00 8 70 Melmelada de maduixa
Ingredients:
- 1 quilo
de maduixes.
- 500 g
de sucre
- El suc
d’una llimona
Elaboració:
- Netegem
les maduixes i
els hi retirem el “barret”. Un cop netes les tallem dauets petits.
- Les
posem en una cassola i hi afegim la meitat del pes de la fruita en sucre.
- Exprimim
el suc d’una llimona l’afegim a la cassola i ho posem a coure una hora
aproximadament, a foc lent. S’ha de remenar de tant en tant perquè no
s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.
- Quan
tenim les maduixes ben confitades les passem pel minipímer. Dependrà del gust
de cadascú, que les triturem més o menys (si hi volem trobar trossets de
fruita o no).
- Cal
tenir en compte que quan es refredi s’espessirà una mica, per tant ha de
quedar fluideta (sempre hi podem afegir un xic d’aigua i acabar-la de
coure).
- Finalment
omplim els pots amb la melmelada (jo els esterilitzo abans bullint-los una
estona), els tapem i els fem coure al bany maria uns 15 minuts per fer el
buit i llestos.
Tal i com ja vem explicar també en el post de la Melmelada de taronja, aquesta recepta ens
serveix per a qualsevol recepta de melmelada. Només cal recordar afegir el suc de d’una llimona per
cada quilo de fruita, en la de taronja no cal.
Rosa Munuera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada