diumenge, 27 de desembre del 2020

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 76 DESEMBRE 2020 PÀG. 5 " LA CUINETA DE L'ÀVIA, CALAMARS AMB CEBA " ROSA MUNUERA

 

76 La cuineta de l’Àvia

Avui, Calamars amb ceba:

INGREDIENTS:

400 g de calamars nets

4 cebes

1 cabeça d'alls sencer

1 got de vi blanc

mitja culleradeta de pebre blanca mòlta

un bon raig d'oli d'oliva

3 fulles de llorer

1 got d'aigua bullent

sal

ELABORACIÓ:

Tallarem els calamars a trossos macos.

La ceba, la podeu tallar en juliana gruixuda...tot i que amb aquesta llarga cocció perdrà tota forma.

L'all el posarem sencer però peleu-lo i feu-li uns talls als laterals. Així deixarà anar tot el sabor.

En una cassola hi posarem un bon raig d'oli d'oliva, i hi posem les fulles de llorer.

Gairebé en fred, ja hi podem abocar la ceba.

Seguidament la cabeça d'alls....

I deixem que es faci una mica. Remeneu-ho tot plegat.

Al cap de pocs minuts, hi abocarem els calamars.

Un bona remenada....

...i ja hi podem tirar la pebre blanca.

Jo poso una cullerada sencera, per què m'agrada picantó. Però poseu-ne mitja vosaltres millor.

No tingueu por...no es massa...ja veureu.

Ara el vi blanc.

Un got sencer.

I ara és qüestió de deixar-ho coure a foc més aviat baix durant uns 70-75 minuts.

A mitja cocció hi afegirem un got d'aigua bullent.

Saleu el guisat també.

Un cop fet, tasteu-ho de sal i comproveu que el calamar està ben cuit. Deixeu reposar el plat una bona estona. Millor d'un dia per altre.

Bon profit!!!

Rosa Munuera





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada