dijous, 8 de juliol del 2021

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 82 JUNY 2021 PÀG. 5 " CUINETA DE L'ÀVIA, MELMELADA DE MADUIXA " ROSA MUNUERA

00 8 70 Melmelada de maduixa

Ingredients:

  • 1 quilo de maduixes.
  • 500 g de sucre
  • El suc d’una llimona

Elaboració:

  1. Netegem les maduixes i els hi retirem el “barret”. Un cop netes les tallem dauets petits.
  2. Les posem en una cassola i hi afegim la meitat del pes de la fruita en sucre.
  3. Exprimim el suc d’una llimona l’afegim a la cassola i ho posem a coure una hora aproximadament, a foc lent. S’ha de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.
  4. Quan tenim les maduixes ben confitades les passem pel minipímer. Dependrà del gust de cadascú, que les triturem més o menys (si hi volem trobar trossets de fruita o no).
  5. Cal tenir en compte que quan es refredi s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta (sempre hi podem afegir un xic d’aigua i acabar-la de coure).
  6. Finalment omplim els pots amb la melmelada (jo els esterilitzo abans bullint-los una estona), els tapem i els fem coure al bany maria uns 15 minuts per fer el buit i llestos.

Tal i com ja vem explicar també en el post de la Melmelada de taronja, aquesta recepta ens serveix per a qualsevol recepta de melmelada. Només cal recordar afegir el suc de d’una llimona per cada quilo de fruita, en la de taronja no cal.

Rosa Munuera



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada