LA CUIENTA DE L'ÀVIA
“ CALAMARS AMB CEBA “
ELABORACIÓ:
Tallarem els calamars a trossos macos.
La ceba, la podeu tallar en juliana gruixuda...tot i que amb aquesta llarga
cocció perdrà tota forma.
L'all el posarem sencer però peleu-lo i feu-li uns talls als laterals. Així
deixarà anar tot el sabor.
En una cassola hi posarem un bon raig d'oli d'oliva, i hi posem les fulles
de llorer.
Gairebé en fred, ja hi podem abocar la ceba.
Seguidament la cabeça d'alls....
I deixem que es faci una mica. Remeneu-ho tot plegat.
Al cap de pocs minuts, hi abocarem els calamars.
Un bona remenada....
...i ja hi podem tirar la pebre blanca.
Jo poso una cullerada sencera, per què m'agrada picantó. Però poseu-ne
mitja vosaltres millor.
No tingueu por...no es massa...ja veureu.
Ara el vi blanc.
Un got sencer.
I ara és qüestió de deixar-ho coure a foc més aviat baix durant uns 70-75
minuts.
A mitja cocció hi afegirem un got d'aigua bullent.
Saleu el guisat també.
Un cop fet, tasteu-ho de sal i comproveu que el calamar està ben cuit.
Deixeu reposar el plat una bona estona. Millor d'un dia per altre.
Bon profit!!
Rosa Munuera
LA PAELLA DE L'ÀVIA, SENS DUPTE, ÉS LA PRIMARIA!!!Rosa Munuera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada