dissabte, 28 d’octubre del 2023

REVISTA MENSUAL SKORPIO Nº 109-110 SEPTEMBRE-OCTUBRE 23 PÀG. 1 " HISTÒRIA D'UN HEROI " MAITE MASSONS

 

HISTÒRIA D’UN HEROI

 

Es deia Ofir Lipstein i vivia a Ofakim, una població propera a la franja de Gaza. Durant anys amb entusiasme i coratge va treballar per   donar esperança i millorar la vida dels seus veïns palestins. Va dedicar 2.000 Ha. del seu municipi per energia solar i poder proporcionar electricitat a Gaza i també va instal·lar conduccions subterrànies per aportar aigua potable i  va muntar  empreses que donaven feina a 10.000 gazatins. Fa tres setmanes va tenir una reunió a la frontera per parlar de millores a Gaza.

 

Hamàs va desenterrar  les conduccions i va fer servir els tubs per disparar míssils contra civils israelians i el 7 d’octubre  al matí va matar Ofir i a la seva sogra. El fill de 19 anys ha desaparegut, probablement és un ostatge d’Hamàs.

 

Ofir era un heroi de la pau i no és l’únic. Era el tipus de persones que Hamàs odia perquè  els terroristes viuen de l’opressió i la desgràcia dels palestins. Ha construït aproximadament 900 Km. de túnels subterranis per atacar Israel, per guardar municions i amagar-se. També n’ha fet a Egipte per introduir municions i fer contraban. Pels túnels hi arribaven cotxes si convenia fins que Egipte els va inundar d’aigua salada. És amb els túnels que té míssils prou potents per arribar a Tel Aviv. Esclar que Hamàs podia gastar els diners en fer refugis anti-bombes per a la població, però no li interessa. Cal culpar Israel, encara que el seu exèrcit que fa allò que no fa cap altre exèrcit: avisa 10 minuts abans de bombardejar per ajudar a la població civil a protegir-se.

 

Quan Hamàs i simpatitzants diuen “Palestina lliure” volen dir esborrar Israel i els jueus amb sort al mar, perquè morir cremats vius o torturats com s’han trobat a les poblacions atacades el 7 d’octubre és pitjor. Altre eufemisme per a la supressió d’Israel és “el dret de retorn dels refugiats”. Dels aproximadament 800.000 que va haver arran de la guerra de 1948, ara, passats 75 anys,  han esdevingut 5 milions. Si entressin  a Israel suposaria la destrucció d’Israel. Malauradament al món hi ha refugiats com a conseqüència de conflictes bèl·lics, però passats uns anys la gent troba un lloc (com es va esdevenir amb els refugiats de la guerra civil espanyola i molts altres). Però passar 75 anys sense treballar  vivint a costa de les Nacions Unides, Europa i Estats Units i tenint més i més descendents és un cas únic al món, que enlloc és tolerable,  però si són palestins...

 

Aràbia Saudita i Qatar tenen prou diner per ajudar aquests refugiats, però s’estimen més gastar en hotels, campionats de futbol, rallis de cotxes i luxe desmesurat. I amb tants diners no podrien invertir una mica en laboratoris per investigar i curar malalties?  O en ajudar a musulmans necessitats? No els interessa.

 

Se sol dir que Israel ignora les decisions de les Nacions Unides. Israel existeix perquè les Nacions Unides van votar per majoria l’any 1948 el dret d’Israel a existir. Aquesta votació, la primera i bàsica, ha estat sistemàticament rebutjada per les nacions àrabs.  Si s’hagués acceptat, hi hauria  hagut pau. Després han vingut altres resolucions condemnatòries, però...

 

El Consell de  les Nacions Unides de Drets Humans des de l’any 2006 fina al 2015 ha condemnat Israel en 62 ocasions.

 

També han estat condemnats:

Sïria (17 cops)

Miamar (12)

Corea del Nord (8)

Iran (5)

Eritrea (4)

Sudan (2) i cap país més. Ni Xina, ni Afganistan, ni Aràbia Saudita, ni Líbia, ni tants d’altres que no respecten els drets humans de manera notòria i flagrant.

 

El Consell de Seguretat ha fet 131 resolucions sobre Israel. Per altra banda, per exemple, l’Iran que ha estat un país conflictiu i en el punt de mira de Estats Units (el que facilita que se’n facin resolucions) n’ha rebut 15. És a dir, tan sols una mica més d’una desena part de les relatives a Israel.

 

Les Nacions Unides no són un Parlament que fa lleis, els representants no són votats, són designats pel govern del seu país i atès que els països democràtics són una minoria al món, les resolucions de les Nacions Unides en moltes ocasions no són democràtiques i quan tenen un biaix negatiu tan gran vers Israel, no tenen credibilitat.

 

Els nostres mitjans de comunicació donen notícies sobre Gaza, però mai adverteixen que Hamàs manté una dictadura terrorista sense llibertat de premsa i opinió.  Els periodistes saben que sobreviure a Gaza implica  dir el que Hamàs vol i que controla extremadament bé. A Israel hi ha llibertat i si el govern diu quelcom no cert, aviat algú el desmentirà. Les informacions que dona Israel, doncs, són més creïbles.

 

A Camp David i posteriorment a Oslo es va acordar l’existència de dos països, però els dirigents palestins es van desdir immediatament. Israel sap que si perd una sola guerra deixa d’existir i no té altre lloc on anar, és el seu país. Els dirigents palestins volen tot, no volen dos estats i si ha d’haver-hi un, ha de ser controlat per ells  (sense llibertat per les dones, ni per als  homosexuals, ni democràcia, ni llibertat d’expressió, ni tantes altres coses bones i necessàries).  De veritat que es pot voler aquesta “Palestina lliure”? Jo no la vull.

 

 

 

Maria Teresa Massons

Octubre 2023

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada