.
Greixeu una safata antiadherent per coure al forn, i
poseu la meitat de la massa, repartiu pel damunt la salsa. Cobriu amb un altre capa de patates, greixeu
la superficie amb oli i acabeu amb una mica de pa ratllat.
Coeu al forn a 200ºC, fins que estigui daurada per sobre
(30-40 minuts).
Rosa Munuera
SARDINAS SIN COLA ¡NO HUELEN AL ASARLAS!
Por fin podemos comer sardinas asadas y disfrutar de
todas sus propiedades nutritivas. hasta
el descubrimiento de la eliminación del olor que dejaba impregnada toda la
casa, nos sentíamos intimidados y anteponíamos “mal olor” a “necesidad”. Y es
que la sardina es un pescado azul o graso.
Posee casi 10
gramos de grasa por cada 100 gramos de carne y una muy buena fuente de omega 3,
que ayuda a disminuir los niveles de colesterol y de triglicéridos, además de
aumentar le fluidez de la sangre, lo que disminuye el riesgo de
arteriosclerosis y trombosis.
Por este motivo,
es recomendable el consumo de sardinas y otros pescados azules si se padecen
enfermedades cardiovasculares. Su contenido proteico también es elevado.
Pués bien se ha
comprobado que cortándole la cola a la sardina no huele nada al asarla. Haz la
prueba, te sorprenderás!!!.
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