dilluns, 27 de febrer del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 SUMARI


ATENCIÓ!!! LECTORS REVISTA SKORPIO:

S’ACAVA D’EDITAR LA REVISTA DIGITAL SKORPIO Nº 32 FEB. 17 GUARDONADA EN POESIA!. DESDE 2009 ES LA PRIMERA REVISTA MENSUAL INDEPENDENT! Q’ES PUBLICA A S. SUSANNA PINEDA, CALELLA SANT POL I ARREU DEL MARESME, EN EL SEU BLOG:

escacseskorpio.blogspot.com LA PODEU GAUDIR AMB EL VOSTRE                                                        MOVIL I TAMBÉ AL GOOGLE.   EL SUMARI ES EL SEGUENT:                                                                     1- FOTOS I NOMS PLOMES COL-LABORADORES.                                 2- EDITORIAL: “AVUI ES UN DIA MOLT ESPECIAL”  JOSEP GARRIGA                                                                              3-         “ VOLEM ACOLLIR “                                         JOANA TORRES                  4-         “ PLUJA “                                                           JOSEP GARRIGA            5-         CONCERT LIRIC ESGLESIA CALELLA                                                                                                         6-ACTIVITAT DE L’HOME “FEINES DE LA CASA”      JOSEP GARRIGA                                                                                                 7-       “ EM SENTO JOVA “                                           JOSEP GARRIGA                                                              8-          SALUD   “AIRE ACONDICIONADO ”              RAFAEL ZEPEDA                                                                                                     9-         IHSANLULU                   PROGRAMA                                        10     EL RECORTE QUE PIDE TODA ESPAÑA A GRITOS!!!                                                                                                                          11-     “ NEIX EL DIA “                                                  JOSEP GARRIGA                                                                                        12- “MONASTIR DE SANT JERONI DE LA MURTRA“    GAVINA                                                          13- SENDERISME “NAIXEMENT DEL RIU CARDENER” GAVINA                                          14-  CARTES D’AMOR   “ THE TROBAT “                   JOSEP GARRIGA                                                                                              15-CUINETA DE L’AVIA “MERMELADA LLIMONA ROSA MUNUERA                                                                                                                            16-        HISTORIA   “JURAMENT DE FELIP V”                                                                         17-    “ FOCS DE FESTA MAJOR “                               JOSEP GARRIGA                     18-       ECONOMIA  “ FUSIÓ BBVA “                                                                                        19-OPERA MANON-TEATRE MUÑECA DE PORCELANA SACRISTÁN                                                                                   20- INDIGNACIÓN TOTAL!  ESPAÑA AL BORDE DEL CAOS! REVILLA     21-            HUMOR  “VIEJECITO”—“IMSERSO”

CREADOR I DIRECTOR      JOSEP GARRIGA        TEL/ 663 552 830

 

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PORTADA PÀG. 1 COL-LABORADORS


PORTADA

PRIMERA REVISTA INDEPENDENT DEL MARESME “SKORPIO” Nº 32 FEBRER 2017.      GUARDONADA EN POESIA!!!

AQUESTE REVISTA DIGITAL ES PUBLICA MENSUALMENT DESDE 2009.

AMB EL VOSTRE MOVIL LA PODREU GAUDIR.

I PER EL GOOGLE LA TROVAREU EN EL SEU BLOG:  escacseskorpio.blogspot.com                       

LES SEVES PLOMES SON:

MARIA TERESA MASSONS

ROSA MUNUERA

JOANA TORRES

JOSEP PONS TOLL

JOSEP PONS PUIGDEFÀBREGAS

GAVINA

JOSEP GARRIGA

 

AGRAIM A TOTS ELLS LA SEVA COL-LABORACIO TOTALMENT DESINTERESSADA.

EN AQUESTES, LES PRIMERES SETMANES DE L’ANY 2017, US DESITGEM A TOTS:  “ QUE LA FELICITAT US PERSEGUEIXI “

CREADOR I DIRECTOR  JOSEP GARRIGA







REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 EDITORIAL PÀG. 2 " CARTES D'AMOR " AVUI ES UN DIA MOLT ESPECIAL " JOSEP GARRIGA


CARTES D’AMOR-“ AVUI ÉS UN DIA MOLT ESPECIAL “

Avui és un dia molt especial?,

o és un dia més de la nostre fervorosa vida amorosa?.

Tinc la sensació que la nostre separació,

ens aboca a un espai sense sortida,

on la nostra estimació es reforça cada dia,

com es reforça la llum en aixecar-se el dia.

Quan no gaudeixo de la teva companyia,

miro el mar i entre les oles,

et veig com cavalcant entre sirenes.

Si en el meu somni els teus llavis

em xiuxegen dolces melodies?,

les escolto embadalit mentre suaument

acarono amb els sentits els teus ulls que em sonriuen.

Sí, amor meu, avui és un dia molt especial,

avui és, més que mai el nostre dia!!!.

Josep Garriga

 

Aquest poema també ha estat publicat al Diari Maresme

diumenge, 26 de febrer del 2017

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 3 " VOLEM ACOLLIR " JOANA TORRES


“ VOLEM ACOLLIR “

 

Fa uns dies vaig anar a un acte organitzat per un grup d'entitats que sota el nom "Volem Acollir" es va organitzar a Mataró, la meva ciutat.

Primer de tot diré com n'estic d'orgullosa de la solidaritat i de la resposta de tantes i tantes persones que van omplir el Foment Mataroní, em consta que no hi va poder entrar tothom.

L'acte va comptar amb parts diferenciades, música, reivindicació, activisme, i alguns moments, més d'un i de dos, em va emocionar, em va fer patir i em va indignar. No sabria dir per quin ordre va passar tot això.

Com és possible que Europa, la vella Europa!, permetis tot això?, com podem viure tranquils sabent que milers de persones dormen en tendes velles, envoltats de neu per tot arreu, menjant un cop al dia, menjar fred! Canalla, persones adultes, ancians...

Els vídeos van ser colpidors, les imatges acostumen a ser-ho. Persones que no veuen futur, que volen tornar a casa seva però no poden, la guerra, la violència, els interessos internacionals!, maleïts tots!

Diversos artistes ens varen amenitzar la vetllada, entre ells Marina Rossell, super emotiva, directe, punyent, indignada!

El dia 18 hi ha una manifestació a Barcelona, jo, que hi penso assistir, que escric aquestes lletres i quan les llegiu ja haurà passat la mateixa, espero que sigui un èxit rotund, de moltes i moltes persones que no entenem, ni ho volem fer, com podem permetre això a ple segle XXI?

A l'acte de Mataró, que era el central de la comarca del Maresme, va parlar un noi, molt jove, sirià, que viu a Mataró fa uns mesos i sabeu.... cap institució li ha donat un cop de mà. CAP. Ho han fet entitats ciutadanes, persones anònimes, sensibles, que veuen el seu desempar, la seva solitud.

De fet, jo espero, de veritat, estar equivocada, no vaig veure en aquest acte cap representant institucional. CAP, del govern de la meva ciutat. Això, fa mal.

Volem acollir, ja n'hi ha prou d'excuses, tots i totes hem de participar de la campanya "Casa nostra és casa vostra". Prou excuses, acollim ara. Volem que les autoritats, a TOTS els àmbits, s'impliquin, reaccionin i actuïn. La societat civil ja ho estem fent!

El govern espanyol es va comprometre a acollir un nombre de persones, bastant baix per cert, de moment, res de res!

Es calcula que l'any passat, és impossible quantificar-ho, van morir més de cinc mil, 5000!, persones al Mediterrani, fugint de les guerres, la fam i la violència a casa seva. Fins quan romandrem impassibles? No podem deixar que el nostre estimat mar…. es converteixi en el “Maremortum”. No posem portes al mar.

JO NO!

 
#volemacollir

Joana Torres

 

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 4 " PLUJA " JOSEP GARRIGA


31  C. X SK  “ PLUJA “

Pluja

Pluja desitjada,

pluja estimada.

Quan arribes,

banyes la terra amb somriures.

Al deixarte caure,

és com si el cel es desprengués,

de dolçes llàgrimes.

Tú ets la nostre joia enriquidora.

Pluja que mires i mulles quan acarones.

El teu cant constant, són partitures,

quasi-be, poétiques.

Les gotes de pluja ballen, musiquegen, humitegen.

La pluja i el vent van de la mà freqüentment.

L’aigua de la pluja és vida, és energía,

és compañía,

és la generositat de la natura,

és el suport que dóna cura.

Però, quan la pluja és persistent,

esglaia la gent.

Dolça pluja, aquest cop el núvol no ha descarregat,

l’aire se l’ha emportat.

Benvinguda pluja, filla de la mar,

ara, no et deixaré escapar.

Josep Garriga

Aquest poema també ha estat publicat al Diari Maresme.

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 5 CONCERT LIRIC ESGLESIA CALELLA


ESDEVENIMENT LIRIC CELEBRAT A LA PARROQUIA DE CALELLA

Avui diumenje 19 de febrer s’ha celebrat a la Parroquia de Calella una Gran Gala Lírica:

Rosa Mª Campasol      Mezzo Soprano

Vicenç Herrero            Baríton

Quartet  “ Kaddish “

Blanca Soler—Joan Vallcorba—José A. Cabo—Miquel Gonzalez

Cor: “ Sant Pol Canta “   Director: Emili Orrit

Programa:

Aura de Pregàries, Viatges d’Òpera, Sarsueles, i Cançons Populars.

Concert: Benefici a la Reconstrucció del “ Racó de la Pau “ Sant Martí del Montnegre.

L’Església Parroquial de Calella ens ha oferit una excelent sonorització acústica, amb la qual els interpretes han lluit les seves portentoses veus, amb les quals el públic ha gaudit d’un gran concert.

Josep Garriga

 

Aqueste noticie també ha estat publicada al Diari Maresme



REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 6 " L'HOMA QUE PARTICIPE AMB LES FEINES DE LA CASA, MILLORA LA SALUT "


32 SK C. X  ELS HOMES QUE PARTICIPEN EN LES FEINES DE CASA MILLOREN LA SEVA SALUT.

“Els homes que participen en les feines de casa milloren la seva salut”

Que els homes participin en les tasques domèstiques no és només una qüestió de justicia social ( per què ha de fer-ho la dona?), sinó també de salut.

Un recent estudi revela que els homes obesos que fan activitat física domèstica, com cuinar, fregar, escombrar o netejar la pols, tenen meinys-risc de tenir una malaltia cardiovascular o diabetes.

Això es desprèn d’una investigació en què participa la Universitat de Granada, que a més assenyala que els homes sedentaris podrien millorar la seva salut si participessin en els feines de la llar, i amb això aconseguir assolir els nivells d’activitat física desitjables, cosa que sí que tenen un percentatge de dones més alt.

L’estudi, publicat a la Revista Espanyola de Cardiología, es basa en les dades de 2.698 homes i dones d’entre 25 i 79 anys.  Els investigadors van partir d’un concepte innovador, el d’obés metabòlicament sa ( OMS ), referit a un grup d’individus obesos que sembla que están protegits de les principals complicacions cardiometabòliques associades a l’obesitat.

“ Una troballa important d’aquest estudié s que les dones presentaven més nivells d’activitat física si es té en compte l’activitat física domèstica, i això podría explicar en part la proporció més alta de l’OMS observada en elles “.

Explica Virginia Aparício Garcia-Molina, del Departament de Fisiología de la UGR.

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 7 " EM SENTO JOVE " JOSEP GARRIGA


“EM SENTO JOVE”

Em sento jove

Des que et conec, cada dia em sento més jove.

No sé que tinc, que la sang em bull com mai,

Com no ho feia fa tans I tans anys!.

Perquè tinc moltes més il-lusions per viure,

per cantar, per ballar, per somriure,

per fer coses, per fer plans,

per escoltar-te, per sentir-te, per estimar-te,

per gaudir de cada instant, per trovar-te.

Perquè tú ets el motiu del meu present,

del meu futur, del meu amor.

Per que tú ets sempre dins el meu cor.

Josep Garriga

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 8 SALUD " AIRE ACONDICIONADO " RAFAEL ZEPEDA


Dr. Rafael Zepeda Ramos, pediatra.

Un coche estacionado a la sombra durante el día con las ventanas cerradas puede contener de 400-800 mg. de Benceno. Si está aparcado fuera bajo el sol a una temperatura superior a 16º C., el nivel de Benceno subirá a 2000-4000 mg., 40 veces el nivel aceptable.


La gente que se sube al coche
manteniendo las ventanas cerradas inevitablemente aspirará en rápida sucesión excesivas cantidades de esa toxina.
El Benceno es una toxina que
afecta al riñón y al hígado. Lo que es peor, es extremadamente difícil para el organismo expulsar esta substancia tóxica.


Aire Acondicionado o Simple Aire de los Coches

En el manual del conductor se indica que antes de encender el aire acondicionado, debe uno abrir las ventanas y dejarlas así por un tiempo de dos minutos, pero no especifican "el porqué", solo dejan entrever que es para su "mejor funcionamiento".-


Aquí viene la razón medica: el aire refrescante antes de salir frío, manda todo el aire del plástico caliente el cual emite Benceno, una toxina causante de Cáncer (lleva un tiempo darse cuenta del olor del plástico calentado en el coche). Por eso la importancia de mantener los cristales abajo unos minutos.

"Por favor No encender el aire acondicionado o simplemente el aire normal inmediatamente que se entra en el coche.
Primero se deben abrir las ventanas y después de un momento encender el aire y mantener las ventanillas abajo hasta después de unos minutos
.

Además de causar cáncer, el Benceno envenena tus huesos, causa anemia y reduce las células blancas de la sangre.

Una exposición prolongada puede causar Leucemia, incrementando el riesgo de cáncer.
También puede producir un aborto. El nivel apropiado de Benceno en lugares cerrados es de 50 mg. por 929 cm .2


Así que amigos, por favor antes de entrar en el coche, abrir las ventanas y la puerta para así dar tiempo a que el aire interior salga y disperse esa toxina mortal.

REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 9 PROGRAMA " IHSANLULU "


Benvolguda família ihsanlulu,

 

Com ja us vam dir, tornarem a fer el concert de Lluís Llach i Joan Manuel Serrat. Aquesta vegada a l'Auditori de Pineda de Mar.

 

Divendres 21 d’abril, 22.00 h

CONCERT DE SANT JORDI

Ihsanlulu: Despullant-nos... amb Llach i Serrat

Ihsa Béjar: veu

Lourdes Bartrolí: piano i veus

Preu: 10 €


Agraïm als que ja heu volgut comprar les entrades.

 

AVUI, es posen a la venda online i aquest és el link des d'on ho podeu fer:


 

Tot i així, si algú no té internet, sempre us podeu adreçar a Can Comas (pl. Catalunya, 3- Pineda de Mar) de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores. Us recordem que l’aforament és de 265 localitats numerades.

Us adjuntem, a més, la programació de l'Auditori.

Una abraçada i esperem retrobar-nos-hi!

ihsanlulu


REVISTA SKORPIO Nº 32 LA 1ª INDEPENDENT DEL MARESME FEBRER 2017 PÀG. 10 " EL RECORTE QUE PIDE TODA ESPAÑA " A GRITOS"


EL RECORTE QUE PIDE BRUSELAS Y TODA ESPAÑA,… A GRITOS

POR FIN CONFIRMAMOS A LOS VIVIDORES:

Cargos
Número
Diputados y senadores
650
Parlamentarios autonómicos
1.206
Alcaldes
8.112
Concejales
65.896
Diputados provinciales
1.031
Cargos de confianza en diputaciones
970
Responsables de cabildos y consejos insulares
139
Consejeros Valle de Arán
13
Mancomunidades
2.800
Políticos contratados como cargos de confianza
40.000
Políticos empleados en empresas públicas o con participación estatal
131.250
Políticos en la Unión Europea
1.100
Políticos en embajadas autonómicas
940
Políticos en el Consejo de Estado
60
Políticos retirados con pensiones
1.600
Tribunal de Cuentas
120
Consejos económicos y asesores
4.800
Defensores del pueblo, menor, mujer, etc
900
Observatorios y entes asesores
2.600
Fundaciones públicas
1.600
Sindicalistas liberados
65.130
Representantes Patronales
31.210
Cámaras de comercio
6.000
Cargos políticos en la Tesorería General de la Seguridad Social
800
Cargos políticos en el INEM nacional y regionales
2.400
Cargos políticos en entidades educativas
1.900
Instituto Cervantes
80
Cargos políticos en embajadas nacionales
240
Entidades de cooperación al desarrollo
230
Cargos políticos en medios de comunicación públicos
630
Entidades de gestión de fondos de formación
140
Entidades de desarrollo rural
860
Consejos reguladores
480
Políticos ante organismos internacionales (ONU, OCDE, etc)
160
Consorcios
870
Comisiones nacionales (Valores, Telecomunicaciones, etc)
440
Gestores de fondos públicos
680
Casa Real
132
Entidades financieras públicas
460
Cargos de designación para gestores de clases pasivas
40
Cargos de designación para entes gestores de vivienda pública
390
Entidades de publicaciones públicas
430
Entidades de difusión cultural en el exterior (estatal y autonómica)
1.470
Agencias Públicas de Regulación
910
Tribunales y entes de mediación
630
Entidades de conservación del patrimonio
860
Entidades de investigación e I+D
182
Entidades relacionadas con el tabaco
182
Entidades relacionadas con el juego
164
Patrimonio del Estado y autonómicos
640
Entidades de coordinación territorial y municipal
450
Entidades de mutualidades públicas
1.360
Cargos de designación directa en el sistema sanitario
8.260
Cargos de designación directa en el sistema educativo
9.390
Organismos de control interno
4.270
Organismos de gestión catastral
2.470
Direcciones generales de Policía y Guardia Civil
130
Instituciones Penitenciarias
61
Protección civil y servicios de emergencias
700
Seguimientos de medios de comunicación y gabinetes de prensa
7.200
Servicios estadísticos y de padrón municipales
730
Entidades de transporte público estatal, autonómico y local
7.800
Entidades de conservación de infraestructuras
1.360
Correos y telégrafos
870
Consejos deportivos
120
Entidades bibliotecarias y museísticas
2.080
Entidades vinculadas al teatro, cine y expresiones artísticas y culturales
1.415
Entidades de conservación
360
Entidades de reindustrialización y reconversión
82
Entidades vinculadas a la gestión de la energía
540
Mercados centrales
346
Desarrollo de medios rurales
1.315
Gestión del agua y cuencas hidrográficas
860
Protección medioambiental y actuaciones en la costa
2.105
Agencias meteorológicas
26
Agencias de cambio climático y reducción del gasto energético
480
Centros de estudios sociológicos, históricos y constitucionales
795
Organismos de igualdad y prevención de la violencia doméstica
2.330
Organismos de trasplantes y donación
86
Plan nacional sobre drogas
36
Entidades estatales y autonómicas de comercio exterior
2.450
Entidades de astronomía y astrofísica
34
Entidades de investigación oceanográfica y pesqueras
260
Parques tecnológicos y empresariales
370
TOTAL…………………………….
445.568

Este mensajito no es ni de derecha, ni del centro, ni de izquierda, es un mensaje del 99,5% de “paganinis”, contra el 0,5% de “listillos”, (a lo mejor se salva alguno)…
Así que léelo y pásalo.
Por fin se sabe el número de políticos que pululan por estas nuestras “Españas”. Y como era de esperar, tenemos más políticos viviendo de los presupuestos que ningún país de Europa.
Tenemos EL DOBLE de políticos que el segundo país con más políticos de Europa (Italia).
Resulta que tenemos 300.000 políticos más que Alemania ¡ con la mitad de población ! Además Alemania está mucho más descentralizada que España. Alemania cuenta con 6 niveles administrativos (Estado – Länder – Regiones Administrativas – Distritos – Mancomunidadades – Municipios) y España sólo con 4 (Estado – Comunidad Autónoma – Provincia – Municipio).
Tenemos 445.568 políticos.
(Año 2.011)
165.967 médicos
154.000 policías
19.854 bomberos
Resulta que tenemos más políticos que médicos, policías y bomberos…juntos!
¡¡¡ VENGA YAAAAAAAAA !!!

¡¡¡ A ESTOS SON A LOS QUE HAY QUE HACERLES UN ERE, Y A ROBAR A SIERRA MORENA !!
Maestro: 1.400 euros por prepararte para la vida.
Policía: 1.600 euros por arriesgar por ti su vida.
Bombero: 1.800 euros por salvar tu vida.
Médico: 2.200 euros por mantenerte con vida.
Diputado: 30.000 euros por joderte la vida, y los 30.000 son…, ¡para toda la vida!.
NO MAS SUELDOS PARA TODA LA VIDA. Somos España, no NESCAFÉ.
Solo falta por añadir que para trabajar como:
– Policía hay que tener el Bachillerato Superior y hacer una Oposición.
– Bombero hay que tener el Bachillerato Superior y hacer una Oposición.
– Maestro hay que tener el Bachillerato Superior, Título Universitario (cuatro años) y una Oposición.
– Médico hay que tener el Bachillerato Superior, la nota media mas alta en la selectividad. Título Universitario (seis años), Oposición a MIR. Especialidad (obligatorio 4 años para medicina general o cinco años el resto de especialidades) Oposición.

Total once años en el mejor de los casos.
– Diputado: NINGÚN REQUERIMIENTO, ni titulación ni oposición, solo el dedo.
Y que no hablen de elección popular, que son listas cerradas.
Ahora Tú eliges.