diumenge, 16 de juliol del 2023

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 106-107 JUNY-JULIOL 2023 PÀG. 3 " EL BARÇA TORNA A CORONAR LA CHAMPIONS!!! GAVINA

El Barça torna a coronar-se a Europa amb una remuntada històrica

Les blaugrana capgiren un marcador advers davant el Wolfsburg per aixecar la segona Champions femenina

Patricia Guijarro, autora de dos dels gols de la final | FC Barcelona

PER VICTOR RODRIGO, Barcelona | 3 de juny de 2023 a les 17:57 |

El Barça torna a ser reina d'Europa. Les blaugranes han consumat una remuntada històrica contra el Wolsfburg (3-2) després d'una segona part espectacular, amb dos gols de Patrícia Guijarro i Rolfö, capgirant un marcador molt advers per endur-se la segona Champions League femenina de la seva història. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez, que no havia trobat el seu joc ni l'encert durant els primers 45 minuts, ha dominat amb claredat el segon temps per aconseguir un resultat per emmarcar.

Les blaugranes han signat un inici de partit per oblidar. Quan només havien passat tres minuts del xiulet de l'àrbitre, el Barça ha encaixat un golàs de Pajor després d'un error defensiu flagrant de Lucy Bronze. Paños no ha pogut fer res per intentar rebutjar la pilota, que ha acabat encastada a l'esquadra de la porteria blaugrana. El Barça, lluny d'arronsar-se, ha començat a empènyer ofensivament per intentar igualar el marcador. Diverses arribades i xuts llunyans han començat a espantar la portera del Wolfsburg, però l'encert blaugrana no ha acabat de resultar en el primer gol de l'equip.

Un remat de cap d'Irene Paredes, sola i pràcticament sense portera, podria haver estat l'empat però l'ha enviat fora. També una rematada de Bonmatí i una altra de Graham han pogut resultar com el primer gol del Barça, però el resultat ha estat encara pitjor. Al minut 37, després d'una contra del Wolfsburg, Popp ha marcat el segon per a les alemanyes després d'un cop de cap que ha acabat de sentenciar una primera part nefasta per a les blaugranes.

Com ha canviat tot després del descans. Les blaugranes en només quatre minuts -un només de diferència entre els dos- han aconseguit l'empat a 2 amb dos gols de Patri Guijarro. El Barça no ha deixat ni respirar al Wolfsburg després del xiulet de l'àrbitra per reprendre el partit: dues arribades a l'àrea alemanya i primer gol. Es repeteix l'escena, recupera el Barça i segon gol. Aitana Bonmatí, la gran protagonista de les centrades. El ritme de la final canvia per complet.

Sense arronsar-se ni perdre ritme, el Barça -encara amb Àlexia Putellas a la banqueta- ha mantingut el joc ofensiu, obligant al Wolfsburg a tancar-se a la seva pròpia àrea. L'eufòria blaugrana, especialment els 10.000 aficionats que donaven suport a l'equip des del Philips Stadion d'Eindhoven, ha quedat consumada amb el tercer gol del Barça: després de diversos xuts rebutjats per la defensa, Rolfö ha encastat la pilota a l'esquadra, des del segon pal, per consumar la remuntada.

Quan faltaven només cinc minuts per acabar el temps reglamentari, la millor jugadora del món i capitana del Barça, Àlexia Putellas, ha saltat a la gespa per consumar la segona Champions League femenina de la història del club. El final ha estat frenètic, amb 7 minuts d'afegit, diverses topades entre jugadores, targetes grogues i lesionades. Tot ha estat insuficient per sumar l'empat per part del Wolfsburg i el Barça es corona com a campiona d'Europa.